Tuesday, 12 April 2011

Love-Hate London


Baru sampai dari London. Hari sabtu and ahad baru je puji traffic dkt London, sekali hari ni traffic adalah selenge. Nasib baik tak ikut Oxford Street masa nak pegi High Comm. Massive traffic jam dkt jalan itu. So kami detour ikut Buckingham Palace, ada rally dkt hyde park kot, tapi yg pastinya police tutup jalan luar Buckingham Palace tu, huk aloh, tersengguk-sengguk ok. Nasib baik T-Bag sempat hantar borang wali tu before 12, kalau tidak, haruslah patik meroyan di Harrod's, tak memasal aje kannn. Sementara T-Bag pegi buat urusan itu, saya and Yaya-Yayen melepak di Wasabi Sushi & Bento. Terbaiklah!! Satu rainbow plate ini adalah £6.95! Murah gile dari Yo!Sushi. Kenyang tahap senak perut ok makan satu plate ni. Taktau Bristol ada dak kedai ni, kalau tidak, nampaknya tambah la alasan nak pi London kannnn?

Ok peeps, nanti saya cerita apa kebaikan minat beli handbag next time, eh tetiba aje ;p, hehehehe.


Sent from my BlackBerry smartphone from Virgin Media

38 comments:

Muhsin Aminudin said...

Harod2. missed that place. duit banyak, mesti borong

somuffins said...

DLL
Dah kat London tu, tak singgah Harvey Nichols ke? Fav place Lady Di bersyoping tu..

bujal X said...

kamu tak dijemput kenduri kawin putera raja tu ke kakak?

kucingorengemok said...

saya sentiasa merasakan london aman dan damai... kerana sentiasa naik tube. nikmat bagi orang² miskin :)

- GC - said...

hmm.. sedappp..

Cik Kiah said...

peeps and handbag..hahhaa..cam blog sesetengah org tu..

Chik Att said...

huhh ... kenyang perut tgk pic tu ..........

DrSinga said...

tak masuk tekak den mendalah ni...
:)

Kazaztan Team said...

sudah dpt bygkan ape kebaikkan minat mmbelu handbag..truskan..terus kan...blh saya tambah dlm list....ehehhehe

Daddy Ziyyad said...

1000 GBP untuk belanja 5 hari kat London, cukup tak (excluding hotel)?

DeLancrettLurpak said...

@Muhsin Aminudin
kami tak masuk pun Harrod's .. sebab confirm tak beli apa2, walaupun sale up to 50%, masih lagi not affordable, kami masuk Zara depan harrod's aje. kihkihkih

DeLancrettLurpak said...

@somuffins
Harvey Nichols yg dkt Bristol ni pun I tak pernah masuk.. grand semcm aje kedai tu.. nanti nak try la masuk tgk apa ada..

DeLancrettLurpak said...

@bujal X
kalau dia jemput pun saya tak sudi, saya nak makan nasi minyak laaa kalau dtg majlis kawin, heheheheh

DeLancrettLurpak said...

@kucingorengemok
tube masa summer adalah umpama tersepit didalam tin sardin.. bauuuuu weyyy!!!

DeLancrettLurpak said...

@- GC -
mmg sedappp yg amattt!!

DeLancrettLurpak said...

@Cik Kiah
ada org suka update every time dia beli henbeg baru kannn? i lalu depan kedai pun i update, i jenis jakun, wakakakakakk!!!

DeLancrettLurpak said...

@Chik Att
mmg pun, portion omputih la katakann...

DeLancrettLurpak said...

@DrSinga
meh sini saya sekolahkan.. saya berjaya sekolahkan T-Bag ..sekarang dia lagi over dari saya bab sushi ni tauuu..

DeLancrettLurpak said...

@Kazaztan Team
korang nak pi mana? amsterdam kah? jangan juling biji mata tgk henbeg sudeyyy, heheheh

DeLancrettLurpak said...

@Daddy Ziyyad
lebih dari cukup.. siap boleh masuk madame tussaud and masuk tempat2 lain.. bile nak pegi?

Ayu said...

Ahhh, miss makan japanese food kat negara omputih. Di negara2 asia ni rasa cam mahal pulak. Terbalik dunia. Hehehehehe..

DeLancrettLurpak said...

@Ayu
tu la aku konpius tauuu.. aiseymen, kalau dah balik fo good, confirm aku rindu nak makan sini lagi, aiyo!

Mamma Olyn ♥ said...

i like sushi!! share skit.. hehe, xsabar nak bc cete psal handbag..

Cik Ina minat Do do Cheng said...

Makcik tak tahu mana silapnya, tekak makcik ni kalau sushi tak leh masuk. anak yg perempuan kerap pegi makan sushi.

FaRaHdEe said...

Mimah, punya la tunggu post baru, rupe2nye post kebaya tu sticky note ke, ahahaha... Sib baik terdetik nk scroll down td. Cer cite cer cite apa kebaikan beli handbag ni, tgh gatal tangan nk mbeli ni tp approval x dpt2 lagi ni, hehehe...

gedek! said...

@Cik Ina minat Do do Cheng

Sushi = Yuyi... sama je bunyi dia....

Madam Sooyaree said...

Kebaikan minat beli handbag? I laik!!

aliaaroslan said...

wasabi sushi tu ada kat london aje kak. semua kedai dia dekat dengan underground station. haritu carik jugak kalau2 ada kat notts. tapi sedih aje pasal takde.

Ribbon Clown said...

mimah,jalan buckingham & hyde park tutup sebab reno will and kate nak kawen lah... korang gi tak ni nanti?

DeLancrettLurpak said...

@Mamma Olyn ♥
bila korang nak pi London.. pi makan sana tauuu... kalau nak list places to eat, bgtau, nanti saya bagi..

DeLancrettLurpak said...

@Cik Ina minat Do do Cheng
cer makcik try.. mungkin boleh.. sebab husband saya tak suka, tapi saya berjaya suruh dia suka, hehehehe

DeLancrettLurpak said...

@FaRaHdEe
hahaha, farah sama dengan wandi, tak perasan bini dia update blog, hahahaha

DeLancrettLurpak said...

@gedek!
mungkin itu sebab yuyi suka makan sushi kannn?

DeLancrettLurpak said...

@Madam Sooyaree
Aku rasa ko lagi terer dari aku bab handbag ni nok.. cer ko yg bg ceramah, aku nak dgr, heheheheh

DeLancrettLurpak said...

@aliaaroslan
itu la Aliaaa.. frust acik tauuuu!!!

DeLancrettLurpak said...

@Ribbon Clown
huii tak sanggup aku pe'jah, confirm ramai gila manusia. bukan Brits yg ramai, confirm yg non brits yg berpusu-pusu, heheheh

Mamma Olyn ♥ said...

insyallah, kitorg cdg tunggu parent dtg cini, bw dorg skali ujung thn ni.. tp g summer best kot, coz siang pjg, lma ckit bejln... hehe, tq dear, nnti i minta u list jalan2carimakan kat u k:)

Netnet said...

kalau u citer harod's, hyde park, buckingham palace tu ...wahhh i dah tahu dahhh..i dah pegi situ...chewahhhh... oxford street pun tahu...teruja okay tengok butik H&M, gap, zara, dorothy perkins... apa??? legging 10 pound jer??? rembattttt.... apa??? maxi H&M 14 pound jerrr??? rembattttttt...

penat mak memborong kat london....

Related Posts with Thumbnails