Friday, 22 April 2011

Set of Breakfasts

Yang mana pilihan hati?

1) Nasi goreng cili api dengan ikan bilis goreng.
Yang hijau tu bukan cili api, itu adalah kacang buncis hiris.
Kau nak suruh montot kau berasap di pagi buta makan cili api mcm gitu?

 2) A toast with baked beans and cheesy scrambled egg.
Sebenonya, saya biasa letak sausage sekali, tapi kali ni sausage ada dekat kedai lagi.

3) Oat with milk.
Yang ni bagi mereka yg menjaga jantung.


4) Waffles with chocolate spread.
Ada yang suka waffle keras, ada yg suka waffle lembut.
Kalau nak keras, masuk toaster.
Kalau nak lembut, masuk microwave.
By the way, ni waffle siap, tak kuasa nak beli waffle maker bagai, tapi kitchenaid nak la kannn :P

5) Nasi lemak.
Missing in action adalah timun and kacang.
Kalau ada, laaaaaaaagi umph!
Sile tengok telur tu betol-betol, the yolks mcm tak runny but lembik gitu, saya sukaaa!!!

Kalau dekat Muo, abah selalu tanya nak makan apa, ada soto, ada mee rebus with satay, ada lontong, haishhhh!! Lima minit diperlukan utk fikir sebijak-bijaknye. Sebab kang orang lain order benda yg sedap, jealous ok!

Kat Kuching, ada laksa sarawak, ada mee sapi, ada mee kolok, mee huun belacan, nyaman aieeeee!!

Kat Jasin, err err err.

Antara banyak-banyak yg ada gambonye, mana satu kome suke?

Photobucket

26 comments:

Tijah said...

mak chop nasik lomak. tapi nasik goreng cili api nak jugak

bujal X said...

semua kecuali no 3~apahal pagi2 makan sarapan yang menyihatkan?tak malaysia la~haha~~

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

nak nasi grg cili api tue.. boleh hantar sini sikit? hehe

kucingorengemok said...

1-3-5... takkan nak pilih 1 je! (dengan adanya no 3, kita rasa lebih sihat dan seimbang, keh keh)

somuffins said...

DLL
Mood setiap hari bertukar mcm bertukar baju maka perlulah selera pun bertukar... sekian terima kasih.

Err..err..err, Jasin takde apa2 ke? Nantilah I pindah sana, I bukak gedung makanan *of coz pun intended.. seram kena masak banyak2*

Ayu said...

nk nasik lemak hari2 boleh? nk bina badann.. :D

gedek! said...

Cakap la apa pon...

Nasik lemak isteri is the bes!

Madam Sooyaree said...

Nasi lemak pilihan hati. Kasi hari-hari pun, mau lagi

Daddy Ziyyad said...

Saya pilih nombor 5..sebab ia makanan paling kenyang dan menyihatkan, rendah kolesterol pulak tu...:P

DeLancrettLurpak said...

@Tijah
Osah tamak kak tijah pepagi buto, kihkihkih

DeLancrettLurpak said...

@bujal X
no 3 tu sarapan lepas kena bambu dgn doctor laa...

DeLancrettLurpak said...

@kucingorengemok
cheh, lepas makan nasik lemak, confirm korang hirup sikit2 je oat tuh, mcm taktau, kannn?

DeLancrettLurpak said...

@BABY(MAMA AMANA
bak sini address, kang dah sampai, basi, hehehe

DeLancrettLurpak said...

@somuffins
ciksom, ada orang kan, kalau buleh tetiap hari nak nasi goreng tauuuu..

yes, setahu saya, jasin takda tempat best utk breakfast. heheheh

DeLancrettLurpak said...

@Ayu
specific sikit, bina perut.. hehehehe

DeLancrettLurpak said...

@gedek!
kan kan? selalunya wives ni kalau masak nasik lemak, dgn harapan buleh masak late lunch.. hehehe

DeLancrettLurpak said...

@Madam Sooyaree
nok, kalau dalam daun pisang lagi syiokkkk kan?

DeLancrettLurpak said...

@Daddy Ziyyad
kan? mmg sesuai beno la dgn org sakit jantung, kihkihkih

Mamma Olyn ♥ said...

tekak melayu! of course la nasi grg cili padi & nasi lemakkkkkk.... uwaaa nakkkk, td mamam toast butter je.. uhuk

Nashays said...

baiii, when comes to breakfast my anak tekak will mengada2 fefeling omputihs..so i choose no 2 n 3..ade free delivery tak..?

Ribbon Clown said...

weh.. kalau aku gi jasin, aku brekfast kat umah ko je.. hi hi.. btw, aku amik no 1.. sbb tu paling sedapp..baru makan semalam and mak aku tgh goreng benda yg sama kat dapur skang ;p best balik kampung umah mak ;p !!!

Anggerik Berduri said...

ya rabbi kak, statement Kat Kuching ya x dpt tahan nafsu haih..nyaman weyh..Mee sapi n Laksa sarawak..+ limau mantak to clean all the fat..hahahahaah mok pgi Kuching knek tok...huarghhhhhhhhhhh :(

DeLancrettLurpak said...

@Mamma Olyn ♥
toast butter pun sedap, tapi kalau sekeping dua tak berapa best, mesti sebuku baru puas, hahahaha

DeLancrettLurpak said...

@Nashays
kalau ko dtg sini, aku bawak ko makan vegetarian breakfast versi omputih yg paling sedap.. huihhh, terliur pulak aku!

DeLancrettLurpak said...

@Ribbon Clown
cisss!! kau bikin aku menitik air liur!!!!

DeLancrettLurpak said...

@Anggerik Berduri
uitt, org Kuching kah? nyaman aihhhhh!!!

Related Posts with Thumbnails