Saturday, 26 March 2011

Bila Lapar...

Bila lapar tapi rajin hanya 7/10...
jadik la Nasi tomato dan kuncu-kuncunya...

Kasik posing sekali lagi,
Nasi tomato, popadom, ayam masak merah, kari kambing, kobis goreng dan ayam goreng utk Yaya-Yayen.

Bile lapar tapi rajin hanya 3/10 
Hanya satu lauk, Ayam Masak Kicap dengan Kentang

Saya kena makan sayur, so makan lah dengan salad dan salad dressing

Bila lapar tapi rajin 0/10!
Pegi jek la kedai Pak Janggut ni haa...

Dkt UK,  Hot wings KFC sama rasanya dengan Hot & Spicy KFC..
Bolehla mengubat kerinduan..
Cuma takde mashed potato idaman kalbu tu laa..


Photobucket

22 comments:

Kazaztan Team said...

pagi2 dah hidang makanan...bikin org lapo...aaaaa..OUT...masak roti salut telur....

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

salam
buleh jugak rupanya org usa ni masak...doa selamat kat sana

Ms.Lilies said...

Itu tahap rajin 8/10....kalo full marks? Aku syak siap dgn dizet skali kan?hehehe

tasekM said...

beb..
ayam tu semelih cara islam ye..?


sungguh2 tanya nih.
tak pernah dok UK la kata..



.

Kaseh said...

tul tul nak tanya mcm mimi gak.. kalau fullmark masak apa la tuh....hehehe

Nashays said...

sy setuju part 0/10 itu..

klu kat jeddah plak, hot n spicy die adelah tahap OR kat mesia..bolehlaaa uat ilang kempunan...

susah duduk di negara orang yg takut makan pedas..

tp yg glamer adalah albaik..ayam mmg terbaik..

DeLancrettLurpak said...

@Kazaztan Team
masak roti salut telur cicah sos, sedapppp wehhh!!!

tak cukup sebuku roti tauuu...

DeLancrettLurpak said...

@b.r.u.t.a.l.s.o.l.o
hehehe.. saya dok UK la.. masak cincai - cincai aje.. thanks for the Doa..

DeLancrettLurpak said...

@Ms.Lilies
Kalau full marks, siap dengan appertizer and dessert tauuu.. hehehehe.. jarang la nak score full marks, biasa la, suka score cukup2 makan aje.. heheheh

DeLancrettLurpak said...

@tasekM
a'ahh, depa sembelih cara Islam.. mmg ada signage la tulis dkt kedai depa mcm JAKIM punya.. tapi kat sini ada dua jenis halal either HFA or HMC .. KFC amik ayam style HFA...HFA tu dia buat style org putih, stun and then baru semelih cara Islam.. HMC tak stun, semelih cara Islam aje.. ada org tak makan ayam/daging yg distun dulu, katanya tak sah.. saya makan aje, janji dia ikut syarat semelih yg pada saya logic dan lafaz bismilah. Kena tetapkan pendirian la and pilih, :-)

DeLancrettLurpak said...

@Kaseh
Yang atas tu 7/10 sebab kari kambing tu ada org bagi, hehehehe.. kalau buat sendiri, ia jadik 8/10, hehehehe..

kalau ada dessert and appertizer baru la full mark!!! hehehe

DeLancrettLurpak said...

@Nashays
kat sini OR dia sedap la jugakk.. tapi aku nak makan mashed potato KFC... perhh, dkt airport Riyadh or Jeddah ada Albaik tak?

Daddy Ziyyad said...

Rajin 7/10 boleh buat kari kambing & ayam masak merah.
Kalau rajin 10/10 rasa rasanya bleh buat ayam golek & kambing guzi tak? :P

Eh, kepsi UK tu rasanya best tak?ke best lagi kepsi tanah melayu nih?

Ayu said...

Pasal stunning sebelum sembelih ni, tak salah dalam Islam. Malah, rumah sembelih (lembu) di Selayang (Selangor) pun buat stunning sebelum sembelih lembu. Stunning tu buat haiwan tu bengong seketika, jadi dia kurang stress nampak pisau ke, etc. Sila makan tanpa was2. : )

-a veterinarian-

~ Mamma Olyn ~ said...

sudah 5bulan xmakan kfc... iskkk, nak kna g kfc gak, terliur la plak tgk pak janggut tu...hehe

gedek! said...

Uncle suka badut berambot merah daripada orang tua janggut tu....

DeLancrettLurpak said...

@Ayu
saya tak penah makan masakan kuzi, seriously.. hehehhe


kepsi Malaya laaaaaagi best!! dan rasa kepsi sini adalah mengikut tempat.. Kepsi east london rasa macm ayam goreng orang-orang Pakistan, seriously.. hehehe

DeLancrettLurpak said...

@Ayu
Dkt sini orang debate, yg pakai stun tu dikatakan tetap tak halal.. tapi bukannya binatang tu mati terus kann? mazhad masing2, pemahaman masing2, susah gak, tu yg kite kena tetapkan pendirian..

DeLancrettLurpak said...

@~ Mamma Olyn ~
Sile makan kepsi, lepas tu side order amik gravy tauuuu, rasa gravy tu macam kuah mashed potato kepsi Malaya, sedappp!!!

DeLancrettLurpak said...

@gedek!
saya suka dua-dua.. dua-dua adalah sedapp!!! rinduuu nye pada badut yg halal di tanah malaya!!

Mak Piah said...

nasik tomato..nyum nyum...adoi...

DeLancrettLurpak said...

@Mak Piah
sedap tau wahai makpiah, hehehehe

Related Posts with Thumbnails