Friday, 4 March 2011

Idea

Otak beku.
Kerah kejung.
Takda idea nak tulih apa.
.
.
.
.
.
.
.
Tapi ada idea nak makan apa.

Pasembor!!!
Dengan hirisan cili hijau.
Dengan benda crunchy yg ditabur yg aku taktau apa nama dia.
 Dan segelas teh tarik.

Perh nangislah!!!


Korang pikir saya rajin nak buat menda alah ni?
Dalam mimpi!!!


**Perut gigil**
By perut, I mean lelemak.


Kenapa sesetengah kedai jual pasembor, kuah dia bau tengik semacam, terbantut tauuu selera!!!



**Perut gigil dgn skala richter 6.5***
Hoiiii. Lamanye nak balik lagi ni wehhh!!!
Photobucket

28 comments:

Kazaztan Team said...

wah..wah...mcm2 teringin...pasembor tu pekena waktu ptg mmg masyuk la

Lady of Leisure said...

bau tengok cemana tu? cam bau ketiak ka? sambil makan pasembor ada cendol best kan..

Kaseh said...

baru nak tanya ..nak buat ke..ehhe tup2 rupa2nya tak rajin nak buat..sdpkan pasembor..laam tak mkn woo..nak kena carikk nih

Ms.Lilies said...

Xpe yang...
Br skala 6 je kan..kalo dah sampai 8.5 tu br aku rasa ko tak tahan :p

- GC - said...

teringat pasembor kat padang kota!!! ohhhhh... (meleleh ayaq liyuq)

norh said...

meh la makan kat penang ni..saya belanja..ngeh ngeh

Daddy Ziyyad said...

tunggu den bukak gerai pasembor kat london..sepinggan 5.5 GBP ajer..:P

kswsk said...

aku rs kacang dia yg bt dia bau tengik la mimah...

Faizal n Fashitah said...

Lamak sik BW ngabas sitok. Skali masok jak tek, shiohhhh nyaman da jak makanan ya huhu..

DeLancrettLurpak said...

Kazaztan: Kannnn? Mmg masyuk la wehhh.. terliurrrrr!!!

DeLancrettLurpak said...

LL: Selalu makan pasembor dgn cendol tu dkt Jusco Skudai. Tapi cendol dia adalah FAIL!

DeLancrettLurpak said...

Kaseh: Kalau dah jumpa pasembor, kasik tepek gambonye dkt blog awak ehhh...

DeLancrettLurpak said...

K.Mimi: Skala richter 8 akan berlaku pada bulan puasa akan datang, harap maklum, uwaaaa!!!

DeLancrettLurpak said...

GC: Nasib baik aku tak penah makan dkt Padang Kota, kalau tak mesti aku dah tau sedap, pastu aku akan nangis!!!

DeLancrettLurpak said...

Norh: Kalau la penang tu sekangkang kera je dari sini kannnn?

DeLancrettLurpak said...

DaddyZiyyad: Mahai nye!! Kat sini sepiring nasik tomato baru 4pound laaa.. hehehhe

DeLancrettLurpak said...

KSWSK: Agaknye le wa.. tengik pun tengik la, belasahhhh!!!

DeLancrettLurpak said...

Faizal: Kmk maok rojak kuceiiiii!!!

gedek! said...

Pinggan plastik orange tu sangat 'Penang' lah!

~ Mamma Olyn ~ said...

sedappp, eh yg crunchy atas tue bukan bwg grg ke..erk, xtau tp mmg besttt laa, tringat ms kat mesia bla abis aerobik ja nampak kedai pasembor, cehh penat je aerobik g balun pasembor gan teh ais kaww..heeeee

Cik Ina minat Do do Cheng said...

sedapnya pasembor, betul kadang dorang terlebih letak gula merah kot, sampai terasa hangit.

time kita tidur kat sana siang ye? seronok duduk sana tak?

Mak Piah said...

rojak kuceyyyyyyyy....

somuffins said...

DLL
Oleh karna you ngidam pasembor, terpaksalah I makan rojak mamak. Tak sama kan? Tapi sajalah makan tu untuk you ...

DeLancrettLurpak said...

Gedek: barulah authentic Penang kann?

DeLancrettLurpak said...

Mamma Olyn: Rasanya bukan bawang goreng.. dia macam rempeyek hancur.. kalau takda tu, kurang enak sihhh... hehehe

DeLancrettLurpak said...

CikIna: Masa korang midnite in Malaysia, kami baru pukul 4petang..

oh, sebab gula merah ye.. ok ok! thanks Cik Ina

DeLancrettLurpak said...

Mak Piah: Ktk tauk sik, kmk sebenarnya sik penah makan rojak kucei.. mun kmk pegi kedei nya, confirm tutup.. tapi org padah, nang nyaman oh..

DeLancrettLurpak said...

CikSom: I think the rojak mamak takda yg benda yg crunchy tu.. tapi anyhow, kalau dah tak de choice, boleh aje kannn, hehehehe

Related Posts with Thumbnails