Sunday, 10 April 2011

Food Mana Paling Sedap?

Dalam banyak tempat dalam dunia, food di mana paling sedap?
Haaaaaa.. pikio pikiooooo....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Jawapannya adalahhh.....
.
.
.
.
.
.
.
.
Food di rumah orang..
Walaupun orang itu hanya hidang biskut kering cicah air teh puuuuunnnn, tetap sedap okeh!
Tapi kalau orang dah hidang ini....
haruslah kau mengigil-gigil makan sebab sedappppp!!
Lauknya adalah ayam masak lemak cili api, tempe goreng, ulam kacang botol dan CENCALUK!
Diulang sekali lagi CENCALUK!!!
CENCALUK DENGAN CILI API!!!


Ye, saya masih lagi dibumi Hengland.
Tapi saya adalah di London sebab T-Bag ada urusan seri paduka baginda di HiCom.
Dan saya sekarang di rumah Rozie, best owh makan rumah orang!



lepas makan ni, sambil taip sambil cium bau tangan kanan, sedappp!!
tangan kiri bau dettol laaa... kihkihkih...

Photobucket

16 comments:

tasekM said...

beb...
aku ni dh 10 tahun dok melaka tp masih tak pandai la nk makan cencalok.
kenapa ntah.





.

somuffins said...

DLL
Sah, you boleh berkawan dgn my doter yang tersangat menghargai makanan. Even bau2an yg melekat kat jari masih boleh dianggap makanan, hadoiii tak tahan.

Cik Ina minat Do do Cheng said...

adik sayang , makcik ni dah lapar nengok cencaluk ko tu. kacang botor, tempe goreng, semua tu semua tu peberet makcik. memang makan rumah orang lauk ikan kering pun sodap.

Ribbon Clown said...

cencalok tu..ulang lagi cencalok tuhhhh... sedapppppp....aku pun lama tak makan cencalok..tade org lain nak makan kat umah ni..kuasa nak carik.. bestnyer.. ;p

Ms.Lilies said...

sib baik bau dettol...
kot bau lain?
kehkehkeh....

gedek! said...

makanan paling sedap kat rumah DeLancrettLurpak!

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

salam
gua sokong bro gedek

DeLancrettLurpak said...

@tasekM
huiiii, rugiiiii!!!
sedap nokss!!!

DeLancrettLurpak said...

@somuffins
bagus you dotter.. mesti dia makan je apa yg u masak ciksom.. makna kata ada la geng tukang perabis food, heheheh

DeLancrettLurpak said...

@Cik Ina minat Do do Cheng
a'ah kannn? apa apa aje dkt rumah org yg ikhlas menghidang, mmg sedappp!!!

DeLancrettLurpak said...

@Ribbon Clown
masalahnya, aku tambah 3 kali!!! tolong!!!!

DeLancrettLurpak said...

@Ms.Lilies
tu pasal awal-awal lagi kite ckp bau dettol.. kot orang kata bau lain, heheheh

DeLancrettLurpak said...

@gedek!
uncle lom rasa lagi... kang rasa pasti menyesal! heheheh

DeLancrettLurpak said...

@b.r.u.t.a.l.s.o.l.o
bro, cer ko cuba masakan awek2 ko, confirm ko kata nak kawin skang :P

KSWSK said...

kau jgn plak smpai "hai" cium tgn bau cencalok...

DeLancrettLurpak said...

@KSWSK
mana ko tau aku high wey cium bau cencaluk, hehehehe

Related Posts with Thumbnails