Thursday, 21 April 2011

Express..

Last Tuesday, I went to Birmingham to see Mike and the girls. 

Arrived at school at 11.55am. 

Meeting at 12.25pm. It was only a 25minutes discussion and we discussed about the preliminary result and guess what, more codes to come!!! And the best part was, I promised to integrate all the bits and pieces and to make sure everything is ready before I see him two weeks after Easter holiday. Die la, die! Mulut kau laju je kan nok nak berjanji bagai! Huh! Yakin buleh, rakan-separa-muda!

The best part everytime I visit the girls is makan-makan part, hurrayyyy!!! Mileen suggested this place called Dubai Express. 

Tak yah susah-susah naik Emirates nak pi Dubai, express gitu.

Orang rumah Mileen kata the mixed grill is very nice, so I gave it a try. Hoihhhh, sungguh la beb, sedap gilos. First time tau makan makanan arab dengan kesedapan melampau, terbayang-bayang ok rasa dia! 

The white thing is mayonnaise. Am not sure what's the extra ingredient in the mayonnaise, but I tell you, heavenly  delicious! Sedaaappp laaaahh weyyy, next time nak bawak T-Bag makan sini lahhh. I had it with rice. It's yellowish and again not sure what they put in the rice, it was garlicky with a touch of some herbs. Yum yum yum! If you fancy a portion of fries to go with the mixed grill or chicken steak instead of the rice, you could ask for it, I had too much fries since I came here, ergghh!

Ayu and Fazira had a Chicken Steak. Am sure it's nice because I also had few bits of chicken grill on my plate, it taste good!!

What! Ayu got a love carrot shape?! Jealous tauuu!!

Mileen had a quarter peri-peri chicken. Eh, quarter ke half ni? Sedap jugak katanya, lenkali mesti try.

A new friend, Kamilia had a lamb briyani. See the portion, sengkak ok nak mengabihnye.

And the two kiddos, Sofiya and Sabryna had garlic breads with a plate of popcorn chicken with fries. These popcorn chicken is surely to die for. Kalah popcorn chicken kepsi uols! Dah la sedap, besar lak tu, ish ish ish.

After that, they gave us the arab tea to try, which we think was infused with clove (kalau kas-kas best gak kan?). Am loving it! I even asked for extra cup. Aku kan over, kihkihkih. Ate, kecik bebeno cawannye. 

And the price is affordable. Lagi jimat dari makan Yo!Sushi or Nando's or Tinseltown. 
And definitely, I will come again to this place, hehehe.


Anyway, kalau ada PhD Express kan best? Especially utk bidang yg kena bercoding bagai.
Mmg express, kalau ko tgk computer tak toleh kiri kanan and for sure tak sempat pegi b*rak pun...


Alah semua bidang pun sama, mane der express ye dak?
Yang pentingnya usaha tangga kejayaan.
Photobucket

24 comments:

eleventh-of-eleventh said...

setuju tang bab2 express ni :) sy br 1st sem buat degree malar biol.salute to you in doing your PhD!

bujal X said...

teringat restoran taza dulu~da pupus da~~kalau tak dapat la merasa apa yang makcik makan tu~~haih~~

Ms.Lilies said...

adaaaa....adaaaa...


kalo cirit birit mesti mau ekpress maaa....kang tercicir tgh jalan


akakakakakaka

Daddy Ziyyad said...

saya nak buat PhD abaout food lah...:)

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

peri2 chiken tue mcm best.. you belajarla masak then letak resepi kat blog hehe... i pandai goreng je hehe

Rozie said...

mayonnasie itu dari kambing barangkali...

fika79 said...

ni yang meleleh ni..tensi aku..aku dahla mmg teringin nak makan nasi beriani ke nasi berani tu..

Mamma Olyn ♥ said...

fuyooo.. sdap2.. tgk pun tau, suke la tgk fries gemok2 tu.. nyummmm2,

makcikkantin said...

I don't care if you have problem with yr studies, i love those delicious-looking food (amacam, ada gaya jadi cikgu besaq?) :-D

gedek! said...

b*rak tu apa?

Boleh diskass tentang b*rak lebih lanjut supaya uncle lebih faham...?

Cik Ina minat Do do Cheng said...

pagi hari kalau nengok makanan cam ni , mesti jadik lapau.

BonekadalamChermin said...

PHD express = Perasaan Hasad Dengki lah!


kahkah,


weyyyyy sedap weyyyyy!!!

*meleleh air liur!!

-.-"

'
'
'
'
'
'
' <---- air liur

DeLancrettLurpak said...

@eleventh-of-eleventh
malar biol?

DeLancrettLurpak said...

@bujal X
kamu sama mcm KOG kah? Layan makanan arab... ke kamu suka tgk perempuan gelek2, kihkihkih

DeLancrettLurpak said...

@Ms.Lilies
kihkihkih.. kalau cir bir masa tgh dalam bas, terseksa kannnn? hehehe

DeLancrettLurpak said...

@Daddy Ziyyad
jgn lupa quote hasil kerja saya dalam thesis kamu nanti, hehehe

DeLancrettLurpak said...

@Rozie
apakah kamu mabuk kambing?

DeLancrettLurpak said...

@fika79
beb dkt sana takde nasi beriani ke wey? sedappp weyy yg kat sini, kihkihkih

DeLancrettLurpak said...

@Mamma Olyn ♥
Mamma Olyn, cer you buat potato wedges yg mcm dalam recipe chicken chop I tu.. laaaaagi sedap! confirm you tK pandang dah fries lepas tu, hehehe

DeLancrettLurpak said...

@makcikkantin
adaaaaaa!


gaya cikgu besaq mintak balasan kena guris kereta oleh kanak2 liar, hehehehe

DeLancrettLurpak said...

@gedek!
b*rak.. replace * with e.. kihkihkih

DeLancrettLurpak said...

@Cik Ina minat Do do Cheng
saya kalau pagi-pagi nengok nasi lemak, baru saya jadik sasauuuuuu!!

DeLancrettLurpak said...

@BonekadalamChermin
cissss.. PhD = permanent hungry and depress laaa....


air liur hang kurus-kurus.. tak cukup lapar lagi,hehehehe

DeLancrettLurpak said...

@BABY(MAMA AMANA
ala, beli je peri-peri sauce and baste kan masa grill.. sedappp!!

Related Posts with Thumbnails