Wednesday, 4 May 2011

Habis! Finito! Huwaaaa!!

Dah abis dahhhh..
Nampak botol ni, bukan yg "dalam botol" tu lahh..


Saya suka benda dalam botol ni.
Pantang ada dkt rumah, pasti saya akan makan bersungguh - sungguh.
Tak kira la makan dengan apa, nasi ke, mee ke, semua saya bedal!
Ni pun Puan Rozie yg bagi setengah botol.
Tapi dah abis dah, huwaaa!!!


Selain dari benda ni, saya juga pantang nampak, kalau ada
1) Jering
2) Tempoyak
3) Balance sambal ikan bilis dalam peti ais
4) Sambal belacan + ulam


Kalau ada salah satu benda ni atas meja masa lunch and dinner, nescaya saya akan ambik rice cooker letak tepi saya. Senang sikit nak tambah. Tu mujur ada akai, kalau nafsu makan yg jadik ketua mesyuarat masa tu, confirm saya makan terus dalam rice cooker, kah kah kah!


Sekarang kamu tahu kenapa saya bersaiz 28inches waist dan 39inches hip.
Hehehehehee.

Photobucket

22 comments:

gedek! said...

Thempoyek?

(baca dalam slang british)

somuffins said...

DLL
Jom kita berhuwaaaaa togeder2 (wpun for diff. reason). Hmm.. 39"? Aaaargh, belum 40" lagi.. There's room for improvement, hehe.

suhaila said...

cencaluk ya nak? gne dpt seludup ke cnun? best juak eh

bujal X said...

chenchaloks?
(juga baca dalam slang british)

- GC - said...

cencaluk kah???

itula, dpt makan sambal belacan dgn ulam memang heaven betul. lagi pulak, sy langsung tak alah. bantai makan kaw2x. haha

NenekPenne said...

craving for cencalok???

cari alternative lain.... alah u dip jelah jering2 dalam salsa.... ok what...

KSWSK said...

aku suka sambal belacan ngan ulam..cencalok aku tak reti makan

norh said...

benda2 macam ni, kalau terbaca ja pun, dah buat air liur meleleh..he he

Daddy Ziyyad said...

ThempoyakLoks ?

(sila baca juga dalam slang British English)

~haha

Eh..kamu makan all those 'busuk' things tu ya...thumbs up...

U know Kerdas? makan tak?

Mamma Olyn ♥ said...

i xreti nak mkn cencaluk gan nasi/mee semua tu, tp dlm byk2 benda busyukkk, petai juga menjadi pujaaannn hatikuuuu.. nyummm!

Tijah said...

28 inches waist?

saya...

28 inches wrist.

sapa teral skang?

DeLancrettLurpak said...

@gedek!
nanti saya nak ajar Yaya ajar ckp "tempoyak"..mesti lawak gile, hahahahaha

DeLancrettLurpak said...

@suhaila
aok, cencaluk k.sue.. sidak tok nang hevat2.. ada gak seludup durian,rembutan indah,hehehe

DeLancrettLurpak said...

@bujal X
kalau balik Malaysia, saya ckp mcm tu dekat nenek2 sedara saya, harus saya kena baling dengan lesung batu, heheheh

DeLancrettLurpak said...

@- GC -
kannn? terliur lagi la saya ni, haihhhh!!!

DeLancrettLurpak said...

@NenekPenne
erk, jering tu mana nak dpt Nenet oiii!

DeLancrettLurpak said...

@KSWSK
aku dulu tak pandai makan gak, tapi aku kan jenis memandai-mandai, so skang dah pandai makan, hehehehe

DeLancrettLurpak said...

@norh
awak pun suka jugak? tapi saya tak pernah la coba makan dengan nasi kandar, lenkali nak coba la, hehehehhe

DeLancrettLurpak said...

@Daddy Ziyyad
saya makan semua yg busuk except kerdas.. bukan tak pandai makan kerdas tu, tapi bau dia adalah SUPERPOWER sgt! heheheheh

DeLancrettLurpak said...

@Mamma Olyn ♥
dulu masa kecik-kecik, abah saya heran kenapa saya makan petai, dia kata mcm org tua, sapa suruh hidang, saya makan semuanya, heheheh

DeLancrettLurpak said...

@Tijah
biar betol Kak Tij?! Kalah org masuk Sumo tauuuu.. hehehehe..

DeLancrettLurpak said...

@somuffins
CikSom, you still mood sedey ke?

I kan sebelum dtg UK, my hip adalah 42.. setelah banyak menapak di bumi UK ini, ia berjaya turun jadik 39.. hhehe

Related Posts with Thumbnails