Monday, 14 March 2011

Dinner/Lunch Set

Set 1:  Kari ayam, Bendi rebus, Sambal belacan. Ayam goreng tu untuk Yaya-Yayen


Set 2:  Sambal sotong, Fried Chicken Wing dan Pak Choy masak kicap 

Set 3:  Ayam masak kunyit dan stir fry pak choy

Set 4:  Kambing masak hitam, prawn tempura and kobis masak lemak

Set 5 : Haddock masak halia, kacang buncis goreng cili and telur dadar


Haddock masak halia tu saya cilok reseipinye dari blog Cik Ina. Resipi mudah and Yaya-Yayen pun suka makan. Tapi masa nak buat menu itu, mula la perasan, kicap cair takde la and corn flour tak cukup la. Kena make-do dengan what we have in the kitchen, saya ambik 2 sudu kicap manis habhal dan campur dengan 2 sudu air. Separuh isi ikan gaul dengan corn flour and the rest saya gaul guna plain flour. Alhamdulillah, jadik aje.


Saya pemakan sayur tegar, especially ulam-ulaman. Kalau takde sayur, boleh aje makan. Tapi merana la kau nak pegi toilet kann? Saya ni kalau takde sayur in diet means no business no 1 for 2-3 days.



Banyak - banyak set lunch/dinner di atas, korang berkenan yg mana satu?


Aku suka semua sebab aku yang masak, hahahahaha. 
Photobucket

28 comments:

Daddy Ziyyad said...

Saya pilih set: Kambing masak hitam(kicap ke?), Sayur Kobis Lemak & prawn tempura...hehehe

bujal X said...

saya pilih set 5.cepat sikit ye.lapar.

CGG said...

terliur la tgk sume nie..
wooooow..

Kazaztan Team said...

suka semua..semua..semua...saya suka rasa... eh.. makan..eh rasa...aaaa

Ayu said...

Set 1 pleasee... ;p

DrSam said...

kena rasa semua dulu baru boleh decide :)

somuffins said...

DLL
I suka semua! Lagi suka kalau dah siap berhidang, you yang masak. Amacam?

Cik Ina minat Do do Cheng said...

Makcik suka set 1, sedap. bendi rebus cicah ngan sambal belacan,.terus jadik lapar dibuatnya.

CikSengal said...

aku suka first set.. bila aku bleh rasa masakan ko ni mim??

Netnet said...

sayur sawi jer i tak suka... lagi tak suka kalau meehon goreng taruk sawi... errrkkk.... rasa semacam jer....

- GC - said...

sy pilih semua set2 tu, lbih afdhal kalo ada org yg masak, sy tggu ngap je

norh said...

nak set 4.. :))

makcikkantin said...

Eeeeee, makcik suka yg ada kambing tu.....

DeLancrettLurpak said...

@Daddy Ziyyad
Masak hitam tu ala-ala opor la.. tapi dia nye rempah tak la heavy sgt..

DeLancrettLurpak said...

@bujal X
kamu order pukul 1.23pagi tadi, saya baru nampak order kamu, skarang dah pukul 2.18ptg, kamu dah pengsan kelaparan kahhh?

DeLancrettLurpak said...

@CGG
sile dapatkan dirumah parents atau makcik2 yg berdekatan, wakakaka

DeLancrettLurpak said...

@Kazaztan Team
nak ke? hehehe.. kite tukau lauk jom!

DeLancrettLurpak said...

@Ayu
apakah yg kamu berkenan sgt dgn set 1? curry kah? sambal belacan kah?

DeLancrettLurpak said...

@DrSam
erkkk.. terus naik 5kg kalau try semua :P

DeLancrettLurpak said...

@somuffins
boleeeeehhhhh.. dgn syarat you buat bagbanpud.. hehehe

DeLancrettLurpak said...

@Cik Ina minat Do do Chengsaya pun suka gile dgn bendi cicah sambal belacan.. pssst, T-bag hanya berjaya makan 4-5 ketol bendi masa tu, saya belasah sorang yg lebihnya, heheheh

DeLancrettLurpak said...

@CikSengal
samada ko dtg UK atau ko dtg Kuching, baru leh aku masakkan utk ko, hehehhe.. ajak Wak Daut sekali.. aku dgr Wak Daut nak dtg sini June nanti..

DeLancrettLurpak said...

@Netnet
I membesar dgn sawi you.. hehehe.. sayur apa la yg you suka? hehehe

DeLancrettLurpak said...

@- GC -
cissss!!! lepas makan, lebih afdhal, ko tlg basuh pinggan , hehehe

DeLancrettLurpak said...

@norh
peminat kambing ye :)

DeLancrettLurpak said...

@makcikkantin
sedapppppp!!! hehehehe.. nak ke?

Melissa Imran said...

set mana yang kalau nk jual paling murah? saya nak yang itu (mode duit elaun tak masuk-masuk lagi)

DeLancrettLurpak said...

@Melissa Imran
set ayam masak kunyit la yg murah.. kesian.. akak pun tgh pokai sebab bayo insurans.. rasa amarah ok bayar insurans mcm nak mati mahalnye, huihhh!!!

Related Posts with Thumbnails