Monday, 28 March 2011

Tiramisu

Saya adalah manusia yg dah dua kali buat tiramisu cake dan hasilnya adalah failed.
Kenapa tuan-puan?
Eh, mesti lah ada post-mortem kannn?
Sebab nya adalah setiap kali saya nak buat cake ini, mesti saya tak jumpe mascarporne cheese, mesti saya main belasah aje pakai cream cheese and double cream.
Sebab tu rasa adalah kurang membanggakan.
So, kali ni gigih carik mascarporne gak.
Harap-harap rasanya adalah sedap!


Sekarang bagi tau sapa nak abiskan semua ni?
Sebab yg makan tiramisu cake di rumah ini adalah saya sorang sahaja.



Bye-bye scale!


Photobucket

32 comments:

BonekadalamChermin said...

oh!





bolehkah kita berkongsi???

NAKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK!!!



:D

suhaila said...

mim, harap2 la time kmk d cnun dpt ncerik tiramisu ktk..heeeee

bujal X said...

tibang pun mesti sudah rasa malas hendak timbang makcik~haha~~

Ms.Lilies said...

cer ko pas kat aku...taula aku menghabiskannya :)

Daddy Ziyyad said...

Takpe...tak perlu u abiskan sorang diri...boleh saja poskan ke sini...ekekeke..

Eh, mascarporne cheese tu lagi payah nak carik kat tanah melayu tau...

Kazaztan Team said...

mari anto...saya snaggup abihkan...

zarin said...

saya nak kongsi tapi tunggu saya bukak puasa petang nanti ye! hadoiiii terliur liur dah ni

Ribbon Clown said...

sila tabahkan diri bila mengadap scale nanti hahaha... weh kate end april nak timbang sama2.. =p

norh said...

rajin2 kan le tambah satu step lagi, pos ke kengkawan..he he

makdara TERdiva said...

pas ke KD sini..nanti MDT bagi address :P

K.Nor said...

kongsi dgn k.nor pun tak per.. tak kisah la guna creamcheese aje pun hehe

Fazira said...

nak pleaseeeeeeeeeeeeee.....hihihi

~ Mamma Olyn ~ said...

meh kita makan sama2, i stok mascarpone & whip cream sentiasa ada dlm freeze, agak2 3thn stgh dok sini tetiap bln wat tiramisu ngeri x nak nek scale??

gedek! said...

mascarporne cheese / cream cheese / double cream.

Tu semua tak tahu....

Yang tahu , end result... makan....

DeLancrettLurpak said...

@BonekadalamChermin
jom, bawak sudu masing2, heheheh

DeLancrettLurpak said...

@suhaila
boleh ajak k.sue, no hal...listkan apa dimaok ktk, ewaahh, heheheh

DeLancrettLurpak said...

@bujal X
ada betol nya Bujal, hehehe

DeLancrettLurpak said...

@Ms.Lilies Kalau Kak Mimi, mmg tak yah offer, hehehe.. mmg bagi aje terus.. hehehe

DeLancrettLurpak said...

@Daddy Ziyyad
saya rasa mascarporne tu mesti leh dpt kat kedai macam cold storage je ek? confirm mahal guling2 punye!

DeLancrettLurpak said...

@Kazaztan Team
bagi no tepon mat despatch opis akak, nak suruh dia dtg esok, hehehe

DeLancrettLurpak said...

@zarin
zarin, bukak posa dengan tiramisu adalah sgt posh ok! hehehehe

DeLancrettLurpak said...

@Ribbon Clown
sile baca kenyataan balas aku esoknya, hehehehehe...

DeLancrettLurpak said...

@norh
step yg terakhir: kawan terima tiramisu yg dah jadik belacan, hehehe

DeLancrettLurpak said...

@makdara TERdiva
saya suruh pilot lepaskan kek bila dia lalu atas rumah MDT, kek tu guna payung terjun, sile tadah ye, hehehe

DeLancrettLurpak said...

@K.Nor
saya rasa kalau different cheese, rasanya lain lah kak nor..
tapi sedap aje kannn, asalkan cheese, hehehe

DeLancrettLurpak said...

@Fazira
eh jangan malu2,sila naik train sekarang juge, hehehe

DeLancrettLurpak said...

@~ Mamma Olyn ~
alah, mamma olyn sentiasa kurus aje saya tgk, don't worry.. awak ada 2 askar utk dikejar, hehehe

DeLancrettLurpak said...

@gedek!
lepas makan, bayaaaar!! hehehehe

DrSinga said...

mascarpone mahai..
saya bantai guna whipping cream..


percayalah..
inilah satu2 nya mendalah yang saya terer masak..
heheeeeeeeheeeeeeee

DeLancrettLurpak said...

@DrSinga
kalau letak whipping cream aje, tak rasa "kecheesyan nye. hehehhehe"

Mak Piah said...

mintak resepi....nak feeling feeling gak duk makan tiramisu nehh..aduiiii

DeLancrettLurpak said...

@Mak Piah
nak ke MP, nanti kite cari link and bg okeh.. sedapppp!!!

Related Posts with Thumbnails