Monday, 11 April 2011

Magic!

Tujuan kedua kami ke London adalah sebab nak tgk match Semi Final FA cup Youth Championship (First Leg) di Stamford Bridge, it's Chelsea vs "people who we don't speak of".

Sampai dkt sana, haruslah masuk Chelsea Megastore sebab T-Bag nak belanja jersey utk yours truly. Mak bapak aje pakai, ate baju anak jgnlah dilupa. So beli la jugak utk Yaya-Yayen. Katanya, sold out ticket for this match, tapi takde la pulak ramai orang. Rupanya diorg bukak certain gate aje.

Before kick off, budak ni dah merengek lapar, biasalah budak, diorg boring la tu. So, beli ayo, crisps and chocolate. Muka orang yg beria-ria minum and makan dalam stadium, mcm kan sedap beno!

Elok dia dah abis makan chocolate, match pun start. Dia diam aje la takde la merengek nak jalan pi mana-mana sebabnya dia suka part orang cheer and clap-clap. Yaya-Yayen ikut clap tapi mmg out of tune la.  Sekali dah setengah jam, budak ni diam aje, rupanya dah tidor.

Dah la panas gila, 24degrees kot, so we all decide balik aje la, takut budak ni demam sebab mmg kena direct sunlight. A minute before half time, Chelsea score another goal, saya mmg jerit la. Masa tu Yaya-Yayen tido, amazingly, dia boleh tepuk tgn, mmg confuse acik! So, kami keluar aje la Stadium masa break tu, elok aje 20 steps keluar dari stadium, dia bangun and marah, dia kata " I want to watch football". Cheh, jgn harap nak dpt masuk balik kannn. Pastu terus balik rumah Rozie sebab chef Rozie pesan jgn makan kat luar.

Petang tu, kami keluar jalan - jalan dkt Victoria Park. Biasalah hari panas, so omputih2 semua keluar berlengging melepak kekonon nak kasik tan kulit deme. Biasalah kami, malas nak melepak2 diatas picnic mat, so jalan-jalan amik gambau aje la.

Tengokkk, matahari menyinari apa yg disayangi...


Eh apa la kaitan tajuk Magika dengan kisah tgk Chelsea! Chelsea! match dan berjalan-jalan di Victoria Park?


Kejap takda..


Kejap ada...

Kejap takda...


Kejap ada...

Cer teka apa yg magika sangat.. cer teka.. 
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Perut la weyyy!!
hehehe.. 
Hanya orang yang pakar mcm saya je boleh buat mcm gitu.. 
Korang nak berguru tak dengan saya?


Peace dari tok guru perut-sembunyi, kihkihkih

Photobucket

32 comments:

Madam Sooyaree said...

kok kau tahan napas?

Tijah said...

tu la...lain kali pakai la kosetttt. huhuhu

kucingorengemok said...

perut? manaaa??

Kazaztan Team said...

hebat...mau belajar main sembunyi2

bujal X said...

kirim baju chelsea satu~saiz xxxl~yang rm10 tahu!

Ms.Lilies said...

perut ko pun dah master :)

gedek! said...

JELES, ok?!!!

Daddy Ziyyad said...

lain kali pakai jersey MU.
anda akan kelihatan ramping dan kempis sentiasa :)

DeLancrettLurpak said...

@Madam Sooyaree
ada gambo yg aku tahan napas noks, ajaib!

DeLancrettLurpak said...

@Tijah
kak tij, i pakai spanx tauuu.. i rasa sebab waist makin kecik, tu yg perut i nampak terang dan nyata, ahaksss!!!

DeLancrettLurpak said...

@kucingorengemok
satay perut mmg la takda :P


perut saya tu haaa.. tadi gambau tak keluar eh?

DeLancrettLurpak said...

@Kazaztan Team
ha..mari mari, free je..hehehhee

DeLancrettLurpak said...

@bujal X
kamu itu tidak besar ok! kamu boleh pakai size XL. tapi kalau RM10, dpt leher baju je laaa.. hehehhehe

DeLancrettLurpak said...

@Ms.Lilies
perut english edukasyen.. hahahahah...

DeLancrettLurpak said...

@gedek!
Uncle jeles sebab saya gi tgk match or uncle jeles perut saya hebat? kihkihkih

DeLancrettLurpak said...

@Daddy Ziyyad
people who don't speak of itu adalah MAN U.. harap maklum, MAN U adalah kalah masa match itu, ahakssss!!!

Ayu said...

Hahahhahah!! Ok la tu boleh sedut2 perut ke dalam. Cek ni dah borderline. Sikit lagii je nak jadi bunchet yang xbleh disedut2. Hehehe.. Btw, bru tau apa itu "people who we don't speak of". ;p

Nashays said...

magika sungguh..
leh buat sorok2..

Mamma Olyn ♥ said...

eh he.. kejap ada kejap xde, kna amik petua ni.. hehe

somuffins said...

DLL
Magica yg mantap, hehe..

DrSinga said...

kihkihkihhhhhhhhh!!!!
silap mata!!!

mata aku silap!!!

DeLancrettLurpak said...

@Ayu
once my waistline dah turun kan, aku baru perasan yg aku buleh buat magic dengan berkesan, hahahahha!!

Aku tgk ko tidak la berisi, cisss, tipu ni!!!

DeLancrettLurpak said...

@Nashays
ko dah pakai PB, confirm takde lelemaks dah kannn?

DeLancrettLurpak said...

@Mamma Olyn ♥
hehehe.. skill baru ni tauuu!!

DeLancrettLurpak said...

@somuffins
itu la.. dari ketinggian berapa inci, perut itu tetiba hilang, mau tak ajaib kannn?

DeLancrettLurpak said...

@DrSinga
agak-agak ada org nak berguru dengan saya, calling2 laaa.. tapi saya rasa ibusinga tak perlu kot, sebab confirm dah flat kan?

FaRaHdEe said...

Ahahaa... Lawak la mimah! kain jersey memang gitu la, payah nk cover, huhuhu... Tapi ilmu yg baik kite kena sentiasa blaja, jdnye nk berguru jgla skill br tu! ;p

aliaaroslan said...

kita dah terlebih tan kak. kebahangan tu yang tak tahan!

Ismail Fitry said...

Chelsea kalah woooo.... keh keh keh

DeLancrettLurpak said...

@FaRaHdEe
tu la pasal. ingatkan nak bukak baju yg stripey tu.. tapi malas nak gi toilet, lagipun hari tu agak windy, so sejuk.. tu pasal bile pakai jersey tu, terus nampak perut mcm 3 month pregnant, hahahahahaha

DeLancrettLurpak said...

@aliaaroslan
feeling2 JLO la Aliaa ehhh.. tan gitu! hehehe

DeLancrettLurpak said...

@Ismail Fitry
Motto kami: Kami chelsea, kami ok! wakakakakaka!!!

Related Posts with Thumbnails