Sunday, 6 March 2011

Delivery

Bila tangan dah malas, takde la air tangan kannnn?
Masak kan guna tangan.
Abis tu nak makan apa lahh?
Makanlah air tangan orang lain.
Sebab tu kena pilih kedai yg bersih.
Kalau la buleh check kuku tukang masak, berkerak tak, kan best?
Halal dan bersih itu adalah sinonim.
Sebab tu saya rasa walaupun restoran org Islam, mereka juga patut apply for sijil halal.
Cer check sikit apa ingredients diorg guna.
Tak semestinya ayam/daging halal, terus hasil masakan jadik halal, kannnn?


Chicken Briyani utk saya dan Yaya-Yayen. Kami share. Nasik nye banyak sgt. T-Bag makan lamb briyani.

Dhal curry sebagai pengiring beriani itu.

Nasi ayam yum yum menjilat jari!!!

Ini semua food dari Ala-Mak Catering yg jual. Ala-Mak Catering ni delivery service yg dibuat oleh rakan di Bristol ni. Sesuai untuk mereka yg single dan yg dah malas masak macam saya, hehehe.  Berbaloi sebab banyak, murah dan sedapppp!!! Delivery pulak tu, takyah pakai baju sejuk, pakai kasut, naik kereta pegi beli, letih u!

Yang ni pulak discovery kami yg terbaru, Golden Grill Takeaway. Since rumah kami mmg dalam radius yg termasuk dalam delivery service, so buleh la order. Ini first time jumpa delivery service utk halal takeaways. Ini kedai Turki. Delivery free kalau order more than GBP8.


Rasanya not bad. Boleh la nak order lagi. Semua yang diatas adalah GBP13.50. Banyak gila! Esok breakfast leh sambung makan ayam goreng itu.

Tapi coleslaw dia mmg fail ok!

Ni bukan coleslaw der! Ni salad kobis namanya, haihhhh!!!

Photobucket

14 comments:

AiTotYati said...

agree bab kuku tu.
Ai alergik btl kalau nampak kuku tukang masak tu panjang.

lagi alergik kalau nampak lelaki muslim yg simpan kuku panjang

euuuuu

Ms.Lilies said...

Kalo blh check bulu pun harus check bulu depa cover ke x...

Pasal aku ada pengalaman ngeri dah sedut air setgh gelas tgk2 nmpk bulu kat celah2 ais....aku siap double tripple confirm kan lg....sah bulu!!!

Kembang tekak okeh huhuhu


Time tu minum kat kedai mamak

norh said...

jenuh makan no! :)

~ch@wi~ said...

waaa...sdpnyer...trliur tgk makanan ni..hohoho


Tutorial : Komen Sambil Letak Link Berkualiti

Cik Ina minat Do do Cheng said...

Amboi banyaknya stok makanan, jenuh nak menghabiskan.Coleslaw Letak kobis banyak, bajet kobis murah kot.

Lady of Leisure said...

iskiskisk... kalau travel i pun cari biryani, maybe coz of the weather buatkan biryani sana makin sedap hehe

~ Mamma Olyn ~ said...

ihik...i tgh baca blog u ni sambil ratah fried chicken delivery dr Prime Pizza,kitorg order dlm Just Eat.com.. kdg2 nak rest gak jari jemari ni asyik dok uli tepung/ayam/kunyit..huhu, terus lupa ayam KFC, sedappp giler fried chick ni:D

DeLancrettLurpak said...

AiTotYati: org laki berkuku panjang adalah NO-NO!!! kannn?

DeLancrettLurpak said...

K.Mimi: adik saya experience benda yg sama.. heheheh.. dia kata lepas tu dia insap tak nak minum kedai tu, hahahahaha..



pulak tu pakai sleeveless, nampak aje lambaian mesra bulu2 itu, euwww!!!

DeLancrettLurpak said...

Norh: kami kalau tak abis, simpan aje utk esok, takyah la letak dalam petiais, kat sini kan confirm tak basi, hehehehe

DeLancrettLurpak said...

ch@wi: presentation tidak menarik pun awak terliur.. heheheh

DeLancrettLurpak said...

Cik Ina: Agaknye lahhh, itu stok 3-4 hari tu, hehehehhe

DeLancrettLurpak said...

LL: Tapi kan, kalu briyani pakistan kan, mesti dia letak black pepper, confuse tau, letak cili cukupla, ni cili+blackpepper = mengamuk la perut, hehehe

DeLancrettLurpak said...

MammaOlyn: Best kan kat sini, fast food murah gile.. tapi itu yg menyebabkan lelemak bertambah, heheheh

Related Posts with Thumbnails