Tuesday, 8 March 2011

Perfecto!

Jadualku agak sendat.
Baca blog korang secara speed reading, so tak sempat nak tinggal komen.
Nanti ada masa, saya masuk lagi dan tinggalkan tamparan wanita saya.

Saya tinggalkan korang dengan prawns char kuay teow yang saya makan di Sri Banana Leaf, Birmingham.

Rasanya sedap! Pedas ada, cuma kurang masin sikit.
Kami sgt amazed sebab ini orang putih yg masak.
Bukan seorang Asian.
Kami nampak dia  ber"ting tang ting tang Alexander" dari pintu yg bercermin itu.
Pedasnye mcm tahap orang Asian yg masak.
Mmg boleh pergi lagi dan lagi lahhh..
Portion sangat besar dan  harga adalah affordable.
Perfecto!

Tapi kedainya kecik.
Baik takeaway sajalah.

Pastu saya layan gak dengan cream soda ni.
Rasa mcm air bodo.
Syiok!

Korang makan apa la hari ni?


Photobucket

25 comments:

Muhsin Aminudin said...

sedap seyh.. haha.. tbe2 tgk pic ni lapar je

bujal X said...

magnifique!~

(peh bujal cakap perancis)

saya pagi ni makan roti sapu belacan je~yummy~cecah kicap~

gedek! said...

makan angin!

Lady of Leisure said...

tabik spring la omputih boleh masak kuey teow yg memuaskan tekak melayu.. dulu i pernah makan kari sayur omputih masak, ya ampun, lepas makan terus demam hokey.
husband slalu pesan, kalau travel take note on what not to eat tapi being me biasa lah degil bangat, nampak kari jer nak, nampak kari semua nak.. ambik kau sampai demam2.. :D
hari ni plan nak makan nasi lemak mak wanjor di kampung baru, tak pun nasi kandar kayu tak pun nasi daun pisang dekat pj.. semua nak.. :(

- GC - said...

marbelessss.. haha.. org putih tu tau lak tekak org asia yg suka makan pedasssssss.. haha

tasekM said...

ai makan karipap.

asik karipap... karipap... karipap... kan..?





.

Kazaztan Team said...

saya makan roti canai...omputeh skrg nie dah suka makanan asian....& makanan asian kan byk kaler2...ehehhe menyelerakan...

somuffins said...

DLL
Pukul 6.30 pagi I dah bfast. Makan instant roti canai, anggar dah 1/4 cooked I balikkan ke side A (cam rekod zaman dulu) pastu potong 4 tak putus, singkapkan jadi kelopak bunga, simbah telur kocak2 yg dicampur suka-ati-apa2-pun-boleh. Sambung goreng cam biasa with slow fire.

*Purposely sounded so complicated*

Daddy Ziyyad said...

suruh mat saleh tu masak nasik lemak...~haha

ps: char koey tiau patutnya tiada sawi...eh, betul ke yg saya nampak tu sawi? :P

DeLancrettLurpak said...

Muhsin: Cepat pegi kedai, makan panas2, sedapppp!!!

DeLancrettLurpak said...

Bujal: Wadeheyy!!!


Cirit birit kanggg!!!

DeLancrettLurpak said...

Gedek: Lagi hebattt!! Makan angin lagi belanja besor tauuu!! heheheh

DeLancrettLurpak said...

LL: kalau berjalan2, saya prefer makan simple2, like panini or spaghetti aje.. takut nak makan nasik beriani, sebab takut sakit peyutt, heheheh


u bikin i craving ok!

DeLancrettLurpak said...

GC: Saya rasa dia penah pi duduk Malaysia la.. hehehhe

DeLancrettLurpak said...

TasekM: mentang2 dah terer buat karipap..



lagi2-3 bulan, muka ko pun dah macam karipap.. sekarang pilih, nak muka mcm karipap sardin or karipap keledek, hehehehe

DeLancrettLurpak said...

Kazaztan: Roti canai breadmaker ehh..
Org putih ni tak suke garam! Kadang2 tak rasa apa tauuu..

DeLancrettLurpak said...

CikSom: I terpaksa pecah2kan karangan pendek you kepada intro, body,conclusion.. lepas tu baru I tau, you buat roti telur, hehehehhehe...


nanti nak buat gak lahhh, sedap kann!!! you lawan dgn apa la roti canai itu? MC expired kahh? heheheheh

DeLancrettLurpak said...

DaddyZiyyad: mmg ada nasi lemak la dkt kedai tuu.. hehehhee

dia lagi expert, dia tak guna sawi tauuu...
dia guna bunga sawi, wakakakakka

Fazira said...

wei......lalu depan kedai nie tiap2 hari malas pulak nak singgah...
orang Bristol datang terus serang...heheh

norh said...

saya makan mc donald tadi..tengok kuewteow goreng, saya teringat makan char kuew teow sg dua hujung minggu hari tu..

norh said...

saya makan mc donald tadi..tengok kuewteow goreng, saya teringat makan char kuew teow sg dua hujung minggu hari tu..

~ Mamma Olyn ~ said...

fuyooo! ada char kuay teow la, best la, kna cari kedai ni klu sampe di Birm:D

DeLancrettLurpak said...

Fazira: Kami ni pantang tauuuu.. hehehehe.. pantang tahu je, terus seraaaaanggg!!!

DeLancrettLurpak said...

Norh: Cisss!!! Mesti la lagi sedap char kuay teow di sana.. cissss!!!

DeLancrettLurpak said...

Mamma Olyn: Kedai ni dkt Univ of Birm.. hehehe.. harus pergi!

Related Posts with Thumbnails