Sunday, 1 May 2011

I will!

Bangun pagi hari jemat, terus ke dapur. Eh, hari ni ada majlis kawin anak raja. Dah tak kena jemput pi majlis (sapalah kau nak kena jemput hah?), haruslah bermasak sendiri.

Kak Wan ajak lepak rumah Rizal+Phin, makan-makan sambil tengok Royal Wedding Live on TV. Saya sampai dekat rumah diorg, masa tu si Kate baru sampai Westminster Abbey. Letak barang makan, terus duduk depan tv. Bile dia dah start jalan dengan ayah dia, baru saya pi amik satay utk Yaya-Yayen.

Oh saya buat ini, lopes, sebagai dessert.

Pastu, vadeh (versi mild, kalau saya sorang nak makan, saya letak cili padi setimbun, baru kawww!!)


Pastu Red Velvet Cake KW. Ingatkan nak carik lilin patung wedding tu, tapi terlupa.


Rizal+Phin masak mee jawa and satay. Ada gak ayam and sausage panggang. Yaya-Yayen memang suka satay, lupa ayam and sausage segala bila nampak satay.

Dah sesuap, baru teringat nak amek gambau, hehehe.

Kak Wan buat nasi impit and kuah kacang. Dah lama tak pekena kuah kacang, mak oi sedapnye! Tak sempat saya nak snap gambo kuah kacang and nasi impit, laju je masuk mulut, hehehehe.

Hari tu, Ibusinga ada ckp, nak tgk belahan dalam kek baldu merah, ni lah dia.


Tak merah sgt, tapi better dari last time saya buat cake ini. Saya pakai food coloring yg saya beli dari Al-Halal Birmingham. Tapi, tak berani letak banyak-banyak, kot la sakit perut (ada itu macam ka?). Dan kek ini adalah sgt gebus, (biarlah sekali sekala nak puji diri sendiri, kan?)


Anyway, baju Kate adalah elegant. Am sure the material mmg yg tip top. But the thing that I noticed most was the hand bouquet. Bit frustrated because I expected something extraordinary, but it was too simple. Aku rasa orang Malaysia punya hand bouquet lagi ganas!

Eh org Malaysia mmg ganas bab kawin ni. Semua hebat-hebat, kan?
Photobucket

20 comments:

NenekPenne said...

hagaknya sekarang red velvet tengah in kan..

my sista pun ada buat tapi tulah bila dah selalu makan, tersadai dlam fridge tak siapa pun nak makan lagi...

somuffins said...

DLL
Bunga kecik yg Kate pegang tu diramalkan akan menjadi ikut2an. Gitulah wawancara omputih ditivi I tengok semalam.

*tergamam* Rajinnya you buat lopes etc tu??

AiTotYati said...

Ai suke wedding dress kate.
nampak sopan je dan nampak sangat anggun.

lepas depa lafaz "I do" tu Ai dok tunggu bilalah father tu nak cakap, " u may kiss the bride"

tapi takde pun... tak mcm wedding omputeh yg selalu tgk kt tibi tu...

fika79 said...

Aku b4 jumaat dok berangan nk ngk live,tp jumaat tu blh lak terlupa,aku pergi bjln...haha..last2 ngk gambr jer...dasat ko blh scan spi hand bouqet.btw,mmg org mesia skrg kawen super hebat!

Ms.Lilies said...

owhhh aku suka btl wedding dress dia...simple tp cantik..


dan aku sakit hati tgk red velvet tu....huuuuuu bila aku nak merasa makan ni

gedek! said...

uncle memang ganas....

DeLancrettLurpak said...

@NenekPenne
a'ah, saya pun makan satu slice, kalau takde makan-makan mcm ni, saya takkan buat punye, hehehe

Tijah said...

a'ah. bukey eh simple na. patut heavy sket pun takpe kan sbb baju dia simple tapi mantopss.

si pippa tu pun kemain lawa baju dia. huiiii. pakai pb kot tu...

DeLancrettLurpak said...

@somuffins
kalau I kan ciksom, i buat gak bouquet mcm gitu, tapi I buat jurai-jurai bunga 3 kaki..over tak I? hehehe

ada org nak makan, I sanggup buat.. tapi kalau takat I sorang makan, tak kuasa tauuuu

DeLancrettLurpak said...

@AiTotYati
kami dengar this is the traditional katholic wedding in church.. so takdak adegan cium-cium...

sebab tu baju dia sopan, sebab mmg tak leh dedah bahu..

DeLancrettLurpak said...

@fika79
memula aku noticed material baju dia, pastu terus straight tgk hand bouquet.. tapi tak sempat nak scan kasut, sebab tak nampak..

over org skang kawin, kalau tak keep up to date dgn trend, dikatanya takdak duit, ish ish ish

DeLancrettLurpak said...

@Ms.Lilies
baju dia cun la especially bahagian pinggang...

meh dtg makan sini meh...hehehe

DeLancrettLurpak said...

@gedek!
kenapa uncle ganas? kenapa?

DeLancrettLurpak said...

@Tijah
itu pun baju dia tu dah berapa puluh ribu la ekk...

trending skang adalah #pippa.. dia pakai PB, downline sapa kak Tij, kihkihkih

Mamma Olyn ♥ said...

sukeee tgk u deco kek... hehe sempena royal wedding lak tu:), btw dress kate mmg sgt sopan & cantik, sesuai dgn pewatakan dia & bunga sgt simple n kekdg nampak cam tenggelam gan kaler sepesen gan baju tu.. huhu pepun suke lah pasangan sedondon tu..ahaks!

suhana azlin said...

suka sgt kan kan? so sweet tgk will jeling2 aduhh...

btw, RVC adalah sgt super duper mahvellous! kalau nk buat kena tunggu ada party2 kalau saje2 teringin mmg sah2 la satu buku i hadap sorang wakakaka....murbahaya utk kesihatan pinggang dan pinggul! =P

Cik Ina minat Do do Cheng said...

banyak makanan kat situ, makcik tertarik sangat ngan lopis. suka dan nostalgic. tiba-tiba teringat arwah mak.

DeLancrettLurpak said...

@Mamma Olyn ♥
tapi syg tauuuu, kepala will tu botak.. kalau botak terus kan senang.. hehehehhe

DeLancrettLurpak said...

@suhana azlin
kalau pinggan you less than 37inches and your waist still less than 27inches, boleh lagi you baham RVC tu.. heheh.. I mmg tak leh laa.. heheh..

DeLancrettLurpak said...

@Cik Ina minat Do do Cheng
arwah mak cik Ina pandai buat lopis ke? mesti pakai cara tradisional and bentuk segitiga kan? renyah cara cenggitu, org dolu-dolu mmg sabar kan

Related Posts with Thumbnails