Monday, 30 May 2011

Kening dan Makan Lagi

Kenapa dgn kening? Kenapa?
Saya bukan sakit kepala, saya sakit kening hinggalah pangkal hidung.
T-Bag kata banyak sgt tgk screen.
Dah keje saya tgk screen kan?
Nak buek camano!
Maybe saya kena pi jumpa optometrist kot.
Check kan mata ni ha, Rozie kata leh buat spec utk org yg sakit migrain mcm saya.
Silau tinggi agaknye.

Anyway, Ayu+Ali and Fazira came all the way from Birmingham.
And diorg bawak taraaaaa...


Diorg bawak satay mentah.
Alang-alang membakar satay, tolongla bakar kambing utk diriku juga, hehehe.

Tapi malang sekali, saya lupa beli cream, so takdakla blackpepper gravy.
Anyway, saya makan banyaaaaaaaaak gile satay!
Diorg pi buat 100 cucuks!
Memang heaven la sebab satay adalah siap ada kulit ayam, mantapppp!!

Saya siap masak kari ayam and rozie tlg masakkan sayur kacang panjang dengan tempe utk tetamu Birmingham.

Sebab kami mmg plan taknak makan nasi. So, orang Birm berjaya makan nasik bersama lauk walaupun dah makan satay, nasi lemak pagi tadi dan kek coklat, syabas!!! Hehehehe. Sile maintain prestasi anda didapur, ok!

Lepas makan kami tgk Seru.
Cerita itu berjaya buat saya keluarkan suara garau saya, awww!!!


Ok, nak tdo, esok kena bangkit awai.
Tetamu London mahu berangkat awal kerana train adalah pukul 7pagi.
Bye all!
Photobucket

14 comments:

bujal X said...

sate ayam kat malaysia sekarang kebanyakan hanya guna isi dada ayam~tak kolestrol langsung!

- GC - said...

oh yeahhh. saya suka satay ayam yg ada kulit ayam.. ohhhh.. kecur liyurrrr...

makcikkantin said...

idea yang bagus kalau tak ada 'dapur satay' ye...

Daddy Ziyyad said...

sate tulang pun best :)

Ms.Lilies said...

aku br makan sate semalam....demam br baik punya pasal...2 cocok pun dah x lalu dah

somuffins said...

DLL
I pun makan satay for dinner smlm. Lapar punya pasal, habis 9 cucuks (kira OKlah tu sbb cuit 1-2 nasi himpit berukuran mini aje).

Tengok Seru terus tukar suara garau. Tu tandanya, hmmmmm...

gedek! said...

kulit ayam kat sate?

tak pernah tengok pon?

DeLancrettLurpak said...

@bujal X
guna dada ayam? tak thrill langsung makan satay tauuu!

DeLancrettLurpak said...

@- GC -
sedap kannn? yummsss!

DeLancrettLurpak said...

@makcikkantin
instant bbq tu mmg senang, lepas pakai, buang aje, hehehehe

DeLancrettLurpak said...

@Daddy Ziyyad
biar betol, ada ke satay tulang?

DeLancrettLurpak said...

@Ms.Lilies
dulu saya langsung tak leh telan satay, skarang, 10cucuk adalah dicelah gigi saja, hehehe

DeLancrettLurpak said...

@somuffins
i takde nasi impit leh la makan sampai 15cucuks.. tapi rasanya dah makan lebih dr tu, heheheh

DeLancrettLurpak said...

@gedek!
uncle tak pernah makan satay kulit ayam? rugi woohhhh...

Related Posts with Thumbnails