Sunday, 20 March 2011

Ayam Confuse

I busy beramas mesra dgn penduduk Bristol uols! Busy makan kambing dan busy juge bertukar kisah seram phd.


Saya tinggalkan korang dgn lauk ayam confuse dgn nasi impit ni. Lupe pulak nak interframe kambing and pulut kuning. Lauk ayam confuse tu jadik begitu sebab tukang masaknye confuse nak masak kari ke rendang. Dah tak ingat sebenonye rendang kena letak lengkuas ke idak. Dah la takde daun kunyit, letak daun limau purut je. Tetiba letak kerisik, so how? Belasah je la, janji edible dan tidak mendatangkan mudarat, sudehhh!!!
Sent from my BlackBerry smartphone from Virgin Media

17 comments:

Cik Ina minat Do do Cheng said...

Mana kambingnya.saja tau nak bagi makcik terliur. kambing peberet tau. Cicah nasi himpit ngan ayam confuse yang ada kuah-kuah tu sadap.

norh said...

sedapnya..bertambah kagum :))

Yat Maria said...

Lurpak..

terer gak ko arrr...main belasah jer pong nampak happening gak lauk ayam kompius tu..esp with nasik impit...ai likeee..

gedek! said...

bila time makan...

takde konfius-konfius nya...

Belasah je la!

DeLancrettLurpak said...

@Cik Ina minat Do do Cheng
Kambing tu dah mengembek dalam perut dah Cik Ina, hehehehe

DeLancrettLurpak said...

@norh
apa yg awak kagum wahai awak? heheheh

DeLancrettLurpak said...

@Yat Maria
i skang masak kan, tak kuasa pikir2.. main campak aje, kot sedap, kasik perabih... kalau tak sedap, kena gak makan, sebab laporrr, heheheheh

DeLancrettLurpak said...

@gedek!
selagi perut tak pening, belasah ajee!!


eh perut pandai pening tak?

Kaseh said...

takperrr janji sedap n bleh masuk perut...

Mak Piah said...

apakah sudi hendak berkongsi resepi ayam konfuse ini?
dan bolehkah ayam ditukar dengan daging merah? kerana MP tidak begitu mengemari ayam.

somuffins said...

DLL

Sesungguhnya .... kita macam pakat2 aje makan pulut kuning n rendang?? I masak rendang takde lengkuas, no hal; takde halia, no hal; takde daun kunyit, no hal.. As what you said, malas nak pikir2. Janji?? pewut kenyang.

DeLancrettLurpak said...

@Kaseh
hehehe, janji jgn ada org complaint sakit perut, hehehe

DeLancrettLurpak said...

@Mak Piah
sik pat MP, tok recipe kei manok ajak, hehehhe, mun kei daging sapi, sik tauk la nyaman ka sik,hehehe

DeLancrettLurpak said...

@somuffins
eh you feeling-feeling raya macam I jugak ke Cik Som? heheheh..

~ Mamma Olyn ~ said...

nyummm..nyumm, i lagi suka klu rendang letak limau purut, hiris byk2.. mmmm terliur benar nampak makan gan nasi impit lak tu.. hhuhuu

DeLancrettLurpak said...

@~ Mamma Olyn ~
i baru jumpa daun limau yg betol2 wangi kat sini.. kalau idak, mcm tak de bau aje.. dah beli tu, tu pasal tetiba letak dalam lauk, hehehe..

psst, ptg ni nak buat tomyam, nak guna daun limau purut lagi, hehehe

~ Mamma Olyn ~ said...

fuhhh.. caya la, minggu lps i br g kedai thai cr stok kicap/megi..skali terjumpa sebungkus limau purut freshh gile, dorg br letak(frozen la), trus amik, i rs ble kot nak guna dlm 3thn ni..hahahaa, lg mengancm klu letak dlm tomyam, tambah sepinggan lagiiii nasiiii..hehhehe

Related Posts with Thumbnails