Monday, 4 April 2011

Hari Minggu yang 70% Mandom

Badan adalah rasa tak sedap.
Otak tak berapa nak sehat. Bila memikirkan kerja, lagi tensi!
Hari Jumaat off  buat kerja sebab mmg sakit perut segala, angin di perut rasa bergelodak.
Hari Sabtu pun tak buat kerja.
Kesian jugak tgk Yaya-Yayen, dok aje dalam rumah.
So, taktau nak buat apa, ke bowling lah kita.


Results adalah ikut ketinggian.
Yaya-Yayen paling rendah, so markah rendahlah, hehehe.
Ye, saya mmg tak pandai bowling.
Kamu semua tentu pandai kann?
Sile la gelak secara berkumpulan.
Pastu, kami balik rumah, sambung mandom lagi.


Hari ahad, bangun pagi, rasa malas lagi. So cancel bercarboot di Bath racecource. T-Bag ada kerja dkt lab petangnya , so dia ajak kami memeriahkan lab dia. Saya malas nak cakap omputih dengan beria-ria hari ni (kan ada kawan T-Bag, mesti la bersosial sikit). So tak nak ikut T-Bag. Saya text Farah, cakap nak lepak dkt her place. Rumah Farah adalah lebih kurang 25 tapak dari lab T-Bag. Kalau kami tinggal situ and tetiba bos T-Bag call tanya apasal tak sampai lab lagi, confirm tak leh nak guna alasan  "we're stuck in the traffic jam". Wakakakakaa!!!


Ingatkan saya dengan Yaya-Yayen aje nak bikin riuh rumah Farah, rupanya Farah ajak Unic+Khairi, K.Odah+Abg Jamal and Faz+Nadzri, yippiee yay!! Masuk aje rumah, sudah harum semerbak. Rupanya Farah dengan rajinnya pi masak laksa penang, hehehe. Sapa tak suka oi! Orang datang dengan niat nak lepak aje, sekali dapat makan free, seronok you!


Dah la ada laksa penang, pastu Unic pulak pi buat bread pudding. Saya mmg kalah bab bread pudding ni sebab kalau orang hidang PASTI saya akan makan. Saya tahu kalau saya buat dkt rumah ni, confirm saya sorang yg akan perabih, so kirim salam la nak buat kannnnn. Kak Odah bawak orange chocolate tu, geraaaaam aje nak jilat all the icing, hehehehe, tapi sabauuu! Faz bawak keropok ikan pedas, eh ke keropok udang, sedap tapi lupa nak tanya mana dia dapat.

Habis apa la yg saya bawak kann?
Eh, kata mandom?
Dah tentu nya aku malas!
Saya bawak veggie popiah  terus menerus dari Wai Yi Hong.
Sampai dkt rumah Farah, Kak Odah tlg goreng, heheheh.

Lepas makan, dan bertukar-tukar cerita, kami pi amik gambar sikit.
Almaklumlah dah Spring kannn.
Gambar adalah hak milik Farah+Imran.
So Farah, saya kasik tepek disini ya...tenkiu :-)




Pastu balik rumah.
Sekian minggu yang 70% mandom!



Liver saya kata : Kadang - Kadang kita takut nak bercerita apa yg kita buat, beli dan plan kepada orang lain.  Mungkin pada yg agak close dengan kita, dia akan rasa kita hanya mahu share dan mahu ajak kawan kita itu sama-sama buat/beli/plan mcm kita . Tapi yang tak biasa dgn kita, confirm kau dikatakan boasting.  So, note to self, berhati-hati pilih topic perbualan, tak gitu?


Hidup Fasha Sandha!!
Tetiba, voleyyy?
Photobucket

20 comments:

Ms.Lilies said...

jgn risau...aku xreti main bowling jua wahahahaa.....tahun baru tu ahri itula 1st time aku main

somuffins said...

DLL
Hari nih terasa mcm kura2 nak tiba keblog you. Tak tau apa pasal slow sangat.

Anyway, I agree 50-50 dgn your pendapat ie berhati2 pilih topik perbualan.

P/S: Masa makan sedap2 tu, ingat tak kat weighing scale?? hehe, guwau.

somuffins said...

P/S tambahan.

OKlah you score banyak tu. I got 62 jer tapi bangga, haha..

- GC - said...

tengok semua makanan tu, terus rasa lapaq.. ohh..tidak! sy nk diet. huhu.

Kazaztan Team said...

saya reti main bowling longkang..ehehehhe...eh seronok la dpt kawan mcm tu..tepon2 dpt makan laksa...

Ayu said...

Pasal part boasting tu, mmg tricky. Selalunya cek suka jugak cerita2 dgn kawan2 terdekat pasal nak beli/dah beli/natang tu bagus sebab nak share excitement/experience guna/makan barang baru. Tapi who knows kan.. Baik berhati2. :>

afendi ariff said...

mandom pun tak pe sis...
janji dpt makan...
heh!

afendi ariff said...

er....jgn lupa makan ubat ye sis....

KSWSK said...

fasha penat..fasha nak sandar...mihahahaha

DeLancrettLurpak said...

@Ms.Liliesorang lain dari muda belia dah main.. kite berdua ni dah "remaja" baru la terkedek2 nak gelek bola bowling kannn?

DeLancrettLurpak said...

@somuffins
CikSom,

Amazingly, I berjaya makan setengah mangkuk laksa sahaja, takut u!!
food yang lain tu pun amik sikit2 aje.. hehehe

kenapakah 50-50? cer huraikan dlm 50words.. heheh

DeLancrettLurpak said...

@somuffins
masa main tu pun, I push myself, kalau kalah dgn budak 3 tahun, malu la kannn?

DeLancrettLurpak said...

@- GC -
sile telan air liur banyak2 and beristighfar, hehehehe

DeLancrettLurpak said...

@Ayu
we just don't know how people perceive benda yg kita cerita tu.. takut la pulak mengecikkan hati orang lain kannn?

buat salah tanpa niat adalah tak best!

DeLancrettLurpak said...

@Kazaztan Team
tu la pasal.. kalau bagitau awal 2-3 hari, apa la yg dia hidang kann? confirm pesta makan .. heeheh

DeLancrettLurpak said...

@afendi ariff
ko memang!!! sama je mcm aku, makan -makan-makan, heheheh

DeLancrettLurpak said...

@afendi ariff
aku tak makan ubat pun.. harap pada self-healing aje la.. echeh! hehehe

DeLancrettLurpak said...

@KSWSK
tapi sebenonye aku lagi suke Fazura... nampak mcm b**ch aje rupanya, tapi dia tak kacau orang, hehehehe

Ribbon Clown said...

suka tgk gambar korang bertiga tu.. sweet je cik hamimah kita hihi

tang lepak umah farah, mmg ko langkah kanan lah kan.. hehe durian runtuh..eh kat sini dah musim durian hehe

agree ng boasting tu.. takde aku nak wat ng org tak rapat sgt.. tp lam blog, aku wat je..sukahati lah hehe [ego tinggi nyer ayat hehe]

Mamma Olyn ♥ said...

I pun sukaaa sgt tgk pic bertiga tu, sweet happy family:)..sedapnya laksa hoohooo.. rezeki di hari minggu yg mandom.. hehe,

Related Posts with Thumbnails