Friday, 11 March 2011

Bubble Drink

Lepas balik sekolah, sampai je dkt rumah...

Yaya-Yayen : Mommy, I want a drink.
Mommy : Purple drink is on the table. (purple drink = grape juice in a purple bottle)
Yaya-Yayen: I don't want purple drink.
Mommy : What do you want then?
Yaya-Yayen : I want purple drink.
Mommy : It's on the table (sambil jari tuding dkt meja)
Yaya-Yayen: Noooo!! I don't want purple drink. It's yucky mucky.  I want purple drink!
Mommy : Let's go to the kitchen. Purple drink is in the cupboard, over there.
Yaya-yayen pi bukak cupboard, dalam cupboard ada botol rebina.
Yaya-Yayen: Not this. I WANT PURPLE DRINK!!!
Mommy: IT IS A PURPLE DRINK!
Terus mamat tu senyap. Pastu dia jalan ke meja makan,
Yaya-Yayen : There. It's purple drink!!! I want purple drink.
Dia cakap sambil tunjuk ini....

Mommy : It's not  purple drink la Yaya. It's BUBBLE drink.
Yaya-Yayen:  Yes. See Mommy, bubble!!!

Bubble drink itu adalah air soya Yeo's, cisss!!!!


Mamat ni pelat. Susah nak paham ok!

Selepas adegan terjah yg dibuat oleh saya untuk menghilangkan habit mamat ni minum susu 3-4 kali pada waktu malam, akhirnya ia menunjukkan hasil!!! Yaya-Yayen hanya minum susu sebelum tido and selepas bangkit tido, weehoo!! Semua orang tidor dengan aman, Alhamdulillah.

Photobucket

26 comments:

bujal X said...

eh itu import atau ada jual di sana?

Kaseh said...

tu la baru nak tanya gak.. kat sana ada mehh yeos? hehe nak bubble drink gakk..

kucingorengemok said...

yaya-yayen, kak kog pun suka air bubble! (mama-yaya, jangan delete kak)

Kazaztan Team said...

ahahhahhahha...pening..pening...yaya-yeyen...

afendi ariff said...

bubble?air soya mana ada gas?

gedek! said...

Aganya kalau Yaya-Yayen nyanyi lagi PURPLE RAIN (Prince) mesti jadi BUBBLE RAIN...

"Bubble rain, bubble rain
I only wanted to see you bathing in the bubble rain.."

DrSam said...

bagus ni si Yaya-Yayen minum susu banyak-banyak. susu kat sana kira murah lagi berbanding di Bolehland ni.

Madam Sooyaree said...

Ku ingatkan bubble tea yang ada bulat-bulat tu. Sedap!!!

somuffins said...

DLL
Tu sebab momma Yaya-Yayen jadi professor :-)

aliaaroslan said...

wah, itu belum belajar perkataan susah2 lagi. dulu kami terkejut bila alim pakai perkataan "serene" di kala umur 4 tahun dengan ayat "i like going to that place (hotel) because it feels so serene".

~ Mamma Olyn ~ said...

uishh, import dr Msia ka tu? huhuuu fav i tu, bubble drink..hehee pandai yaya:D

DeLancrettLurpak said...

@bujal X
mmg kedai itu import dari Malaysia.. hehehe.. satu kotak tu 10pound aje.. sile jangan darab, kang tercekik, hehehe

DeLancrettLurpak said...

@Kaseh
adaaaaa, org pompuan katanya tak elok minum soya.. heheheh

DeLancrettLurpak said...

@kucingorengemok
eeeee.. kakak kononnnnnnnn!!! yaya jadik pakcik pada anak KOG eh?

DeLancrettLurpak said...

@Kazaztan Team
pening sebab tak paham.. hehehhe.. kalau dia mintak sambil nangis-nangis, laaaaaagi tensen!

DeLancrettLurpak said...

@afendi ariff
bro, refer gambo kotak tu bro.. hehe

DeLancrettLurpak said...

@gedek!
lagu "twinkle-twinkle little stars" skang dah jadik "twinkle twinkle chocolate bar".. ntah sapa le ajo die...

DeLancrettLurpak said...

@DrSam
susu mmg murah Dr Sam, tapi masalahnya nak bangun tgh malam tu yang agak susah, hehehehe

DeLancrettLurpak said...

@Madam Sooyaree
pearl tea tu kaaa? sedapppp kann? huih, mana nak carik kat sini ni weiiii

DeLancrettLurpak said...

@somuffins
Aminnnnn!! Semoga doa cikSOm dimakbulkan dalam masa 10tahun, hehehehe

DeLancrettLurpak said...

@aliaaroslan
tetiap hari ade je perkataan baru yg kami tak dpt nak teka.. kena refer dictionary la jawabnye, haihhh!!!

DeLancrettLurpak said...

@~ Mamma Olyn ~ Kalau you pi Wing Yip, confirm ada.. A&W Root beer pun ada.. Wing Yip ada kat Manchester, Birmingham and London..

Ribbon Clown said...

Mim, berhasil eh adegan terjah ko..aku nak try nanti bila adam dah 2+..tak larat dah bgn malam buatt susu 2,3 kali..isk isk

bubble drink..cute giler yaya yayen..

nuriL said...

'buble - purple'

caya ar yaya!
mimah ko terkena gtuu

DeLancrettLurpak said...

@Ribbon Clown
akhirnya pe'jah, dpt gak aku tido lena.. tapi dia bangun aje la, pastu kita ckp takbuleh, dia tido balik, okla, hehehehe

DeLancrettLurpak said...

@nuriL
aku belanja english malaysia, dia belajar english british.. lain diction.. tu pasal aku blur, heheheheh...

Related Posts with Thumbnails