Monday, 9 May 2011

7ml aje...

Percaya tak saya guna 7ml aje untuk masak ayam goreng ni?

Bukan masak utk ayam banyak tu aje, masak utk satu family punye ayam goreng.
Hanya 7ml minyak.
Itu menu dinner kami semalam.
Saya makan ayam  goreng paprika ni dengan mee goreng malas saya and salad.


Hip saya sudah officially masuk size 12.
Bye-bye size 14.
Sekarang, mari berusaha masuk size 10.
Hehehehe.

Photobucket

28 comments:

Ms.Lilies said...

erghhhhhhhhhhh aku jeles!!!

Lady of Leisure said...

percaya percaya saya percaya ekeke..
mee goreng malas pun still nampak sedap ok..
nanti awal tahun depan i think i need some tips from you pasal turun size dari 14 ke 12 tu.. ai jelezz ok..

bujal X said...

goreng ke grill?

suhaila said...

mah, kasi la tips...

Lady Arween said...

takda resepi ayam goreng parika ka?

Daddy Ziyyad said...

olive oil?

Ayu said...

wow, hebattt!!!!! nih acik jeles nih. huwaaaaa

lemongrass said...

Wahhhhh!!!!
You guna Tefal Activ 'fry' oven thingy tu ke? I asik terbayang2 aje nak beli but still mahal so far so I think kena tunggu mid year sale or post Xmas sale lah baru beli, hehehe.

DeLancrettLurpak said...

@Ms.Lilies
hepppp!! org tak sehat, sile makan aje, kang bertambah tak sehat, hehehehe


psst, makan kan utk saya...

DeLancrettLurpak said...

@Lady of Leisure
heheheh.. terima kasih kerana percaya..

i punye method ni lambat tapi Insya-ALLAH buleh maintain, heheheh..kalau you nak cepat turun after deliver, kena masuk gym! hehehhe

dah scan nanti, u ckp eh, hehehhe

DeLancrettLurpak said...

@bujal X
technically, it is called fry..
hheeheh

DeLancrettLurpak said...

@suhaila
bulan 7 kelak kmk merik ktk tips, ekekekekek

DeLancrettLurpak said...

@Lady Arween
nak recipe ke? alamak i main campak je LA.. paprika powder, blackpepper powder, salt, gaul dgn ayam, goreng, siappp!!!

DeLancrettLurpak said...

@Daddy Ziyyad
vegetable oil je daddyziyyad..

DeLancrettLurpak said...

@Ayu
bukan hang size 10 ka?

DeLancrettLurpak said...

@lemongrass
pandai u teka!!!

skang ni tefal tu tgh sale dkt UK.. I jumpe bargain baik punya semalam masa I pi outlet, half price you! tu yg terus ambik.. heheheh..

Hanis MY said...

fuh..cayalah mimah...

makdara TERdiva said...

lupa la nak kira saiz hip..pinjam tali tip jap.. :P

- GC - said...

hip sy tak payah kira la,makin hari makin membesarrrrrr

Kazaztan Team said...

tahniah...saya mengembang....hu..hu..hu..hu..

DeLancrettLurpak said...

@Hanis MY
huih, after a few years, fuhh!

Mamma Olyn ♥ said...

tahniah2 DLL, truskan usaha, btw sedappnya nmpak ayam paprika tu..huhu, eh tefal sales ek

DeLancrettLurpak said...

@makdara TERdiva
kang dah ukur, ckp eh.. heheh
(mood kak nam)

DeLancrettLurpak said...

@- GC -
hoih, kalu org pregnant hip nye makin hari makin kurus, pelik la pulak cikkak oi.. hehehe

DeLancrettLurpak said...

@Kazaztan Team
kembang awak ada maksud, takpe, hehehhe

DeLancrettLurpak said...

@Mamma Olyn ♥
tefal pan takde sale.. yg ni segala tok nenek machine tefal.. hehehe.. psst, dkt swindon outlet ada tefal tauu, hehehhe

norh said...

saya berterusan kagum dengan awak..he he

Abu Aiman said...

salam singgah...
wah siap sukat berapa ml minyak guna, and looks like a balance meal... =)

Related Posts with Thumbnails