Tuesday, 29 March 2011

2 inches to Go

Sebab geng sekolah saya yg concern dah tanya, saya harus bagi kenyataan balas.
(Kau pikir kau stok artis kah wahai Lurpak?!)

Korang masih ingat cita-cita murni lagi kudus saya?
Alaaa, apa lagi kann, kalau bukan Salma-Hayek-To-Be


Saya sejak akhir-akhir ini, hidup dalam kelaparan.
Ye la, bangun pagi, lapar gile macam buleh makan kuda masak hitam sekor.
Sekor ok!
Saya control la makan, kurangkan nasik dan makan sayur setiap hari kalau buleh.
Dan yang paling saya bangga adalah saya dah berjaya kurangkan minum coke dengan jayanya, yeay!
Tapi nasi lemak, sorry la, 2 pinggan adalah minimum!
Sebab tu saya buat nasi lemak sekali sebulan aje.


Dan mmg betul apa Bujal cakap,
scale tu macam dah malas dengan saya.
Setiap kali timbang, dia main-main aje.
Sekejap 64.
Sekejap 64.5.
Sekejap 65.
Kat situ aje la jarum dia berhenti.


Tapi kite ni hidup, mesti ada back up plan, kann?
So, apakah back-up plan kalau scale decides to mogok?


Eh, measuring tape kannn ada!
Saya mmg ukur la bahagian waist and hip saya SENTIASA.
Memula saya dtg UK yakni 2009, waist saya adalah 31inches!
Ye, sungguh besau nombol itu!
2010, ia jadik 29 inches.
2009, hip adalah 42 inches!!!
Before saya decide to try to shed 5 kg before April 2011, saya dah ukur dah siap-siap.
Waist adalah 30, pengsan!
Hip adalah 41inches.
Siapa tak biasa nengok nombor-nombor besau ni, sila koma sekarang!


Walaupun saya belum mencapai target saya iaitu utk berada dalam normal range, iaitu 60kg,
saya berjaya mengurangkan inches di waist saya dan di hip saya.

Current measurement.
WAIST :  28 inches
HIP : 39 inches

Salma Hayek's
WAIST : 26 inches
HIP : 35 inches


Tapi saya perlu kembali ke normal range weight before my second pregnancy.
Sebab dulu, berat 56kg before pregnant,
masa pregnant jadik 80kg!
Bolehkah anda imajinasikan rupa saya pregnant dengan initial berat 64kg?


Macam ginilah saya agaknye.
Haruuuuu!!!


Sebab tu lah saya kata saya bermuscle,
sebab berat tok se turun,
tapi tiba-tiba hilang kelebaran di bahagian tertentu.
Ke salah teori ni?
Cer bgtau sikit sapa yg arif (pe'jah, ko ingat arif? wakakakaka) tang benda ni?
Photobucket

24 comments:

Madam Sooyaree said...

Waaa... selamat jadi Salma Hayek babe! Gua cita-cita nak jadi Jessica Alba, hahaha

Ribbon Clown said...

mana boleh lupa itu budak hehe

klu boleh kurangkan coke kira dah success weh.. weight stuck tu biasa aa... kang turun lah tu balik..aku kdg2 makan je ape aku nak..lebih2 time tensen..

ko jgn masak sedap2 weh haha.. aku malas nak masak benda2 yg confirm aku makan 2 pinggan.. kang klu dah dpt berat ideal, baru aku cont masak benda aku nak..tp ni seme depends on craving level..klu ngidam sgt, aku makan je =p

klu tang ukur hip tu, mmg aku surrender lh.. huhu nombor ko tu lom leh wat aku koma hehehhe

bujal X said...

hip hip horay!!

Ms.Lilies said...

chaiyok2 bebeh...
scale aku pun mcm dah mls...asek2 aku je yg naik



psstttt n3 aku xupdate dlm list ko dah taw...mau masuk kunci spare aku dah kasi ;)

Kazaztan Team said...

wah..wah..wah.. tahniah...penuh ranjau berduri utk smpi ke tahap itu...

- GC - said...

saya pun tengah diet ni!! hohoh

makdara TERdiva said...

balik nak ukur punggong lah..

jennifer lopez to-be..hak hak hak!

suhana azlin said...

dah masuk spring yakni waktu siang lebih panjang marilah kita sama2 mengganti pose, bole kuruskan badan sambil2 tu kan..

tp kan, i pose semlm siap buat red velvet cake, pudding fruit koktail dgn nasi goreng cili api...apakah maksudnya semua ini??? tolonggg....

DeLancrettLurpak said...

@Madam Sooyaree
Rambutmu dah ada iras-iras sikit.. hehehehe..


sama tinggi kah dgn jessica alba?

DeLancrettLurpak said...

@Ribbon Clown
aku bukan apa pe'jah.. mission ni sebenonya nak make sure aku tak obese.. obesity pada ketinggian aku adalah 69kg. kalau 65-69 tu bagi aku dah red alert dah!

yg keduanya, aku nak pakai jeans levi's aku yg cantek di malaysia ituuuu.. sedih!
jeans itu adalah utk org yg bersize 10, haruuuu!!!

tapi seriously, aku terkejut la tgk waist and hip aku makin kecik, heran gak aku...

DeLancrettLurpak said...

@bujal X
jom lompat bintang!!!

DeLancrettLurpak said...

@Ms.Lilies
selalu lupa nak melawat blog k.mimi, sebab kat list tu dah tak update..

nanti saya dtg yek!

DeLancrettLurpak said...

@Kazaztan Team
huwaaa!! jgn la ckp duri.. teringat durian ok!!



nak durian!!

DeLancrettLurpak said...

@- GC -
kamu jgn diet beria-ria tau, kamu tu pregnant!


diet air manis aje.. tauuu..

DeLancrettLurpak said...

@makdara TERdiva
J.Lo's: 34-26-38

kalau cita-citaku nak jadik mcm J.Lo's,maknanya lagi 1 inch lagi utk hip dan 2 inches lagi utk waist,

yahuuu!! kamu mesti la tak sebesar saya kann?

DeLancrettLurpak said...

@suhana azlin
i sudah abis ganti puasa la babe, hehehe..


kalau bulan puasa, confirm dpt kurangkan berat bdn..my first year here, bulan puasa, I shed 5kg.. second year, 2kg++ aje.. tahun ni, mari aim 4kg, heheheh

~ Mamma Olyn ~ said...

huhu.. tgh ganti posa gak ni, sambil list nak masak pe bebuka ni (mee hailam + tiramisu + southern fried chic dll) huhuuuuu.... btw chaiyokkkk DLL, pastikan dpt berat ideal b4 preggy 2nd k:)

nuriL said...

to salma hayek to be..
nombor2 ko tu tak jauh banyak mane pun.. error brape jer tu.

tapi betul ar mimah.. ko jd gtu sbb ko rajin masak best2 ;)

gedek! said...

uncle = DeLancrettLurpak wanna be....

DeLancrettLurpak said...

@~ Mamma Olyn ~
thanks mamma olyn! mak oiii, banyak nya list food for berbuka, grand abis ni!

DeLancrettLurpak said...

@nuriL
apakah kau mengatakan sebab aku selalu exercise, which i refer to masak-memasak, lalu aku ada muscle? wakakakaka!!!

kalau aku makan luar, lagi gemoks kot, sebab portion banyak, aku kan tak suke pembaziran, alasaanggg... heheheh

DeLancrettLurpak said...

@gedek!
uncle , kalau dah jumpe saya live, mesti uncle tarik balik kata-kata mu ituuu..

pengsan tauuu!!!

Ribbon Clown said...

alasan tak suka pembaziran..i loike! =p

DeLancrettLurpak said...

@Ribbon Clown
orang kata bab makan jgn membazir, nanti Tuhan tarik semua, jangan weyyy, hehehehhe..


padahal buleh aje simpan dalam esbok kan? gatal , hehehehe

Related Posts with Thumbnails