Tuesday, 19 April 2011

Chicken Chop kah?


Saya dah tak ingat when was the last time saya makan chicken chop. Ye la, semenjak berkecimpung dalam arena kambing mengambing ni, dah tak pandang dah chicken chop. Eksyen saya tau, saya kata sapa makan chicken chop adalah amatur, kihkihkih, jgn mare aaa.

Tetiba teringin nak makan sebab hari tu McKantin ada ckp pasal chicken chop and she pesan to steam the chicken before you deep fried it. Saya pun cobalah. Huiii, senang gilos buat and ayam itu sgt juicy!

Nak buat jugak? Ambik chicken thigh dgn kentang yg dipotong wedges, campak dalam steamer yg airnya sudah mendidih. Sebelum katup, campak la sesedap rasa garam and pepper. Bila dah masak, salut dengan telur and breadcrumbs, pastu goreng sajalah dengan minyak yg banyak.


Ok bye. Esok nak ke Birmingham. Nak tido. Good nite all.


Sent from my BlackBerry smartphone from Virgin Media

18 comments:

bujal X said...

kentaki pun sekarang jual ciken cop~tapi ada jagung sekali~apahal?haha~~

Ms.Lilies said...

itu rehsia dia jucy ek

kucingorengemok said...

wah perkongsian resepi yang sangat breezy dan seperti seorang yang sangat pro... syabas! clap clap :)

DrSinga said...

ciken pox pernah kena tak ?
:)

gedek! said...

Mana french fries nya?

- GC - said...

katup!

dah lama tak dengaq ayat ni.

katup cam bahasa utara ja. hihi

Kazaztan Team said...

resepi nie patut di try...lain beno buatan ye...belum makan dah tahu sedap ye...ehehhehe

Hikbal Ujir said...

tumpang lalu...
angah..tumpang ads.

sini2...

wwww.homemadebyazza.com

hehe

DeLancrettLurpak said...

@bujal X
eh ye ke? kamu org hebat, buleh makan KFC, ohh sedih.. KFC malaysia, I miss you!

DeLancrettLurpak said...

@Ms.Lilies
a'ah k.mimi, kalau rebus, dia jadik keras.. tak besh!

DeLancrettLurpak said...

@kucingorengemok
mcm pro kan? esok i nak daftar masuk young masterchef laaa.. i kan young lagi.. hehehe

DeLancrettLurpak said...

@DrSinga
masa kena chicken pox tak leh makan chicken chop kannn? nanti gatal kann?

DeLancrettLurpak said...

@gedek!
saya buat wedges aje.. boring tau asik makan fries.. hehehe

DeLancrettLurpak said...

@- GC -
org johor dan sarawak pun guna katup tauuuu..

DeLancrettLurpak said...

@Kazaztan Team
bila flight pi amsterdam?

DeLancrettLurpak said...

@Hikbal Ujir
kalau nak letak ad bebtol.. email angah all the details ya..

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

salam
sedap sedap semua tu..jangan lupa kirim salam sama minah minah mat saleh sana

Mamma Olyn ♥ said...

mueheheee.. nice2, fast furious recipe.. nak try la coz senang:)

Related Posts with Thumbnails