Thursday, 3 March 2011

Sejuk Sampai Rasa Terbakar

Pagi-pagi bangun, kepala dah ting tong. T-Bag urutlah kepala kan sementara nak tunggu 7.15am, itu waktu bangun pagi anakanda. Kalau lambat dari tu, alamatnya lambat la sampai sekolah. Budak ini ada pesen dia, samaaaa mcm mak dia, bile time nak keluar rumah la, masa tu la dia nak buat bisnes no two, kannn? So kena kasik breakfast dalam 7.45am. So kalau dia nak pergi toilet, biasanya at 8.20am. So, kasik cuci bagai, pukul 8.30am buleh terus ke sekolah.

Oleh kerana kepala ting tong, T-Bag ajak pergi "menebas". Apa ke jadah kau nak mengadap kerja tapi kepala kau tak leh berfungsi dgn baik kannn? Itu sebenarnya alasan no 1. Alasan no 2 adalah untuk mengtest driver tebasan yg baru sampai pagi tadi, ahaks!

Sebelum keluar rumah, saya dgn selambanya sarung aje seluar baru yg dibeli khas utk projek tebasan. Temperature adalah 4 degree. Tak le sejok beno tapi sebab angin, perhhhh, bikin rosak mood. Tapi tetaplah pergi menebas. Masing-masing senyap aje, laju aje menebas. Rasanya dalam sejam, masing-masing telah habis menebas at least 75 bola. Masa dah dalam kereta, nampak sekumpulan makcik-makcik, eh ingatkan nak panggil nenek-nenek, tapi omputih kan senang nampak tua. Diorg nak pergi main dkt padang dalam keadaan sejuk kerah kejung ni. Gile professional, siap pakai neck warmer, hatnye, ear muffnye, dgn fleecenye, heh lengkap lah! Gile bergaya makcik-makcik ni, so dgn ini saya mengisytiharkan, dalam sukan tebasan kita juga boleh bergaya, ahaks!

Nanti masa summer, mesti makcik-makcik tu posing cenggini kann?

Makcik-makcik tu bergaya utk jaga diri masa winter la kan. Aku ni haa, pakai seluar baru yg dah tentu seluar tu untuk summer. Hambik kauuuu, rasa sejuk sampai peha gebus terasa macam ada burning sensation. Dua-dua belah ok! Bila dah rasa terbakar, kalau pakai seluar, rasa amat pedih. Rasa nak ku cabut aje seluar tu masa dalam kereta tapi takut org sekeliling histeria, ku batalkan niat suci murni ku itu.

Tetiba cam whoring pulak.

Ye la, takkan nak tunjuk gambo peha gebus yg sedang sakit terbakar, kang korang pengsan kangggg. Baik tengok gambo patik yg belajar mengambil gambar guna BB ditangan kiri. Hevat tak?

Photobucket

30 comments:

bujal X said...

eh y u so tembam??

haha~~

aliaaroslan said...

hevattttt!!!!

kalau ikut ilmu kepibiesemenan saya, ais tu ialah panas sebenarnya. sebab tu dia keluar asap. tapi secara saintifiknya saya kurang arif.

Kaseh said...

hebattt...hehe comelll...

Kazaztan Team said...

hevatttt...

yeayyy sudah nmpk muka kamu...

Ms.Lilies said...

aku tepuk2 tgn ni...


ye ye hevat hevat



:)

gedek! said...

cam whoring?

saya terasa.... terima kaseh!

Mak Piah said...

Fire hazard tak?
....
kah nok ya, apa nama...vaseline sik?
key mengurangkan geseran yang menyebabkan pengumpulan haba di kawasan yang telah disebutkan tadi?

umimiqdad said...

salam...
thanks for visiting my blog.fyi arwah anak2 saya meninggal sebab kemalangan...btw cute jer muka u

Daddy Ziyyad said...

-boleh saja nak pakai baju sejuk tebal2, berbulu2 masa main golf..




-main golf kat cameron highlands..

~hahaha...saya hanya ber short sahaja di CH.

somuffins said...

DLL
Hevat tak hengat!

DeLancrettLurpak said...

Bujal: Dulu T-Bag kata mcm goldfish, huh!

DeLancrettLurpak said...

Aliaa: pedih gile.. ye lah, cer pegang ice dalam peti ais, rasa melekat2, pastu bila cabut kan ice dr tgn, rasa mcm terbakar, cer cuba...

DeLancrettLurpak said...

Kaseh: Comel? auwwww!! so sweet.. heheheh

DeLancrettLurpak said...

Kazaztan: Kalau terjumpa dimana-mana, sila belanja, ehehehehe

DeLancrettLurpak said...

K.Mimi: Tangan saya ni selalu gegar2, tak sangka leh amik gambo steady, hehehe

DeLancrettLurpak said...

Gedek!: Ini term org zaman skarang.. sekali-sekala cam-whoring best gak ehh..

DeLancrettLurpak said...

MakPiah: vaseline dok ngkah dimulut ya ka?

ku pikirkan letak lubricant, awwww!!! hehehehe

DeLancrettLurpak said...

UmmiMiqdad: Muka tembam selalu dikatakan cute.. heheheh.. padahal, kembang semacam..hehehhe..anyway, thanks

DeLancrettLurpak said...

DaddyZiyyad: Kalau pakai bulu2 semua tu, berat laaa.. susah nak swing...

ada asap keluar dr mulut tak masa dkt CH?

DeLancrettLurpak said...

CikSom: Kannnn? Tak sangka I tau, heheheh

Lady of Leisure said...

strongly agree, suka tebasan ni memang sangat menuntut untuk kita bergaya, siap ada dress code lagi kan..
walau baru lepas main n peluh bagai nak rak, masih nampak smart..belemoih bergaya gitu..

~ Mamma Olyn ~ said...

cute cik lurpak:).. mak aii, i kat umah pun pakai 2 lapis even buka heater, u ble pakai seluar summer g menebas..hebat u..hihiii

DeLancrettLurpak said...

LL: Husband I kata sukan tebasan hanya utk gentlemen.. tak leh imagine mcmana you main tebas panas2 dkt Malaysia... tak rasa emo ke tgh padang panas2? heheheh

DeLancrettLurpak said...

Mamma Olyn: I pakai satu fleece turtle neck, pastu suar summer itu.. kerah kejung rasa tang kaki.. badan ok lagi.. heheheh.. i ni perasan omputih celup, hehehe

afendi ariff said...

kontrol sis..kontrol...
hebat.....heh!

DeLancrettLurpak said...

Afendi: Kalau ko tgk aku time tak kontrol, confirm ko lari mcm nampak cik pon, hahahahaha

Lady of Leisure said...

hehehe.. i ni menebas main-main, agak2 terik i dok dalam buggy jadi driver.. sini kalau tempat yang tak berapa panas kene gi bukit tinggi.. tu la i nak main bebetul ni, dah terer nanti gi uk sana boleh u blanja gi st andrew ekekekekek..

Cik Ina minat Do do Cheng said...

cantik rupanya tuan punya blog.first time nampak gambar dari dekat.

DeLancrettLurpak said...

LL: St Andrews, Scotland? Sejukk tuuuu.. hehehehe

DeLancrettLurpak said...

CikIna: Tuan punya blog dah kembang kempis hidung dah ni haa.. thanks Cik Ina..

Related Posts with Thumbnails