Friday, 20 May 2011

Corned Beef and the Etiquette

Still remember the Hash and Egg yg I buat last year? Hoih, sapa lah nak ingatkan, kau ingat ni sejarah Malaysia? The original recipe suruh guna corned beef but somehow at that time, I never knew that halal corned beef ni wujud dkt Asda. Or sebenarnya the halal corned beef baru masuk Asda market, ntahlah. Yg pastinya, saya adalah jenis malas nak telek food shelf by shelf, kalau handbag or baju tu takpe la gak kan, hehehe.  Anyway, speaking of corned beef, sepanjang hayat saya sebelum bercouple dengan T-Bag, saya tak pernah tau the corned beef existence and let alone know how to eat it. At first, anak tekakku ini tak boleh nak terima, sebab it's too salty. Tapi dengan adanya recipe Hash and Egg tu, saya dengan ini mengistiharkan, saya akan beli corned beef kalau terjumpa next time.


This time, saya tak letak egg, macam banyak pulak aku nak makan kannn.
Corned beef with potatoes and salad (red pepper, lettuce, tomatoes, wild rocket) with croutons.

Different angle, yummy?
Saya makan mcm ni aje. Tapi T-Bag makan dengan nasi.
Makan dengan roti pun sodap ni.


Standard etiquette, tak buleh tanya gaji org because it's rude.
For women, you're making big mistake if you ask her age or weight.
And for PhD student, never ask anything about his/her PhD progress, you die if you ask!!!

HAHAHAHAHA!
Photobucket

22 comments:

bujal X said...

corned beef dengan daging kisar lain kah?

Kazaztan Team said...

hahahahhaha... phd cam ne.. ada progress kah...hikk...hik..hikk..

Lady of Leisure said...

haha tu dah ada orang tanya phd camne.. ada progress? ekekeke..
huishh nampak sedap la, kalau i pun kan sure i opt untuk makan dengan nasik.. :D

nenekpenne said...

uuh corned beef lama tak makan... tu pun my ex yang suka...

- GC - said...

hah, dah turun berapa kg? keh3x

aliaaroslan said...

ape beza rasa dia dengan minced meat kak?

gedek! said...

Apa progress phd kamu...?

Lalala....

Ms.Lilies said...

aku sblm kawin mmg xtau apa ke jadahnya corned beef ni...dah kawin baru tau sbb fav laki aku..sedap plak dia masak...somehow dia masak xde rasa masin..

kat kk setin dapatla 2 hengget...kat giant sini 12 hengget lebih...apa ke hey mahal bebeno weih

Daddy Ziyyad said...

soalan jujur...dah berapa % siap PhD kamu....




larikkkkkkkkkkkkkkkkkkkk...:P

DeLancrettLurpak said...

@bujal X
corned beef dalam tin, daging kisar dalam plastic atau beli timbang, kihkihkih

DeLancrettLurpak said...

@Kazaztan Team
ada progress, tapi mcm siputt!!!

DeLancrettLurpak said...

@Lady of Leisure
mmg sedap! I amik second helping lepas tu tau.. takpe, takda nasik, padahal daging tu pun berkalori tinggi, hehehehe

DeLancrettLurpak said...

@nenekpenne
apsal semua org laki suka makan corned beef ni, musykil pulak!

DeLancrettLurpak said...

@- GC -
hoih lama dah tak timbang, kami skang asik mengukur aje.. ukur lagi nampak difference dr timbang, kalu timbang,sure stress lepas tu..

DeLancrettLurpak said...

@aliaaroslan
dia actually salted minced meat, takyah letak garam la kalu masak, kihkihkih

DeLancrettLurpak said...

@gedek!
nasib baik jauh, kalau tak, dah lama dah kena cubit!

DeLancrettLurpak said...

@Ms.Lilies
mahalnye kat semananjung.. pelik nye...

DeLancrettLurpak said...

@Daddy Ziyyad
baik jgn takyah tahu percentagenya, kang doc turut sama sedih mcm saya, hehehehe

Madam Sooyaree said...

Weh, apa progres phd? Hehehe.. saje bikin panas di hari Jumaat yang mulia

Nashays said...

resepi plis...rebus kentang tu dulu ke or masak skali ngn corned beef..

corned beef, tumis bawang besar, taruk cili boh, campo ngn peas sket..owh heaven..ni tekak melayu pny version

DeLancrettLurpak said...

@Madam Sooyaree
kahkahkah! ada lagi seminggu lebih nak hantar report, tapi habuk pun tarak, kahkahkah!

DeLancrettLurpak said...

@Nashays
babe, sorry lambat reply, aku busy makan, kahkahkah!

a'ah, ko rebus dulu kentang tu, tapi jgn sampai benyek pulak eh, lepas tu buat mcm cara ko tu la, tumis bawang, masuk cili boh kalau ko nak, campak daging and last sekali kentang.. oraity? kang dah coba, report eh?

Related Posts with Thumbnails