Thursday, 31 March 2011

Fenin.. Fenin...

Bangun pukul 6.30am, sebab Yaya-Yayen kejut. Dia siap selak langsir and ckp "It's sunny day, can I have susu?". Dia kan minum susu before tido, lepas tu kalau dia terjaga and mintak susu, we just said "it's night time, no susu, wait till morning, ok?" So, T-Bag la bangun buat susu, sebab saya adalah sakit kepala sampai takleh bukak mata. Lepas T-Bag siapkan Yaya-Yayen to school and gave him breakfast, dia urut pulak kepala saya, lepas tu off to school hantar Yaya-Yayen. Saya adalah terbongkang menahan kesakitan.

10am, saya lapar tahap kebulur and kepala pun sakit gile. So pegi toilet, the first thing to do was muntah. Biasa mcm tu la kalau sakit kepala, mesti kena aksi muntah-muntah baru rasa lega sikit. Lepas tu, siap-siap, makan ibuprofen and pegi makan KFC. Khelass akak noks! Sakit kepala tapi nafsu adalah KFC! T-Bag kata kena relax kot, takyah buat kerja dulu. Lepas makan KFC, konon nak teman T-Bag pegi "menebas", tapi sebab kepala masih terhuyung hayang, saya hanya duk dalam kereta dan membuto. Best gak tido dalam kereta, mcm-mcm mimpi dapat, hehehe.

Balik rumah pun sambung tido lagi. Ajaib, sebab letak kepala, terus tido lagi. Pukul 4.15pm bangun, siap-siapkan bawang semua bagai. Tinggalkan kejap dapur and pegi ambik Yaya-Yayen dari school. Balik rumah, goreng-goreng, dapat lah

mee goreng basah udang


Layan pulak dengan Cappucino Nestle ni haa.. sedappp!!!

Taktau la kenapa kan, sejak akhir-akhir ni mcm-mcm sakit dapat. Last week lenguh2 tangan kaki semua. Minggu ni sakit kepala. Kerjanya tak siap jugak. Padahal sebelum Easter holiday nak kena jumpa Mike, haih la wehhh!!!

Begitu la adanya kalau kepala sakit. Tak bukak notebook dari pagi. Lepas dinner, baru la bukak. Keje ke mana, blogwalking lagi la tak dapek. Tu pasal "lawatan sambil belajar" ke blog korang adalah lambat, hehehe. Okla korang, kepala ni dah nyut-nyut balik, wa mau layan cerita The Next Three Days sekali lagi. Abe Russel Crowe berlakon, i likee!! Syahdu ok! Terbayang-bayang cerita ni lepas tgk 2-3 hari sudah, ni nak teman T-Bag pulak nengok.



Chiao!
Photobucket

28 comments:

^^nu[dd]yra^^ said...

ttiber lapar tgk mee goreng basah udang itu ;p

Madam Sooyaree said...

Semoga cepat sembuh! Kot kot kau ngandung tak noks?

gedek! said...

Home made Cappucino Nestle?

Tak pernah cuba, nih!

kucingorengemok said...

kat uk kfc pun dah senang makan sekarang, kat malaysia pulak kopi pun ada lard... apakah?

cappucino nestle- macam nak!

- GC - said...

sedapnya mee goreng basahhhhh..

*tak boleh tgk makanan, sume nak... haishhhh

Ms.Lilies said...

air ko sungguh tempting la

Ribbon Clown said...

oh mee goreng tu nampak sedap giler..poning2 pun nak makan sedap2 hehe

citer the next three days ni best..citer org pandai hehe aku suka citer2 camni.. aku nak tgk lagi skali gak la.. hehe

Daddy Ziyyad said...

kamu memang minat memasak kan? dan setiap kali kamu update blog, pasti gambar2 makanan yg kamu masak itu cukup meggiurkan...~haha

best kan life kamu...kalau boleh biar buat tesis sepanjang hayat..~ekekeke

bujal X said...

alahai mi goreng~~slurp~~

Mak Piah said...

get well soon.
:)



Mek dah nak balit Mesia aritok. Kak tuk upload makan

DeLancrettLurpak said...

@^^nu[dd]yra^^
sile buat sekarang, sedappp!!! heheheh

DeLancrettLurpak said...

@Madam Sooyaree
thanks babe!

Aku pakai implant la weh, confirm tak preggie.. heheheh

DeLancrettLurpak said...

@gedek!
sedappp.. dia siap bagi choco powder nak letak atas cappucino tu.. siap ada buih2 tu...

DeLancrettLurpak said...

@kucingorengemok
bagus sebenonye dah reveal kann? tapi a bit tak aci disitu, tokey cina kena kan.. saya nak semua kedai termasuk kedai melayu pun kena ambush begitu.. baru la puas ati dgn khidmat JAKIM...

cer carik KOG.. kalau takda, saya bawakkan sekotak dua buat rasa

DeLancrettLurpak said...

@- GC -
heheh.. aku pun sama, semua makanan aku nakkk.. aku ni tamak ok! tapi makan 2-3 sudu dah kenyang, ntah hapa hapa...

DeLancrettLurpak said...

@Ms.Lilies
k.mimi, sebenonye buleh aje minum kat rumah kan, sebab dah ada instant ni.. jimat pun jimat.. tapi gatai gakk, nak gak pi coffee house, hahahahah!

DeLancrettLurpak said...

@Ribbon Clown
aku suke la mee goreng udang begitu.. sebab rasa manis, aku tak buang kulit dia.. sedapp pe'jah!

DeLancrettLurpak said...

@Daddy Ziyyad
memasak adalah bakat "terendam" saya.. hehehe.. tapi makan adalah bakat semulajadi, hehehe

nampak senang buat tesis ni, tapi tension!!! tapi i'm sure, i'm going to miss my life in UK bile dah settle down in Malaysia...

DeLancrettLurpak said...

@bujal X
sedap bujal.. kamu pun buleh buat utk mamaainul.. hehehe

DeLancrettLurpak said...

@Mak Piah
Thanks MP..


apa cer ngembak nasik dalam belon.. sila upload gambar teh c peng special ok!

Mamma Olyn ♥ said...

aisye.... try cek mna tau ada 'org' dlm belly tu.. heheee, btw mmg terliurrr sgt2 tgk mee grg tu, huhuu i tkut nak wat mee grg, xcukup 1bgks ..huhhuuu

DeLancrettLurpak said...

@Mamma Olyn ♥
buat mee goreng mmg tak penah cukup sebungkus, hehehe..

tak mungkin pregnant wahai mamma olyn :-)

ஐ๑makdara TERdiva๑ஐ said...

sakit pale pun leh masak eh! hebat!

KSWSK said...

Kau mcm anak buah aku la mimah..sakit2 je sure nak mkn kfc..

Mamma Olyn ♥ said...

hehee.. ble wat geng ni, mmg ngeri klu skali msk mee/bihun grg, cam nak kenduri!

DeLancrettLurpak said...

@ஐ๑makdara TERdiva๑ஐ
tiada pilihan kak oi!! kalau ada, dah lama terbongkang aje.. hehehe

DeLancrettLurpak said...

@KSWSK
hehehe.. aku mmg mengada kalau sakit, mcm2 jek la yg aku nak, hahahaha

DeLancrettLurpak said...

@Mamma Olyn ♥
i selalu buat mee hun goreng selalu setengah bungkus, kalau sebungkus, confirm abis pun.. tapi sakit tgn la weh nak gaul sebati, hehehhe

Related Posts with Thumbnails