Wednesday, 13 April 2011

Oh Fendi! Oh Anya!

Begini kisahnya.


Lepas makan di Wasabi, Bento and Sushi, ingatkan boleh la masuk mana2 kedai sambil cuci mata. Tapi mengenangkan parking di NCP dkt Harrod's itu adalah jeng jeng jeng GBP18.50 for two hours, so cancel! Ulang sekali GBP18.50 for two hours! Kalau parking nya ada letak carpet ke ada minum-minum, idok le teman kesah, tapiiiiii nan ado plus sempittttt!! Oleh itu, lepas itu kami pun pulang saje la kereta. Sementara nak menunggu pukul 3.30pm, kami kena la pikio nak pi mana yg free parking. Haruslah pergi ke the nearest Tesco/Asda/Sainsbury's sebab free parking for 2 hours kan. Kami pun lepak di Costa Tesco sampai la pukul 2.45 petang. Lepas tu terus gerak ke High Comm. 


First thing sampai area High Comm, harus carik Pay and Display car park, sebab biasanya itu yg paling murah. Jangan la menggatai nak masuk NCP lagi. Dkt Belgrave Square which is the nearest roundabout (roundabout ke?), car park di situ hanyalah untuk diplomat negara aje, so pergi jauh sikit. T-Bag dah kata dkt area High Comm tu banyak designer shops. Siapa yg paling seronok bile dengar berita itu? Tentulah saya! So, kami pun dpt la parking dkt Pay and Display area, GB4 utk 2 hours. Tapi memandangkan, nak pi amik aje document, so letak 1 hour plus aje. On the way jalan ke High Comm, nampak la Fendi boutique yg bebetol dkt kereta kami, pastu nampak Anya Hindmarch Bespoke. Hati sudah berbunga riang, mana tau leh sempat singgah and belek-belek. 



Sekejap aje berjalan ke High Comm tu (ikut jalan warna biru itu) and lepas dpt document itu, kami pun bergerak ke kereta balik. Sekali, kami salah masuk simpang. Hambik kauuuu!! Sesat! Dah la kami tinggalkan Cik Garmin dalam kereta!!! Yang saya ingat hanya Fendi dan Anya, dan saya ingat nama jalan itu adalah Sloane Street. Mmg habit saya ingat nama jalan kalau kemana-mana. Memula hati dah suka sebab nampak kedai Anya, sekali itu adalah Anya Hindamarch aje, bukan Bespoke. Dah sejam sesat, T-Bag download Mobile Google Maps ke BB dia.  Kami tetapkan destinaation kami sebagai Fendi boutique. So, gigihla kami ikut map itu. Taula kan map tu dia bagi approximate in 1000m radius, so macam cipan la lembab nak update! Hoih!! Selepas satu setengah jam, baru la kami nampak Fendi! Lega! Bila tgk balik map, kami dah sesat sampai ke bawah2 tu, kami ikut jalan warna kuning tu.  Sebelum ikut jalan warna kuning tu, kami dah masuk jalan mana-mana ntah. So, terus tegang ok muscle kakiku!


Belum abis lagi diknon! Sampai dkt kereta, kena saman sebab bayar parking sejam aje. Mahu tahukah berapa jumlahnya? Jeng jeng jeng!!! Tambah GBP10 buleh beli satu Longchamp bersaiz besar di duty free Stansted Airport! Nangisss!!!


Amboi koranggg!! Bukan main ehh!! Bab handbag semua sukaaaa!!!
Kesimpulannya, tuan -puan, minat handbag ini banyak pekdahnye.
Salah satunya adalah landmark kepada tempat parking kita.
Hehehehe.

18 comments:

bobhandburry said...

Salam kunjungan... singgah la ke blog saya ;)


http://www.zuwairiaiman.com

Ms.Lilies said...

aku igt ko rembat dedua handbag tu


wuuuuuuuuuu

Nashays said...

ye memang cerah mata nak tunggu ko beli apa..mau sifat hasad dengki aku mluap2 kemudian..wakakakaaaaa...

aniwei giler mahal parking kat herot tuh..

fika79 said...

telan air liur beb tgk harga Anya tuh..

Ayu said...

kak oiii, cek nak tengok henbeg!!! mana henbeg, mana?? *merusuh* ;P

Cik Ina minat Do do Cheng said...

biasalah tu dah org perempuan masuk bab handbag, terjegil bijik mata sama ngan makcik. kalau beli handbag sila tepek gambar ye..excited sampai tak ingat doniya ko ye. nampak polis kot.

DeLancrettLurpak said...

@bobhandburry
saya tak dpt access blog awak, kenapa eh?

DeLancrettLurpak said...

@Ms.Lilies
dalam mimpi boleh la k.mimi, heheheheh

DeLancrettLurpak said...

@Nashays
hehehehe.. aku kalau beli, aku tak bagi tau sini yang oi, aku maluuuuu!!!

mahai kan parking fee dia, membunoh ok!

DeLancrettLurpak said...

@fika79
ko pegi sini babe, sini ada outlet.. aku dpt murah like 40% less tauuu, hehehe

DeLancrettLurpak said...

@Ayu
i malu u!!! kihkihkih..

lagipun i tak beli la masa tu, kedai semua dah tutup laaa.. hahahhahaha

DeLancrettLurpak said...

@Cik Ina minat Do do Cheng
saya bila nampak kedai handbag, saya jadik mengeletis tauuu, hehehhee

gedek! said...

uncle tak suka handbag...

uncle adore manusia yang minat handbag tu, je....

PIS!

DeLancrettLurpak said...

@gedek!
jaga-jaga uncle! ada org sejenis dgn uncle pun suka handbag, hehehehehe

DrSinga said...

berapa banyak henbeg ko ada?

DeLancrettLurpak said...

@DrSinga
alaaa, sikit jerrr.. heheheheh

Madam Sooyaree said...

Muahahaha... haku pun selalu landmark berdasarkan kedai. Cik Abe power sket, ikut matahari. Kalau kat bandau aku le jadi Garmin, kalau kat kampung dia la Garmin nya

DeLancrettLurpak said...

@Madam Sooyaree
hebat cik abe ko, siap ikut matahari tuuu.. kalau winter mcmana maaa? hehehehe

Related Posts with Thumbnails