Saturday, 28 May 2011

First Impressions (Women, READ THIS!)

Taken from Daily Mail.
(I know it's a tabloid, but the story is quite interesting la wey)


Don't judge book by its a cover, itu kata orang kan. Bad news, people do judge you in twenty-seconds of the meeting!
What we noticed about each other in 20seconds.



1. How fat the other is
So scary ok! Fine! Korang suka intai lelemaks saya kan?

2. Whether they are wearing too much make up
Yup, foundation mcm tepung gomak aku mmg akan nampak la. Other than, I don't bother.

3. Each other's dress sense
Yup! Maafkan saya kawan-kawan. Saya suka tgk how people dress. Suka tak bermakna mulut saya mcm laser, sukati je nak kutuk orang ok!

4. How they have styled their hair
Memang le. Kalau orang pakai tudung, aku tgk la cara dia pakai tudung pulak. Hana Tajima's style with a ribbon on the forehead is a big no-no OK! Tapi tak bermakna orang pakai tudung boleh lupakan kesihatan rambut korang. Tlg la keringkan rambut sebelum pakai tudung, we can smell la kalau rambut bau pekung!

5. Their smile
Sile gosok gigi. Kat sini banyak whitening treatment. Tapi mcm mahal, hehehe.

6. Skin and spots
Marilah pompuan semua, jagalah muka anda. Dah kawin tak semestinya selamba badak aje tak jaga kannn?

7. How tall they are
Aku tak judge pun. Korang?

8. If they have noticeable hair roots
Not that I'm concerned, as long tak macam dawai dah rambut ko sudehh!

9. If they have over done the fake tan
Ye, kalau saya tengok omputihs kat sini la. Tapi not applicable utk org Malaysia. Kat Malaysia, saya tengok, betapa berkeraknye kulit manusia, kahkahkah!

10. How they have done their eye make up
Ye, saya suka tengok mata cantek. Huwaa!! Saya tak pandai pakai eyeliner. Nanti belajau kat KauTiub lah.

11. Their shoes
Saya kan bekas pencinta kasut. So, suka lah tgk kasut cantek2. Saya kalau nampak orang pakai kasut cantek, sanggup tau pusing badan and tengok sampai puas.

12. How big their boobs are
Dah biasa dah tengok kat sini, so tak heran, kahkahkahkah!

13. If she has tattoos
Fake tattoos berlambak.

14. How short their skirt is
Tak relevan sangat. Tapi kalau tengok minah pakai leggings nude color lagi mencabar minda la kot, hehehe.

15. How straight their teeth are.
Taklah. Tak baik tauuu!

16. Jewellery
Yup. Bukan emas maksud saya. Tapi design mcmana yg kamu pilih. It's all about your taste babe.

17. What man they're with
Ini jangan buat main, mmg selalu terjadi.

18. Whether or not they have white teeth
Tak kire mcmana gigi kamu, janji bersih suci murni, sudeh!

19. Whether they have manicured nails
Yup, takyah color. Janji bersih. Bukan macam lepas tanam pokok.



Saya pun tak perfect. Sentiasa fikir mcmana nak jaga diri supaya orang tak kata betapa selebetnye saya. Ye, nickname saya masa saya galak bermain MIRC32 dulu adalah CikSelekeh.


Sebab tu orang kata "ko pakai pun bag mahal tapi tak kena gaya, tak nampak kemahalan bag itu". Confirm dicop bag immitation, begitu. Setuju? Kalau korang tak kesah, takpelah. Tapi tepuk dada, tanya selera.
Photobucket

2 comments:

Lady of Leisure said...

huwaaa jangan lah orang perhatikan saya begitu sekali.. dah la ai ni selekeh, comot sokmo.. kihkihkih..

DeLancrettLurpak said...

@Lady of Leisure
tu lah, we never know kann? bahaya hehehehhe

Related Posts with Thumbnails