Monday, 2 May 2011

Fakta Buatan Saya, Kamu Rasa Betolkah?


1) Tdo mcm biasa, lepas tu bangun solat subuh, lepas tu sambung tdo balik. Tdo yg disambung itu sgt syiok compare to tdo betol2.

2) Bangun subuh sapiee atau stay up late dkt bumi UK adalah kurang mengerikan macam di Malaysia. Potensi utk terpikir jumpa hantu adalah kurang.

3) Kalau kamu berdiet atau trying to control your calorie in-take, the first two weeks is important. If you can survive during that critical time, means you can do it!

4) Makin tua, makin tinggi tahap kelaseran mulut manusia.

5) Buying something different from others membuatkan terasa puas hati yg melampau-lampau (walaupun hakikatnya saya hanya beli pencil HB aje punnnn)

6) Personal loan and credit card are dangerous! Jangan start!

7) Walaupun kamu menyampah pada sesetengah blog or tv program, kamu tetap baca or tgk gak, sebab semangat kak nam yg tebal!

8) Thin foodies can not be trusted. Either they're all bulimic or they're just fake foodies, kahkahkah!

9) Pepagi mcm gini, ambik full breakfast mcm gini. Kalau tekak melayu, sure nak makan nasi lemak, tapi tidak digalakkan.
Frankie and Benny's Vegetarian Breakfast GBP10 for 2 persons, yummeh!!!

Omputih selalu makan heavy breakfast, tapi lunch makan salad atau buah aje. Sebab kalau ambik heavy lunch, productivity kerja adalah zero pada waktu petang. Kalau tak caya, cer buat masa gi kursus/conference, buffet lunch adalah bad bad thing! Confirm lepas tu timeline twitter penuh, sebab org bertwitter, nak ilangkan rasa ngantok! Oleh itu, fakta saya adalah masa lunch mesti makan ringan-ringan aje.

10) Bila ko nak abis PhD/Apsal tak pregnant lagi/ Bila ko nak kawin/ Bila ko nak beli rumah- adalah perkara sensitive. Jangan tanya sesapa, sampai dia yg bukak tajuk tersebut!


Photobucket

28 comments:

tasekM said...

betul.
tanya aku pasal pregnant mmg aku rasa nk membunuh org.





.

Ismail Fitry said...

Fakta no 10 paling bagus.

DeLancrettLurpak said...

@tasekM
mana satu ko rasa hangin gile
1: "bila ko nak pregnant?"
2: "ko pregnant 6 bulan eh?" walhal ko adalah boroi..

rasanya dua-dua kannn?

DeLancrettLurpak said...

@Ismail Fitry
kannnn? jgn tanya, bahaya! boleh mengundang amarah!

Fazira said...

Fazira suka no 2 and 10. hhehehe...

Betul....stay up lambat2 tak pernah terfikir ada hantu. And macam fikir kat UK tak ada hantu. Hahahaha. Kalau ada pun, tak adalah maca dalam karak tu.

No 10: Sapa tanya bila nak kawin tu mmg kena balik lah ngan 'naper nak tolong jadikan calon suami ke?'.

gedek! said...

YA! Jauhi nombo 6!

norh said...

No. 2: takde hantu eh kat sana?
No. 4: macam setuju..
No. 10: setuju..he he

Ms.Lilies said...

No 7 tu errrrr adakah kita serupaaaaaa?


Wakakakakaka

Nashays said...

agree wit the 10 facts..
fact no 1: tido lepas subuh sgt best..lepas salam jer terus lompat atas katil...doa atas katil beb..

no 9: jgn harap nak lunch nasik putih, gulai ikan masin ngan nenas + sambal belacan..klu die kasik nugget ayam yg rupa cam goreng pisang pon dah cukup bagus

no 10: aku x mo mula

Cik Pah said...

1: Mgg tak tido mlm.. tido adalah start lepas subuh.. sampai tghari..buleh?
2: Takde experience kat UK.. tapi rerasa kalau kat sana takot gak kot kalau anjing dah mendayu2 kat sebelah umah..
3: Mmg critical sentiasa & tak pernah survive pon..
4: Terbukti!!
5: Tak pernah terpk lak...
6: Personal loan no no.. cc, teman setiaku.. mmg species tak bawak cash.. (money mgmt penting yek.. sila pastikan no outstanding due..)
7: Ku tinggalkan saja.. nyampah!!
8: Tak kira la, apa saja asal sedap, sila sental..
9: Species jarang breakfast (bangun dah tengahari :P), lunch adalah wajib & berat.. dinner, tengok ler...
10: Sila sengih sambil cakap dlm ati.."Ada rasa idup dah lama ka???".. Lagi satu, pantang sunggoh ler org dok tanya, "eh, you pregnant lagi ker??"... mmg ler nak kena telan!!

Cik Ina minat Do do Cheng said...

gedek cekap, cam tahu je tak de no 6,. makcik jauhi no 10.sensitif.

DeLancrettLurpak said...

@Fazira
Fazira, sebelum balik Malaysia, kena siap sedia jawapan yg sepatutnya, supaya tak le sakit ati sgt kalau org tanya, kihkihkih

DeLancrettLurpak said...

@gedek!
Saya paling kesian dgn peminjam PTPTN, ish ish ish

DeLancrettLurpak said...

@norh
ada gak dgr citer hantu kat sini, tapi takle scary mcm kat Malaysia..

DeLancrettLurpak said...

@Ms.Lilies
harus la serupa, itulah tujuan kita ber-BBM selama ini, kahkahkah

DeLancrettLurpak said...

@Nashays
dkt Arab mane la ada hantu kan? hehehehe..

ko lunch tu je nok? sedeh siottt...

DeLancrettLurpak said...

@Cik Pah
saya pun suka guna CC, sebab leh kumpul point, hehehehe..

boleh redeem mcm-mcm yg best.. heheheh

DeLancrettLurpak said...

@Cik Ina minat Do do Cheng
uncle mmg hevattt!!

no 10 tu bahaya kan cik ina.. boleh jadik perang besar!

DrSinga said...

hantu omputeh tak ngeri kan!!!?

kucingorengemok said...

orang pernah kata, boleh tanya? marah tak? kita jawab, tak boleh. dia tanya jugak. pelem-PANG!

KSWSK said...

aku stuju yg no 3

DeLancrettLurpak said...

@DrSinga
hehehe.. hantu omputih dalam harry Porter leh borak2, so tak takut la.. hehehehe

DeLancrettLurpak said...

@kucingorengemok
betol gak eh, nak tanya, tanya jek la, kihkihkih

DeLancrettLurpak said...

@KSWSK
aku tgk ko makin kurus, apakah rahsianya wahai wawa?

Melissa Imran said...

No 6, mmg bahaya, wpun tak pernah cuba.
No 10, sape tanya mmg nk kena lepuk, lagi2 bile nak graduate?

DeLancrettLurpak said...

@Melissa Imran
no 6 tu akak dikatakan expert gak la.. heheheh..

hehehe... lepuk jer, kalau berani laaa..

eleventh-of-eleventh said...

soalan no.10 sentiasa 'mekar' ditanya d mn jua berada...'bila lg mau kwin?' :(

DeLancrettLurpak said...

@eleventh-of-eleventh
lenkali jawab "bak duit", hehehehe

Related Posts with Thumbnails