Saturday, 7 May 2011

Desperate kah?

"My Total Facebook View"
"Who Blocked You"
"Your Bestfriend"
"Forever Friends"
"Bestest Friends"
"Rahsia Dari Tarikh Lahir"


Ni semua applications dalam
Image Source


Yg first tu "My Total Facebook Views" tu adalah scam.
According to this, ""the whole exercise exposes your profile to malware and shares your personal information with an entity that will send you more spam in the near future."


Ate, takyah le kite bersama-sama menguntungkan si spammers.
Apa ke hey nye kita semua gatai tangan nak click?

Ye, saya paham adalah tempting nak tahu sapa yg block kite dalam facebook, kannn?
Sapa yg admire kite.
Ye lah, baru kita tau sapa yg tidak berkenan dengan diri kita, ye dak?
(Rasa macam zaman sekolah menengah pulak kan?)
Secara logiknya, tidaklah Facebook akan reveal sapa berbuat demikian.


Adakah kite terlampau desperate utk mengenali diri sendiri sampai buat test like "rahsia dari tarikh lahir" mcm gitu berkali-kali. Rasanya dari kecik berlambak dah kuiz-kuiz mcm gitu dalam Cleo lah, Remaja lah, kann? Takkan tak puas-puas lagi kot? Ok sorry, korang baca Dewan Masyarakat [tunduk, sambil berlalu pergi].


Kalau korang click kuiz-kuiz tu dan lepas kuiz tu tak tag kawan-kawan korang automatically takpe lah jugak. Ini haa berderet tauuu kena tag. Sesak mato den. Tu pasal saya kurang gak masuk FB, except ada notification. Layan twitter lagik best, agak-agak bengang je coding tak jalan, masuk twitter, leh mengarut sesuka hati. Heheheh.


Korang ada account twitter? Jom tweet jom!!

Follow deLancretLurpak on Twitter

Photobucket

9 comments:

Nur Medina said...

a'aarr..betul lah kot..berderet2 nama org nak kene tag kalu nk tahu rahsia itu ini ttg kita..siot!!anyway,sy belum ada a/c twitter..tell me more about twitter,pls..

Ms.Lilies said...

udah ku sound tu hari direct punya sound...kat fb...apsalla gatal nak buat menatang tu yek

norh said...

tak baca Dewan Masyarakat..hu hu

Nashays said...

kantoi baca remaja...wakakaa..dlu aku tiap2 bulan kn baca..mula2 kn belek tang zodiak dlu..cam kebetulan plak tuh..jahil sungguh..skg belek remaja cam tersangkut..geli geleman..apekah sungguh habis remaja..??mungkin tidakkkkkkkkk

DeLancrettLurpak said...

@Nur Medina
twitter tok boleh bukak dihenpon or komputer.. it's like kita update status kita mcm dalam facebook.. org boleh response. yg pentingnya mun ngkah dalam henpon, nya sik berapa heavy gilak.. best juak ngerepak dalam twitter.. hehehhe

DeLancrettLurpak said...

@Ms.Lilies
kan k.mimi kan? tensi tauuu.. semua org nak stroke ego masing-masing, grrr!!!

DeLancrettLurpak said...

@norh
takpe kalau tak baca Dewan Masyarakat, tapi jgn baca Mangga sudeyhhh! hehehehe

DeLancrettLurpak said...

@Nashays
aku tak baca Remaja tau.. tapi mak aku kecoh, dia pelik tgk anak dia tak baca majalah Remaja, anak org lain kecoh beli.. Aku ni kecoh beli majalah Galaxy.. heheeh..

Tapi yg tak buleh blah, aku tgk kwn2 aku beli Mangga and URTV.. gilak ah! ntahhapahapa baca berita murahan, wakakakakak! yelah, tgk artis ambik gambar dalam swimming pool, apa kes kan.. erghhh!

Melissa Imran said...

wahhhhhh akak dah maju setapak, dh ada twitter skrg!!!

Related Posts with Thumbnails