Friday, 15 April 2011

Isteri Tak Puas Makan Kambing...

Kalah tajuk berita buretin ufama uols!!! Ni la berita yg paling sesuai masuk jadik headlines, ye la asik2 pilihanraya, asik2 adegan pakai towel putih, boring uols (macam kau nengok berita Malaysia je kannn?)

Akak ni dolu2 cita-cita nak jadik penyampai berita TV3 (kekonon nak ganti Haliza Hashim), pastu downgrade nak jadik mcm Kak Maria TS, pastu downgrade jadik blogger hingusan je noks! Apa berita yg aku nak report? Berita makan la wei. So, last Christmas ada kawan kami dari Sweden dtg melepak di London and she discovered satu restoren baik punya dkt area Bayswater, namo eh Banana Leaf Canteen. Katanya sedap and murah. So, first day dkt London hari tu, kami pun gigih la mencari, tapi nan ado jumpo eh. Masa tgh mencari-cari tu terjumpa Tinseltown branch baru dkt area situ, so disitu lah kami mengisi tangki yg hampir kosong ini.

Ni muka nak start "menganyam", sebab jeles tgk couple dekat depan tu share-share makanan. Kau boleh ke share-share, perut tu lapauuuu, nafsu tu besauuu!!!

Macam biasa, order peanut butter milkshake, sedap tak hengattt!! Abaikan Yaya-Yayen, dia tengah tengok Rihanna bergelek.

Late lunch kami adalah lamb chops. Menyesal ok order with gravy, gravy dia adalah fail! Sebelum ni tak pernah order with gravy.

Yaya-Yayen makan grilled beef sausages with chips. Dia tak suka beef sausages.

Since macam tak puas makan hari tu sebab gravy yg fail, saya pun pi la beli mutton chops. Buat lagi sekali. Mutton chops with roasted sweet potatoes. Yang ni tak masak lagi.

Blackpepper cream gravy, nyumss!! Recipe sini ye. Sumpah, I nak tunjuk gravy je, bukan nak tunjuk RD gravy boat tu, kahkahkah!

Version dah siap masak, tinggal nak ngap aje. Macam biasa, Yaya-Yayen's favourite chicken sausages with chips.

Dessert?
Bread butter pudding buat dalam 3 ramekins sahaja. Ye, 3 aje, biasanya kami beli crustless bread, tapi last week beli yg with crust, so sebelum buat french toasts, kami potong the crusts and letak dalam fridge. Hari ni ternampak pulak the crusts, tu yg jadik bread pudding with walnut and raisins. Ni pun sebab leka mengokak lamb chops, tu pasal terburn sikit bahagian ataih pudding ini.

Sekarang si isteri sudah puas makan kambing...
Photobucket

26 comments:

Kazaztan Team said...

ape ke masam beno muka ye tu.. mogok kah

DrSinga said...

eerrrppppp ...
sedawa bau kambing!

somuffins said...

DL
Selama berada dlm restoran, you memang maintain muka tak puas hati ke? Sabarlaa.. dugaan ada dimana2 :-)

Anggerik Berduri said...

ekhem yaya-yayen tgk rihanna x berkelip.. tringat ice blended kat Manhattan Fish Market..ade jugak yg peanut butter..sdappppppppppppp eh, BBB tu bkan terburn tapi GARING..hahahaha on nomnomnom

Ms.Lilies said...

aku tgh nak igt2 ni...muka ko gitu ada mcm mak ko ke abah ko ek

- GC - said...

muka masam je sebelum makan.. lepas makan tak tunjuk gambar pun.. mesti sengih sampai telinga...

kucingorengemok said...

kita tak pernah syer food dengan deris (esp kat kedai la)... mana cukup weh!

tasekM said...

aku tak reti makan kambing.
rugi yek...?




.

Madam Sooyaree said...

Muka gambar pertama tu memang kelasss la noks.. Panas tak malam tu? Orang kata kambing panas kan

KSWSK said...

gravy dia nmpak cair jer...aku xlalu mkn kambing...

gedek! said...

Atau tajok nya...

"Kambing Puaskan Isteri"

Mesti sold out Hairan Metro!

Ribbon Clown said...

agree ng gedek...tajuk tuh lagi power hehehe..

nak resepi mutton chop kak..akak buh herb ape lam mutton chop tuh? nmpk sedap!!!!!

DeLancrettLurpak said...

@Kazaztan Team
kekonon buat muka model, model kan mada ade senyum2 ni.. tapi yg jadiknye adalah muka model belacan, kahkahkah!

DeLancrettLurpak said...

@DrSinga
sedappp! makan kat rumah boleh pegang pakai tangan, lagi puehh!!

DeLancrettLurpak said...

@somuffins
i maintain muka tak puas ati sampai food i ada depan mata, hehehe..

DeLancrettLurpak said...

@Anggerik Berduri
tak pernah i minum ice blended Manhattan fish market, balik nanti, i nak cubaa!!

DeLancrettLurpak said...

@Ms.Lilies
mcm muka mak saya, muka tak puas ati, hahahahaha

DeLancrettLurpak said...

@- GC -
lepas makan, continue muka tak puas ati, sebab kena byr pulak, ahahahahah

DeLancrettLurpak said...

@kucingorengemok
KOG kan kurus, mestabolisme confirm tinggi, tu pasal tak cukup tuu.. hehehe

saya dari kecik suka share makanan dgn mak saya..

DeLancrettLurpak said...

@tasekM
apa lak tak reti, bukak mulut, geget aje ler.. kihkihkih

DeLancrettLurpak said...

@Madam Sooyaree
takpe noks, sini kalau badan panas, confirm buleh tido, sebab still spring.. kalau kat malaysia, nangis la aku..

DeLancrettLurpak said...

@KSWSK
tu pasal la.. gravvy cair ni aku mmg tak berkenan sikit..

DeLancrettLurpak said...

@gedek!
confirm masuk parlimen kalau letak headline mcm tu..kahkahkah

DeLancrettLurpak said...

@Ribbon Clown
ko carik dalam recipe list aku tu.. sedapp wehhh.. sgt juicy gitu.. heheheh..

DeLancrettLurpak said...

@Ribbon Clown
eh dah tgk recipe list tu, rupanya takde recipe lamb chop tu.. nanti aku tepek eh.. aku dah selalu sgt buat, sampai dah hapal.. heheheh

Daddy Ziyyad said...

kambing kat sana berbau tak macam kambing kat sini..ekekeke..

Related Posts with Thumbnails