Thursday, 14 April 2011

Jangan Beli Chocolate Easter Egg!

Tajuk tak buleh blah, buleh mengundang kontroversi kannn? 
Ada mcm tajuk berita Harian Metrol tak?

Kat sini dah start jual Chocolate Easter Egg, berlambak - lambak ok! Masa saya dkt Malaysia, saya jarang jumpe Chocolate Easter Egg yg besar gabak. 

Contohnya mcm ni la..

Kalau yg smarties punya, dalam Chocolate Egg tu ada coklat smarties. Abis tu, kenapa tak leh beli chocolate egg tu? Sebab telur palsu kaaa? Sebab anak aku bukan nak makannnnnn!!! Dia nak main!!! Erghhh!! Dia bukak kotak, kokak sikit pastu good bye. Dia bior le benda tu atas meja mcm mintak aku yg makan, ewaahhh!!

Abis takkan la nak bior mcm gitu kan? Harus lah mak nya bertindak dengan bijaknya. Ambik coklat besau itu, cairkan dan salut kan strawberry. Dengan bangganya, pi la hidang dkt anak ku itu. Sekali dia kata, "I don't want the chocolate bits, only strawberry". Erghhh!! Sudahnya, aku yg makan semua, tolonggg!!! Tapi, pegangan kita, pembaziran amalan shaitonnnn kan? Ahaksss!!

Eh. Itu dessert nye.
Atau lebih tepat lagi, dessert si tukang masak. 
Husband and anak tukang masak tok se makan dessert tersebut, ciss!!
Mana dinner nye?

Dinner paling cepat, terbaik dan biasa-biasa jerrrr (ni ayat mintak puji ok, ramai yang guna)
Mee Bandung Adami lengkap dengan telur, udang, prawn balls, sawi dan bunga kobis.
Hebat kauuu!!! Lenkali letak asparagus, tengok apa rasa, heheheh.

Alhamdulillah.
Eh mana scale tadi?
Oh dah simpan dalam store, wakakakaka!!!

37 comments:

Kazaztan Team said...

ko abaikan aje la scale tu.. yg penting lepas makan nnt die keluar balik...ehehhehehehe...logik bila dah kuar ringan la balik...

^^nu[dd]yra^^ said...

owh...gmbo mbuatkan air liur mleleh....mesti sedap kan =)

kucingorengemok said...

buang je scale-mcale tu... balik sini nanti tumpang timbang kat tempat jpj cek lori tu, hihihi (jangan boikot saya!)

gedek! said...

Biar uncle jadi Easter bunny, nya....

Ms.Lilies said...

apa itu scale??
apa?apa?




kata org yg dah 2 hari tibai duyan
:p

Ribbon Clown said...

hahaha..KOG kejam ;p

weh..aku teringin betul nak makan mee bandung adami ni.. tatau mana nak carik..seme yg makan kate sedap.. hehe aku kira dukk obersea gak eventho seberang tambak gak..sape nak tolong poskan ?? hihi tu mak ko yg pos eh? kat mana beli?

Madam Sooyaree said...

Weewiitt... mee bandung mu kelaassss!!! Kan dah meroyan nak ni!

Daddy Ziyyad said...

tak pernah tau pun kewujudan coklat telur tuh..hahaha

- GC - said...

makan tak hengattt.. lps tu kecoh berat tak turunnn.. wahahaha

fika79 said...

ni yang benci baca blog ko ni.sure tgk makanan aku teringin..aku lama dah tak makan mi bandung..perencah lak dah habis..huaa..dahla malas nak buat dr scratch..

Tijah said...

telo tu semangkuk letak 3 bijik lagi power ekkkk?

Hjh Esah Jolie said...

Aku ingat ko nak cakap jgn beli Easter Egg..harammmmm...kakakakaka

DeLancrettLurpak said...

@Kazaztan Team
i lap u kazaztan!
kalau makan banyak, keluar banyak kannn? hehehhehe

DeLancrettLurpak said...

@^^nu[dd]yra^^
sedappppp!!! lap air liur tu weyyy.. hehehe

DeLancrettLurpak said...

@kucingorengemok
eh KOG, bagus gak cadangan KOG tu.. sebab timbang JPJ tu kan timbang lori kann? confirm dia tak dpt detect berat saya.. mesti dia kata "ringan nak mampuihhh" hehehehehhe

DeLancrettLurpak said...

@gedek!
erkkk.. tak dpt saya imagine uncle ada telinga panjang, hehehehe

DeLancrettLurpak said...

@Ms.Lilies
saja la tu kannnnn.. kasik highlight dia makan duyan, mencik tauuu!! :P

DeLancrettLurpak said...

@Ribbon Clown
aku rasa mak aku beli dkt mydin melaka, takpun giant muo..

sedappp oiii! baik ko suruh mak ko beli and pos, hehehe

DeLancrettLurpak said...

@Madam Sooyaree
ko bawak tak mee bandung paste?

DeLancrettLurpak said...

@Daddy Ziyyad
Dkt Malaysia ada jual, tapi jenis kecik-kecik.. tapi mahal sikit rasanya...

DeLancrettLurpak said...

@- GC -
tu namanya berita sensasi.. aku bukan artis, kalau artis, buleh la cerita feeling2 diva.. kalau rakyat marhaein macam aku ni ha, cerita berat badan dan makanan aje la, wakakakaka!!!

DeLancrettLurpak said...

@fika79
hehehe.. weekends ni harus ko gigih buat.. hehehe

DeLancrettLurpak said...

@Tijah
mane der Kak Tij, satu mangkuk satu telur la.. bankrupsi la kalau 3 biji satu mangkuk, hehehehhe

DeLancrettLurpak said...

@Hjh Esah Jolie
kalau aku tulis cenggitu, confirm aku kena cercaaaa, tapi wadehey, sekarang semua benda haram, aku pun konpius!

Mamma Olyn ♥ said...

hehe..ingat betul semu choc easter xle mkn..hehe, br je beli aritu, skali ngap je, comel2:) sedapnyee mee bandung u, hoohoo meleleh je tgk.. hehe

Cik Ina minat Do do Cheng said...

buat joke plak ko ni. makcik belum pernah rasa lagi strawbery coklat kononnya kesukaan dato siti masa bercinta ngan datuk k. tapi dah dapat bayangkan rasa yang masam manis lemak.oooo sedap tu.lebih lagi mee bandung tu.pandai ye ko masak.

Lady of Leisure said...

iskiskisk.. mee bandung tu.. complete bumbu2 dia..
beb, know what, masa i buat pulut kuning haritu u la teka paling tepat skali, sedangkan masa tu i tak buat upt pun lagik.. tetiba u tanya apasal merendang n memulut ni, ada apa2 ke? ekeke.. rupanya betul ada.. hihi

DeLancrettLurpak said...

@Mamma Olyn ♥
anak I dah tak pandang yg kecik2 tu.. dia nak yg besau aje, tensen acik! sedap mee bandung tauuu, suruh mak u bawak paste dia nanti tau, buleh masak bile dah takda idea nak masak apa...

DeLancrettLurpak said...

@Cik Ina minat Do do Cheng
dkt Malaysia, saya kurang sikit bab strawberries ni.. sebab masam.. dekat sini manis masam nye sedang2 aje.. cicah pulak coklat, huiii. sedapp cik ina, hehehhe

DeLancrettLurpak said...

@Lady of Leisure
i kalau mee bandung, mesti at least ada udang, sawi and telur..

babe, dah berapa bulan? morning sickness teruk eh? minum air masak banyak eh, makan sikit2, kalau makan2 banyak, pedih pulak ulu hati, take care :-)

gedek! said...

Uncle tak pakai telinga panjang tuu...

uncle pakai that cute sexy bunny tail...

HAhaha!

DrSinga said...

saya rinduuu nak makan Choc Easter Egg !!!!
best kopes sikit2 dan makan sambil terlentang nengok tv

Ribbon Clown said...

okeh..mydin melaka dekat ng tol..nak balik aku singgah.. ko nak? hehe

DeLancrettLurpak said...

@gedek!
warna pink kahhh?


jgn jadik "saya gay, saya ok" sudey ye uncle.. hehehehe

DeLancrettLurpak said...

@DrSinga
masa belajau medic dulu, korang ada masa ke terlentang nengok tv.. hehehe.. bukan kopes coklat sambil baca buku kahh? takut nengok bakal2 doctor ni belajau, sgt serious gitu.. hehehehe

DeLancrettLurpak said...

@Ribbon Clown
takpe, pe'jah, aku dah cukup bekalan.. nanti raya, leh aku top-up lagi utk a year, heheheh

DrSinga said...

Gua rock..
no tv dan makanan..kenot belajar!

Related Posts with Thumbnails