Friday, 27 May 2011

Iconic Handbags

Masa saya final year undergrad, hobi saya kumpul kasut.
Dekat situ la duit poket saya habis plus food gak.
Dekat JB banyak tempat makan best okeh!
Masa tu Vincci City Square baru bukak, so mmg situla tempat saya.
Rasanya saya ada 13 kasut kot masa tu, gilo!
Itu belum lagi kira heels mak saya yg saya sebat, kahkahkah!
Tapi skang hobi kasut, sudah mcm subside, tapi hobi lain pulak timbul.
Handbags.
Saya gila ok! Gila handbags!

So just to put here Top 5 Iconic Handbags.
Sila click link utk baca detail history of the bags ye.
Saya hanya nak letak nama handbags and gambonye aje.
Saja nak bagi diri sendiri rasa seronok tgk handbags.
Seronok aje la, pastu stress sebab tade duit nak beli, kahkahkah!

1. Chanel 2.55
Image Source

2. Lady Dior
Image Source

3. Fendi Baguette 
 Image Source

4. Gucci Jackie O'
Image Source

5. Hermes Birkin
Image Source

Nampak biasa aje eh?
Tapi maybe sebab material dia and brand nye, sebab tu la mahal kot.
So, korang suka yg mana?
I mean from the design, not the name.
Saya suka yg no 1.
To be precise, mahogany color mcm tu.


Tapi nak pi mana bag mcm tu?
Macamkan selalu aje ada event kan, padahal nan ado.
Ok, takyah beli, hehehehe.
Photobucket

16 comments:

Anggerik Berduri said...

u lived in JB before? which part?

NenekPenne said...

hermes birkin is my choice...

Cik Kiah said...

amnoi...ingat tadi dah tukar jadi blog henbeg! Psssttt..kat sana Ladydior berapa rhegenya?

Mamma Olyn ♥ said...

suka no 2:) klu putih je i suka.. hehe, bole?

Mamma Olyn ♥ said...

jap tukaq topik.. br2 ni je sotong ada kat asda, i br beli tadi, ada promotion 3 pek GBP10:)

Daddy Ziyyad said...

Pompuan....

Kalau tak henbeg, kasut...

Ekeke..

Rugi lah you tak teruskan hobi kumpul kasut tu..kalau tak boleh jadi Imelda Marcos ! ekekek

DeLancrettLurpak said...

@Anggerik Berduri
Saya student UTM, dok Taman U dari 99-2005.

DeLancrettLurpak said...

@NenekPenne
Uiiii, tak hengat eh, terus amik Birkin, harganya pun sedap nok! heheheh

DeLancrettLurpak said...

@Cik Kiah
I dah lama suka, tapi I malu nak declare sebab orang lain bag harga 4-5ribu. I tak sampai la 4 ribu gitu kann..

Lady Dior tu lebih kurang 4300MYR, takde sale punya harga. Amcm? Minat ka?

DeLancrettLurpak said...

@Mamma Olyn ♥
u cermat takpa lah, i ni tak senonoh, kang tumpah cili sos kang, hehehe

DeLancrettLurpak said...

@Mamma Olyn ♥
lah ye ke? berapa kilo? I selalu beli 2.7kg 5 pound lebih dkt kedai cina..

DeLancrettLurpak said...

@Daddy Ziyyad
Huiiii, mmg cita2 nak buat walk-in wardrobe, leh tayang kasut and bag kan.. ala, taknak la jadik Imelda Marcos, jadik Mariah Carey jadik laa.. hehehe

Ribbon Clown said...

Aku chop yg last skali.. cam bag doktor2 ha ha tak lah..aku suka sbbnampak classic..cam audrey hepburn gitu aawwww... ;p

Nashays said...

oleh sebab aku tgh berkenan ngn white bag, so i picked no 3..ko suh kitorang pilih souvenir ke nie..malu aiiii..Fendi tu..

dior tu design die exclusive..nak kata lawa x laa sgt tp mahal punya pasal n nak fefeling angie jolie, ahruslaa mata berkenan

NenekPenne said...

i suka yang mahal2 je... murah2 tak main laa... ha ha ha...
*hari2 kumpul duit, asal jumpa duit syiling jer masuk tabung*

Hanis MY said...

mimah, bg hint tuk bday pezen tahun ni ke? hehe... seme pun cantik dan rege pun santek ok huhu...

Related Posts with Thumbnails