Saturday, 12 March 2011

Harapan Palsu dari Ali Setan

Sapa tak penah tgk citer Ali Setan? Kalau tak penah, tak yah baca la entry ni and korang mmg la bukan anak-anak 80's, hehehehehe. Semalam, masa coding tgh sangkut umpama paip air tersumbat, saya menghiburkan diri bukak citer Ali Setan dkt utiub. Nostalgic wehhhh!!!

Source: Gilemovie.


Citer ni mmg bring back all the childhood memories lah. Masa tgk cerita ni, semangat ok nak masuk universiti. Padahal masa tu yg saya tahu, lepas UPSR ada SRP, part mana nak masuk universiti tu pun saya taktau. Dulu masa darjah tiga ke empat, ada anak kawan abah saya, Kak Zura dari semenanjung masuk ITM Kuching. Kak Zura tu selalu la bawak kawan-kawan dia, Kak Chombie and Kak Shiela lepak rumah kami hujung minggu. Bayangkan perasaan saya nengok akak-akak tu pakai lipstick, pakai baju cantek-cantek, feeling-feeling gadis sunti, perhhh.. sejibik cerita Ali Setan la weiii. Dalam hati rasa, masuk universiti adalah best! Budget nanti masuk universiti mesti jadik macam Asmidar la. Tapi malang sekali cerita Ali Setan telah bagi harapan palsu kepada saya.


1) Saya naik bas dari rumah parents saya di Pekan, Pahang ke Skudai. Tak naik keretapi punggg. Tak cool ok!  So takde part kena ngorat :-( (yang pentingnya, sapa nak ngorat kauuuuu!!!)
2) Saya selekeh, tak mcm Asmidar. Dah la selekeh, pastu pakai braces pulak tu, ish ish ish. Feeling Asmidar tak dpt, yang dptnya feeling Yo Soy Betty la Fea, cisss!!! Asmidar siap pakai earring kuning match dengan baju kuning, ko ado?
3) Takde pun part makan tepi pool, then ada org amikkan ayam, pastu ckp "I tak makan yg well done". Pengalaman makan nasi bungkus dalam polestrine ada la.
4) Bile abang senior nak ngorat ni wehhh? Hehehe.
5) Takde pun contoh "Ali Setan" di UTM masa saya belajar, yang ada macam abg - abg Nirwana adalah, peace abg nasyid, heheheh.


Kite kena amik part yg sweet-sweet aje. Tapi part "tipah tertipu bang" and part guling-guling atas pasir tu tak nak laaaa kann?


Saya teringin ok nak ckp ayat ni depan orang, dalam conversation laa..
"Cakap apa ni? Cakap org gila? Jijik aku mendengarnya"
Perhhhhhhh.

Malam Pra-Graduan UTM.
Satu-satunya masa saya dressed-up.
Itu kawan-kawan Express MARA tapi diorg amik course electric.

Photobucket

38 comments:

sarukman said...

AAAAAL-LIIIIIIIIIIIIII !

Cik Ina minat Do do Cheng said...

betul tu semua nak kena ngorat cam Asmidar, cerita Ali setan memang meninggalkan memori yang paling best. cuba kalau sekarang kita tengok cerita cam tu, mesti kita eeeelllek apa punya ceritalah. kenapa ye fikiran kita dulu lain sekarang lain. nak teka ni, ko yang baju putih tu ke? cantik

Ribbon Clown said...

jijik aku mendengarnya hahahha

Ayu said...

Feeling yo soy betty la fea? Hehhehehehhehe... Sad to say, samala kita.. ;p

Nashays said...

aku ske part cinta yang jijikkkkk aku mendengarnya...

Nasuha Salleh said...

xpernah tgk pon... =(
nk try terjah lepas ni ='D

nuriL said...

hahaha
sengal mimah...
'jijik aku mendengarnya'
dengan riak muka lagi tu!

btw, refer to photo:
aku ingat, time ni ko bersakan berceongsam bagai ;)

norh said...

saya suka Ali Setan sebab sy mengaji kat USM..he he

Mak Piah said...

earing kuning tu keji sangat...lol
mecikkkk..

Rozie said...

gadis sunti bercheongsam putih...

jijik aku melihatnya! hahahahaha!

DeLancrettLurpak said...

@sarukman
Asmidarrrrrrrr.......

DeLancrettLurpak said...

@Cik Ina minat Do do Chengye Cik Ina, saya pakai cheongsam pink itu.. tapi dari gambor nampak mcm color putih..

dulu saya pun pelik, apa la bestnya cerita Kak Pah..hehehehe.. lain zaman lain style, kann?

DeLancrettLurpak said...

@Ribbon Clown
classic kan this phrase? heheheh

DeLancrettLurpak said...

@Ayu sedih kann? takpe.. betty pun betty la..

DeLancrettLurpak said...

@Nashays
drama abis part tu wehhh.. heheheh

DeLancrettLurpak said...

@Nasuha Salleh
adakah anda lahir dalam tahun 80-an? harus tgkkk!!!

DeLancrettLurpak said...

@nuriL
masa ckp "jijik aku mendengarnya", bibir atas mesti jungkit ok! baru feeellll... heheheh

bukan setakat cheongsam, siap pegi buat rambut ko! make-up bagai, over!!!

DeLancrettLurpak said...

@norh
aku jeles ok!!! nak gak mengaji dkt USM!!!

DeLancrettLurpak said...

@Mak Piah belum lagi part pakai baju snoopy lagi.. hahahahahah..

DeLancrettLurpak said...

@Rozie
cakap apa ni?!cakap orang gila?!



pink la weiii!! dgn kasut pink ok!!!

Kazaztan Team said...

wa..wa..wa..wa.. feeling kita sama...ahahhahahha.. tp kan...saya paling sadis... duduk kat kajang...tp masuk UKM bangi...feeling keretapi kepala ngokk.. naik bas SUM kaler merah...nangesssss....

geraugebang said...

kak gerau pun tak jumpa ali setan masa belajar...sib baik last-last kita jumpa abang Badang...Im your's abang badang...ki ki ki

Netnet said...

abang senior pun tak ada yang ngurat kita....ha ha ha..

Melissa Imran said...

rozie tu mode orang rindukan suami kak, jangan layan dia :p

abes tu, bila dapat ngorat abg wandi? bukan time2 muda remaja mcm asmidar tu?

DeLancrettLurpak said...

@Kazaztan Team
masuk kelas, confirm bau pisang goreng kannn? ilang mood abg senior nak ngorat.. kalau abg senior satu kelas dgn kita, maknanya abg senior repeat paper, so cancel lah, hehehhehehehehe

DeLancrettLurpak said...

@geraugebang
sure abg badang lagi gagah perkasa, bukan setakat dpt ayam panggang, silap-silap hb, dpt kambing golek, hehehehhe..

DeLancrettLurpak said...

@Netnet
Kannn? takpe, abg senior yg selalu ngorat2 tu biasanya repeat paper.. ahhahahaha

DeLancrettLurpak said...

@Melissa Imran
Rozie tu kena banyak dgr lagu Cinta Antara Benua by Arni Nazira, barulah feeling lebih..hehehee

Masa undergraduate tu zaman bertukar-tukar boyfren la wehhh, dah agak-agak nak settle down, kite pilih yg elok -elok buat stock husband, hehehhee.. -->ini statement perempuan perasan!!! hahahahaha

gedek! said...

Kamu yang mana satu?

DeLancrettLurpak said...

@gedek!
saya yg dari kiri no 2.. pakai baju cheongsam warna pink, tapi korang nampak mcm warna putih itu...

CikSengal said...

sakit perut aku baca entri ni mimah oii.. ko jangan tatau yang jadik lect yang jadik student dalam ali setan ni rata2 geng wak daut.. seb baik wak daut tak blakon skali kannnn?? jijik aku mendengarnya.. hahahahaha..

DrSinga said...

wwiiiiiiiwittttttt kat budak yg dari kiri no 2.. pakai baju cheongsam warna pink, tapi korang nampak mcm warna putih itu..

DeLancrettLurpak said...

@CikSengal
ye ke? wakdaut adalah kawan kepada bintang filem?! bangga aku, nak kawan aah dgn wak daut, heheheheh

DeLancrettLurpak said...

@DrSinga
penat tau I melabur kepada baju, shawl, kasut dan rambut utk majlis ituuuu.. heheheheh...tapi sadis, takde gak laki nak ngorat I, uwaaaa!!!

Mak Piah said...

Baca balik entry nih...hehehhe jijikkkkkkk tak???

DeLancrettLurpak said...

Mak Piah,

Memang jijikkkkk, wakakakka!

sul said...

mimah!!
ko mesti curik gambar ni kan??
:p
penat aku baca blog ko, penat gelak :D gagagaga

~sulas best~

DeLancrettLurpak said...

Sulas,

Korang tag aku, aku pun curik, hahahha...
Ni mmg luahan hatiku, ekekekek...

Related Posts with Thumbnails