Friday, 8 April 2011

Alahai Bang Berahim!

Korang dah baca statement Bang Berahim?
Sapa tak baca lagi, sila click sini.


Apakah maksud statement ini?
"In Islam, wives are supposed to stop everything to fulfill their husband's demands."
Do you mean EVERYTHING? For the sake of SEX?!
Seriously, this kind of statement makes non-muslim feel irk towards Islam.
Susah gak kalau kawan omputih tanya aku ni, mcmana nak explain ni kang (mcmlah kau ada kawan omputihhhh, pirrrahhh!!!)


"His strident comments came as he asked about plans by the government's religious development department to educate wives on their responsibilities"


Tapi sebelum kau educate bini-bini orang, kau educate laki-laki orang ni dulu! Buang dulu masalah keganasan dalam rumah tangga. Masalah laki pemalas nak kerja, ada duit beli rokok, makan bini tlg carik, eh minyak moto pun dia nak pau bini dia gak! Masalah laki lepak dok kedai kopi, yg bini kat rumah mcm nak pengsan kena masak, basuh and jaga anak 7 orang!! Kalau dpt laki yg dok rumah pulak, mata lekat dkt tv, suruh tgk anak makan masa bini nak gi berak pun payah, ape ke hey nye yeop! Tanggungjawab yg kecik-kecik ni jangan dipandang ringan Bang Berahim. Walaupun kecik, kalau nak dijadikkan bahan pengukitan ketika bergaduh, besar impactnya! Cer toleh sikit kiri kanan, tgk diri sendiri, toleh lagi kiri kanan, cer buat..


Kami paham sex dengan lelaki, tidak dapat dipisahkan.
Pasti ada caranya nak meningkatkan kehangatan di bilik mandi, eh salah di bilik tidur, ehem ehem.
Tapi kalau dah gatal merenyam tahap dewataraya, tak payah la nak salahkan bini kat rumah!


Marriage = Kerjasama.
Tapi apalah yg saya tahu, umur marriage life saya baru nak masuk 5tahun.
Bang Berahim mesti dah kawin lamaaaaa kannn?
Statement controversy ni luahan perasaan ke Bang Berahim?
Kihkihkih...



Bang Berahim, jangan la buat statement-berani-mati, tau la nak masuk headlines dkt paper.
Buat la statement pasal weather ke, "pasha tersandar" ke,  tsunami disebabkan oleh masalah global warming ke**, baru la low risk and glamour!





psst: sapa lah buat statement yg ** tu kan? kihkihkih...
Photobucket

38 comments:

bujal X said...

masa baca tajuk sriyes saya ingatkan kakak nak cerita pasal rempah brahim.ye la~blog pasal makan~~haha~~

Ribbon Clown said...

mimah, dia ni cam org zaman kuno..asik2 nk pakai reason bini abai suami..suami abai bini n anak2 tak digembar gemburkan...menci aku..laki gile s*x je pikir camni..orgpompuan ni byk benda nak buat kat umah,mana leh pakai excuse tu je..bingai

Ribbon Clown said...

bujal, kita pun ingat rempah berahim huhuhu

Siti Fatimah said...

"In Islam, wives are supposed to stop everything to fulfill their husband's demands."
Do you mean EVERYTHING? For the sake of SEX?!

hello. Dia ni tau agama ke tak? Bg ajaran sesat cmtu? Dia kene tgk dalil. Kne tgk situasi sekarang. Isteri2 sekarang, atau start dr zaman nenek aku dlu lg, bkn semata-2 duduk di rumah dan tunggu suami.

Kalau anak demands mcm2, takkan ko nk sex ngn bini ko dpn anak ko? Moral ada ka?

Takkan ko nk buat sex, sambil anak ko nangis jerit2... Kt mana letak ko punya mentality? Ko ni gila kot. Takde otak. Eh bkn ko mimah. Tp pak berahim tu la kn. Hehehe...

Aku pn tak tau la dalil psl tu. Aku pn tak sure la sebenarnya apa. Tp for me. Islam si simple. Moderately stabil.

Pd aku, dalam islam, memang takda equality between the gender. Tapi, ko nk equality apa kejadah. Kalu ko tuka ngn laki ko. Laki ko msk. Ko angkat brg blakang boot krete, ulang alik krete rumah krete rumah. Ko nk? Aku lebih rela kerja berat2 tu bia laki yg buat.

Ada yg aku ase pompuan pandai. Ade yg aku ase lelaki lebih hebat. So for me they are not equally the same pn at the first place...

Same to go in sex... Pompuan pn ada kehendak urges. Bukan lelaki jer. Cuma urges perempuan nk dibelai etc. Urges lelaki mmg takde lain. Suma pn tau. Tp ada gk lelaki nk dibelai. Haih makin kompleks plak komen aku niha..ahaha...

So kiranya, ko ada akal, ko piki la yg terbaik. Ko nk kuar statement. BENTI BUAT KERJE LAIN SEMATA2 LELAKI PERLU SEKS. memang tak ah...

Patrick Teoh kata apa : POOR MALAY LADIES.. terasa aku. Sbb aku tau aku tak poor. Laki aku tau bila die boleh n bila dia tak boleh. Wpn dia ada urges ke apa.

What ever fucked statement or crap this old man said. I dont give a damn! Boleh blah la weih. Ko nk kawin 2 3 4 ko jgn nk heret semua lelaki ikot ko. Kalu semua melayu mcm ko ni, malu aku nk ngaku diri aku melayu.

I'm a proud malay. And i'm proud to be the better malay. Just not like you.

i rest my case. echeh! kekekek

Madam Sooyaree said...

Hahaha.. haku ingatkan pasal rempah Brahim!

Boleh nak isteri ikut semua kehendak laki. Tapi dengan syarat tak perlu kerja, tak perlu kemas rumah, tak perlu masak... Kalau semua tu nak kita buat jugak, tak dapek...

Ayu said...

Pun ingatkan pasal rempah-tinggal-nak-panas Brahims. Hahahha :D Pak Brahim nih.. "Husbands driving home after work see things that are sexually arousing and go to their wives to ease their urges" ---> Pak Brahim la kot yang buat mcmtu. Hihihi..

somuffins said...

Aduhai ...

DLL
Somehow hati I rasa ringan jer dipagi Jemahat yg mulia nih esp bila baca komen Siti Fatimah.

Anyway, that Berahim shd make a quick checklist re: kehebatan dia sebagai suami/ayah/anak/jiran yg bertanggung jawab dan sebagai lelaki Muslim yg ikut to a tee segala suruhan Allah n sunnah Nabi .......... Haha, tu diaa! sekali sekala CS berSIOL2an ...

P/S: I pun ingat you nak cakap pasal jenama Berahim. BTW, SIOL is .. takyah bitau eh? Am sure you oredi know maksudnya.

Ms.Lilies said...

ini org otak kat celah kangkang je...

haihhhh nak bagi stetmen tapi xberapa nak cerdik....dunia dunia

Kazaztan Team said...

bang berahim igt lelaki-lelaki melayu malaysia nie semua ye adalah alim ulama...semua ye tahu tanggungjawab...BANgang...hrp maaf...

K.Nor said...

hehehe.. k.nor mula2 tengok tajuk ingat tang brand brahim gak.. rupa2nya brahim yg tu.. yg selalu duk lompat katak tu ya.. hehe

psst!! k.nor sokong ayat2 mimah ni :)

- GC - said...

statement yg ** tu sy tau.. yeahhhhh..


** pandai la org tu kan

fika79 said...

Cam bagus kan.nanti tak masak,aladan pulak cakap cari org lain sbb bini xmasak..or klu xpergi bersosial ngan sedara mara,bg alsan lak bini tak tahu bersosial..klu nafsu besar kapal terbang jgn nak buy statemnt controversy..tolongla..cermin dulu muka laki2 kat mesia yg mkn duit bini,pastu bini cam nk mampus keje,dia senang2 dok psg betina kat luar.pastu bg alasan bini xpandai layan..ish!angin ni angin!

DeLancrettLurpak said...

@bujal X
hari ni saya emo.. sebab ada orang buat statement cenggitu.. emo sampai terlupa nak makan, echeh..

DeLancrettLurpak said...

@Ribbon Clown
tu pasal bang berahim ni aku rasa kena pegi sekolah balik... belajar sivik balik!

DeLancrettLurpak said...

@Ribbon Clown
hehehe.. baru aku teringat rempah brahim aku yg berumur setahun, hahahaha

DeLancrettLurpak said...

@Siti Fatimah
ko imagine la bini dia kalau dia berani buat statement mcm ni, baru nak suap nasik dlm mulut, dah kena panggil masuk bilik, wakakakakak!!!

DeLancrettLurpak said...

@Madam Sooyaree
begitula sepatutnya.. sex nak, anak tak nak jaga, aku pang jugek set-set ni kangggg!!!

DeLancrettLurpak said...

@Ayu
tu pasal la I kata, bang berahim tu bercakap mengenai experience dia la tu.. ckp jek la kan, dia tu hevat di ranjang, euwwww!!!

DeLancrettLurpak said...

@somuffins
Siti tu mmg suka isu-isu hangat ni CikSom.. kalau buat buku tu, mmg laku lahh, heheheh

I innocent, what is SIOL ciksom?

DeLancrettLurpak said...

@Ms.Lilies
dia ingat kita semua buduh agaknya k.mimi..

DeLancrettLurpak said...

@Kazaztan Team
alim, tapi tak buat tanggungjawab..
yg golongan itu banyak.. sebab dia alim part sunnah nabi jek.. bab sex itu jek la yg dia pandai...

DeLancrettLurpak said...

@K.Nor
"Bang berahim tolong la Bang Berahim" hehehehhe...

DeLancrettLurpak said...

@- GC -
org tu mmg terer GC.. dia adalah wanita hevat di Malaysia! rambut je dah hevat, heheheh

DeLancrettLurpak said...

@fika79
flow cerita ko mmg hebat.. kalau buat cerekarama, dgn tajuk "duit mu ku makan, duitku, aku joli" mmg sesuai sgt! tapi banyak kali masuk drama pun, org masih gak tak sedarrrr!!! grrr!!!

Mamma Olyn ♥ said...

aisye mannn... otak letak mna pak oiiii... huisshh, i sokong statment anda semua diatas! .. pstt i pun ingat pasai rempah berahim... wakakaaaaa

Lady of Leisure said...

salam dear.. tq so much for droppin by tanya khabar..
*terharu i taw*
*nak nanges*
hehe betul im not feelin well lately.. pandai u teka ekeke.. i ll blog about it soon..

Cik Ina minat Do do Cheng said...

laki ni kadang kadang banyak alasan.tak tahu nak agak-agak, asyik salahkan bini itu ini, cuba kasi dia duk tempat kita seminggu, tak tahu cam mana rupa rumah kita.

Cik Pah said...

malas nak layan... ehh bukan lelaki skrg ni byk masalah ker sampai segala benda market ada tongkat ali la, viagra la etc.. bukan statistik kata lelaki kat asia kureng ___ ker??? ehhh.. lagi satu kalau dah dasar miang tu, takyah ler buat alasan sbb bini tak layan, ada kes bini sikit ler punya cantek molek, layan sikit ler punya bagus, carik jugak yg muka cam kena gelek stemroll kat luor alasan bini begitu begini... eleh... takyah ler nak buat cite..silap org la cik berahim oiii!!

gedek! said...

Apa-apa pon yg keluar dari mulot Berahim is lawak to me...

He's my entertainer...!

Haha!

DeLancrettLurpak said...

@Mamma Olyn ♥
i pernah pakai rempah brahim yg segera tu.. not bad gak tau rasa dia.. sesuai kalau emergency

DeLancrettLurpak said...

@Lady of Leisure
yeayyyy!!!
cepat update, tak sabauuuuu!!!

my petua, bangun jolok tekak, kasik muntah, hilang la loya for the rest of the day.. hehehhe

DeLancrettLurpak said...

@Cik Ina minat Do do Cheng
bukan kan rumah aje mcm tongkang pecah, baju pun tak de nak pakai, sebab tak basuh, kan Cik Ina?

DeLancrettLurpak said...

@Cik Pah
kannn? kalau dah banyak sgt obat lelaki, ape ke jadahnya kan? mesti la sebab nak menggatal lebeyy..

DeLancrettLurpak said...

@gedek!
rasa nak ku "titik" si Bang Berahim tuuu.. mulut takde insurance tau dia tuuu..

suhana azlin said...

malunya...mentaliti macam ni nak capai taraf masyarakat negara maju? memang tak ah kan...

mcm bagus sgt..eeee..memang geli and sangat2 annoyed la dgn org tua gatal nih!

DeLancrettLurpak said...

@suhana azlin
meh aku tambah mehhh...

orang tua kutuk tak sedar diri..


huh puas ati kuuuuu!!!

Mak Piah said...

Bang Berahim adalah laki laki yang sentiasa dahaga?

Mak Piah said...

Bang Berahim adalah laki laki yang sentiasa dahaga?

Related Posts with Thumbnails