Thursday, 10 March 2011

I dah 52kg! Korang bile lagi?!

Dah lama tak timbang. Rasa badan mcm ringan aje, tapi takut nak timbang. Ukur size pinggang, ia maintain 29inches despite makan macam-macam. Maybe sebab senaman menebas membantu kot. Kan best kalau senaman menebas turut membantu my shoulder and bottom, haish! Shoulder aku ni mcm orang laki punya. Kalau amik gambar part shoulder aje, confirm orang kata "orang laki mana pulak ni". Maybe kena start buat weightlifting kot. So, pagi-pagi nak bersiap sebelum hantar Yaya-Yayen and terus pergi menebas, saya pun timbang la.


Saksikanlahhhhhhh!!!
52kg ok!
Berat sebelum kawin ok!


Adakah saya pakai PB?
Adakah saya makan jamu?
Apakah concept diet saya?
Atkins? Maple-syrup diet? Protein diet?
Adakah saya tak makan nasik?
Adakah saya berlari atas threadmill dua jam sehari?
Nak tau rahsianya?



Eh nantilah.
Meh layan lunch saya tadi. Saya pi makan dkt Frankie and Benny's lepas menebas tadi.

Saya punya Crab Salad : Shredded crab served on a bed of mixed leaves with tomato, roasted red pepper and onion, tossed in sweet chilli dressing with half a char-grilled lemon on the side.
Memang mantap!

T-Bag makan Vegetarian Breakfast : Two fried eggs, grilled tomato slice, flat mushroom and Frankie’s herb potatoes.
Huiiii, sedap! Lenkali nak makan yang ini!
Kentang dia mmg syok lah!
Diorg ada promo breakfast menu GBP10 for 2 persons.
Kalau tak silap promo dtg sekali dengan free flow of coffee/tea, kalau tak silap la.

Minum pulak Cappucino, ahhhhhhh.

Next time, kalau feeling2 heavy breakfast kat luar, boleh la kami makan dkt situ lagi.


Laaaaa, nak tau gak ke rahsia nak dpt 52kg tu?
Hehhehehe..
*
*
*
*
*
Rahsianya adalah...
*
*
*
*
*
Scale tu mamai, dia baru bangkit tidoq!
Saya naik turun 5-6 kali dari scale itu.
Tetaplah 52kg.
Panggil T-Bag suruh dia pulak timbang.
Eh betol la pulak berat T-Bag.
Sekali saya naik balik atas timbang, dah tambah 10kg lagi, ahaks!



Pesanan khidmat masyarakat: Tiada jalan singkat nak kurangkan berat badan. No pain no gain. Kecuali naik atas scale yg rosak.


Photobucket

52 comments:

nuriL said...

kuwang2..
mimah mimah...

aku scroll cepat2 nak tau ape rahsianya..
ngok ngek betul..
yer ar.. ko syiok makan macam2 but still 52kg?

tapi takpe2, aku tetap amik berat ko 52kg tu..
wat inspirasi ut ko gak hahaha

Fazira said...

hahahahah....
mati2 fazira ingat betul tadi...
baru nak mintak tips..
mana tahu boleh turun sampai 43kg.

kucingorengemok said...

aku rasa macam nak pelangkung je budak ni pagi ni, huh! buat orang excited tak tentu pasal tau...

saya suka makanan awaaaakkk!

Ms.Lilies said...

Aku dah jeles tahap dewataraya dah mula2 baca....copek btl turunnya...

Kazaztan Team said...

bertuah kamu...belikan saya scale rosak...saya mau...berat 45kh ye...ehehhehe

CikSengal said...

aku baru nak kagum dengan ko mimah... terus takmo kuar lunch hari ni.. wakakakaka...

- GC - said...

ok, sy nak pinjam scale tu. tolak 10 kg, berat sy tinggal 42kg. auwwwww...

Kancilbiru said...

mak aii meleleh air liur saya...:P

Cik Pah said...

sekali baca tajuk, rerasa jeles tahap gaban... camner? camner? camner? isk... sekali dah sampai bawah... ooooo... kes sama ngan scale kat sini ler.. tapi sini lagi ler hebat, bebudak itu telah memperdaya emaknya dgn memutar jarum scale terbalik maksima, jadi bila naik berat tu 35kg jer.. sungguh pelik.. lepas godek2, timbang semula, isk.. 64... sedey.. huhu..

bujal X said...

sedang bayang yu 52 kg~~emmmmmmmmm~~~~~

tasekM said...

kalau scale umah aku plak dia berenti tang 68. kalau berat lebih 68 mmg xbulih guna. tp kalau bawah pd tu ok.

52 tu sgtku idamkan.
bila la nk dapat.




.

noir said...

tickles my funny bone, this. kelakar lah dr.

Suria Shahril said...

ngok ngek sungguh la ko ni mimah...bikin baran saja ini hati...pape pun...aku lama dah tak turun2 berat...naik adelah....huh!

Cik Ina minat Do do Cheng said...

bikin hangin satu badanlah ko ni, makcik laju je nak terjah kat bawah, rupanya hampehh timbang rosak.

somuffins said...

DLL
I baru nak atur tapak tangan kasik tepukan gemuruh kat you dan kawan2 lain baru tukar baju pom2 gals...
.
tetiba kita dikejutkan dgn berita sensasi ygn takde isi, haha..
.
.
but come to think of it, best jugak your weight tak turun. Berkawanlah kita kekdahnya.

Lady of Leisure said...

memang nyampah giler kalau scale buat gitu, i slalu kene. ada ke patut berat 25kg jer, scale ni kalau nak buat lawak pun agak2 la kan, suka taw bagi harapan kosong kat i. :(

Tijah said...

kalu scale ko dah tepu ke reading 35 jer nanti sila kasi mak pinjam yer. mak teringin nak feeling aneroxia.

e.l.i.z.@ said...

cetttt tipah tertipuuuuuuuuuu
aku br nk mitok mu upload gambar terbaru :P

aliaaroslan said...

wah, murah breakfast situ. nak ajak mama pegi la.

DeLancrettLurpak said...

@nuriL
Sebenonye, aku sentiasa rasa berat aku adalah 52kg.. hehehehehehe

DeLancrettLurpak said...

@Fazira
uit fazira, ringan bebeno 43kg.. 45 la, kasik balance sikit.. kalau kering sgt, tak cantek :P

DeLancrettLurpak said...

@kucingorengemok
KOG buleh ke makan sayur? :P jgn pelankung saya, tapi beri makan ikan buleh.. hehehehehe meowwwwww!!!

DeLancrettLurpak said...

@Ms.Lilies
Kalau turun mcm gitu cepat, org kat ada penyakit, mintak dijauhkan, kannnn?

DeLancrettLurpak said...

@Kazaztan Team
kalau kedai pun leh tipu best gak.. baju size L, tapi label tulis size S, hehehehehehe

DeLancrettLurpak said...

@CikSengal
Kalau aku dpt buat 52kg dalam 2 months, mmg aku tulis buku Yat! ahahha.. berangan, paper pun tak siap, buku kononnnnnnnn!!!!

DeLancrettLurpak said...

@- GC -
42kg tu ringan bebeno la cik kak.. hehehhehe..tapi best kan? feeling-feeling darjah enam, hehehhehe

DeLancrettLurpak said...

@Kancilbiru
eh dah meleleh dah air liur, lap lap, kang semut geget.. hehehehe

DeLancrettLurpak said...

@Cik Pah
yg pentingnye niat tu CikPah.. anak-anak CikPah feels good bout yourself.. suci sungguh niat mu nak!

DeLancrettLurpak said...

@bujal X
awwww!! I perasan cantek you kalau 52kg! tapi tak aci, kenapa org kurus je comeyyyy, hehehehe

DeLancrettLurpak said...

@tasekM
Best scale ko nok! kalau dah obesity, still perasan overweight aje, heheheheh

DeLancrettLurpak said...

@noir
u perasan tak hari ni ramai wanita keluar bagi komen dkt blog ni, semua excited when it comes to getting slimmer.. hehehehe

DeLancrettLurpak said...

@Suria Shahril
ko tak cukup stress tu Watai, hehehehe.. selagi waist aku tak cecah 27inches, confirm aku tak reach 55kg lagi laa.. heheheh

DeLancrettLurpak said...

@Cik Ina minat Do do Cheng
Jangan marah aaa Cik Ina.. mintak tart cheese satu!!!! heheheheh

DeLancrettLurpak said...

@somuffins
alaaa, kalau I dah 52kg, you taknak kawan dgn I ke? hehehe, jgn la CikSom.. sunyi hidup I di alam maya, tanpa mu disisi..hehehehe

DeLancrettLurpak said...

@Lady of Leisure
hehehehe.. 25kg? itu berat budak darjah 4 aje, heheehe..

DeLancrettLurpak said...

@Tijah
feelin-feeling anorexia eh, tapi mulut mengunyah bukan main laju, cissss!!!!

DeLancrettLurpak said...

@e.l.i.z.@
heheheheeheh.. abis la aku kalau berat 52kg.. makin sexy!!! hahahahaha

DeLancrettLurpak said...

@aliaaroslan
sile sile.. sedappppp!!! T-Bag kata king mushroom dia pun sedapppp!!!

fika79 said...

ceh..aku baru nak dok tgk rahsia kekurusan ko sbb suar aku pun dah ala2 tak muat nih..rupa2nya...

DeLancrettLurpak said...

@fika79
hehehe.. suar aku makin longgaq la wei.. tapi tak la drastic sgt turunnya.. hehehhehe.. hang tensen la kot no.. tu pasai dah tak muat seluaq.. hehehhee

nurhanzs co said...

bila baca tajuk.. dlm kepala akak.."oo patut aaa nmpk slim si mimah ni masa kat umah ayu"... heheh.. tp mmg nmpk susut aaa aritu.. cuma tak sempat nak cakap sbb sibuk makan... hahah

DeLancrettLurpak said...

@nurhanzs co
eh ye ke nampak susut? woohooo, i like! sebelum balik Malaysia for good, dtg rumah saya, nanti saya masak special punyaaaaa!!!

~ Mamma Olyn ~ said...

sma la nasib kita, i tetiap ari timbang atas scale IKEA tu adeke plak arini timbang 65, sok 66, lusa 67.. orait mmg i rasa betul la nek badan, nangis wa ckp luu(klu pregnat i xkisah), lgpun i mngaku mmg i belasah semu makanan depan mata skang ni. tup..tup timbang ari ke4 67.7, hari ke5 65, hari ke6 50! mmg sewel!

DeLancrettLurpak said...

@~ Mamma Olyn ~
anggap je la timbang yg terakhir tu betol, hehehehe... boleh belasah makan lagi, takpe, I nengok you tinggi aje.. so 65 kilo tu kire ok la kannn?

norh said...

ha ha ha...
sy pun bercita2 nak 52kg tapi dah 3 thn, tak tercapai2..hu hu

DeLancrettLurpak said...

@norhhehehehe.. saya pun dah masuk 3 tahun bercita-cita nak weigh 52-55kg.. tapi tak dpt pun.. dalam mimpi selalulahhhh.. hehehehe

~ Mamma Olyn ~ said...

heheee..harap yg last tu betul la, aah 169cm, tinggi dan klu naik badan da jadi GIANT tau..huhu, tue kna maintain..hmm

afendi ariff said...

hahahhaaa....scale tu kesian kat ko sis.....kalu dah rosak pun kena simpan tu....heh!

AdiHana said...

ok xjadi nak tahniah.
teruskan usaha murni anda.

DeLancrettLurpak said...

@~ Mamma Olyn ~ untung org tinggi leh ada berat yg reasonable.. org pendek mcm I ni, susah tauu nak kena kontrol makan..


apa punya teori daa I pakai, hehehehe

DeLancrettLurpak said...

@afendi ariff
hoihhh, kena simpan itu scale, agak-agak rasa down aje, timbang aje la guna scale tu, confirm lepas tu senyum balik, heheheh

DeLancrettLurpak said...

@AdiHana
heheheeh.. tahniah kat ko gak la, sebab tertipu, wakakakakkaka

Related Posts with Thumbnails