Monday, 16 May 2011

Mana Sushi Akuuu?!

Last week ke last two week, dah tak ingat dah ni wey, kami pi tgk Thor. Ye, saya tak review Thor sebab tetiba lepas tengok citer tu, rasa nyesal pulak, kahkahkah. Sebab tanya pada diri sendiri, kenapakah aku tgk cerita ni?! Grrr!!! Mungkin motif tgk cerita Thor adalah tgk abang berbadan ketak. Tapi percayalah, next time ada citer mcm gini, tokse dah tgk wayang, mcm tak sesuai aje dgn personaliti diri, ewaahhh!!!

Lepas tu, dan dan la pulak tengahari. Eh, mcm lapar. So, ajak T-Bag pi makan. Tekak saya ni, asik la memanggil-manggil sushi. Kalau tetiap minggu makan dkt Yo!Sushi haruslah bankrap diriku. So, ajak T-Bag pi makan dkt Cosmo. Mesti korang tanya, kenapa pi makan sana, bukannya ada daging halal. Sebab diorg ada sushi bar!!! Itu adalah target diri, makan sushi sampai pengsan.

Harga buffet masa lunch weekdays adalah GBP7. Murah kan? Dalam hati, kalau mcm ni murah, mmg wajib aku dtg utk belasah sushi kauuu!! Sampai-sampai, tgk diaorg tgh masak nasi utk sushi tu. Mcm pelik gak, eh, kenapa baru nak masak nasik sushi. Tapi takpe, kita layan food lain yg takda daging dulu. So. ambik ni dulu.
Hash brown with chillies, mushroom ball, fish finger, deep fried cheese, onion rings and stir fry eggplant.
Huih la, yg paling sedap adalah terung ituuuu!!!

Sambil makan, sambil intai-intai sushi bar. Eh, kenapa takda dah orang dah dkt sushi bar. 50% dalam hati dah mcm frust. Bangun dan ambik saja benda lain. Lepas tu, pi tanya dkt waiter, sushi bar tak bukak ke. Mamat tu kata sushi bar bukak waktu dinner aje, huwaaa!!! Sedih ok!!
Salad with croutons and thousand island dressing, stir fry egg noodle, stir fry mushroom with oyster sauce, cheese on tomato and stir fry broccolis.
Stir fry mushroom with oyster sauce and stir fry broccolis tu mmg sedap la weyyy!!!
Saya selama ni mmg tak berapa nak suka broccolis, tapi hari tu, mmg saya suka gilaaaa!!!


Was not sure cheese tu jenis apa, tapi saya rasa itu adalah goat cheese, sebab kalau tgk citer masak-masak, mmg dia org selalu guna goat cheese utk baked tomato mcm gitu. Saya sebenonya nak la rasa camembert and pecorino cheese.  Ada sapa-sapa penah makan?


Takkan la nak keluar restaurant terus, kot ye pun frust, layan dulu dessert.
Profiteroles with chocolate sauce, sponge cake, banana with custard sauce and again, the broccolis.
Yg lain saya makan sampai abis except the banana. Sebab takdak rasa apa, manis pun takdak, konpius acik!

Lepas tu terus balik.
Frust tapi kenyang.
Walaupun takda daging or any seafood, saya boleh je makan sayur mayur.
Korang macamana? Kalau takde daging maging, korang buleh makan sayur je ke?

bila dah sudah taip, baru perasan hari tengok Thor dengan hari gi makan dkt Cosmo adalah hari yang lain. Betapa pelupanya saya, kurang makan bitamin saya ni :P
Photobucket

12 comments:

NenekPenne said...

oooh tengok badan abang THOR yang ketak2 tu terus gigit jari..lagi gigit jari bila tengok abang sebelah ada perut mcm belon bukan ketak2......ha ha ha...

i harus makan sayur...wajib ada sayur..

Daddy Ziyyad said...

kalau takde daging, saya makan ikan..hahaha

- GC - said...

eeee...saya bukan pemakan sayur..

Madam Sooyaree said...

Huk aloh.. .ku pernah cuba jadi vegan ni untuk sehari... rasa nak pengsan!

Nashays said...

uhuhuuu..x bole laa ratah sayur ajer..kn ade protein gak..aku mmg calon terkeluar awal untuk jadik vegetarian

Mak Piah said...

Profiterole ya kah dalam soup naman eh...jgn nok ada coklat la...nok plain...

DeLancrettLurpak said...

@NenekPenne
abg yg duduk sebelah saya tidak berbadan ketak, tapi handsome dimata saya, ewaahhhh!! hehehehe

DeLancrettLurpak said...

@Daddy Ziyyad
cisss!!! ikan bilis jer.. hehehe

DeLancrettLurpak said...

@- GC -
kena belajo makan sikit2, kang kena counter attack dgn anak , heheheh

DeLancrettLurpak said...

@Madam Sooyaree
ko pun tak leh eh? aku asal boleh makan, aku belasah....hehehe

DeLancrettLurpak said...

@Nashays
protien dtg dari tempe, ok ape, hehehhehe

DeLancrettLurpak said...

@Mak Piah
erk, sik pernah kmk tangga org makan profiterole dengan soup, ada oh MakPiah..bukan manis kah rasa profiteroles ya?

Related Posts with Thumbnails