Monday, 28 February 2011

Trainee Chef

Hasil trainee chef

Mee Hailam,
ada satu kedai dkt Muo buat mee hailam super power.. mmg tak lokek sotong, daging dan telur.. tapi tak ingat nama kedai..


Korang percaya ke trainee chef ini  yg masak mee hailam itu?


Lagi 15 tahun boleh la kot, heheheh
Anyway, dia kata "I'm making pasta and sauce"

Photobucket

25 comments:

gedek! said...

Kah kah kah! Ada kitchen sendiri..?

Daddy Ziyyad said...

cute giler! siap ada kitchen sendiri..:)

bujal X said...

oi,kitchen itu berapa harga??

Kazaztan Team said...

hah... dgn mulut2 sekali dipakai utk masakk...

DrSinga said...

ko buli Yaya eh !!!??

noir said...

why didn't i think of this when my boys kecik2? cute!

Cik Ina minat Do do Cheng said...

comel yaya, kecik lagi dah cuba nak memasak. makcik memang minat sangat ngan mee hailam. sedapnya, makan panas-panas, ada pulak cili jeruk.yaya manja comel, siap ada dapur sendiri.

DeLancrettLurpak said...

Gedek!: yea, dia suka semak2 dkt dapur saya.. nak masak la apa la.. ambik kitchen sendiri.. hehehe

DeLancrettLurpak said...

DaddyZiyyad: Budak besar ni dia dah ajar masak dkt sekolah, tu pasal dia mmg suka masak2 ni.. hehehe

DeLancrettLurpak said...

Bujal: Kalau banyak masa lapang, sile check IKEA Malaysia, pastu tolak RM50, hehehehe

DeLancrettLurpak said...

Kazaztan: Ting tang ting tang, mcm chef wan masak, heheheh..

DeLancrettLurpak said...

Ibusinga: Dia buli saya adalah.. paksa orang rasa2 apa dia masak, ciss!!

DeLancrettLurpak said...

Noir: Kann? So cute, rasa I pulak nak main, hehehhe

DeLancrettLurpak said...

Cik Ina: Diorg mmg belajar baking and cooking kat sekolah. Ada sekali tu buat pizza la, buat roti la, macam2 aje la cikgu diorg ni..

mee hailam mmg sedap! saya suka!! menu yg senang nak share dgn anak, sebab tak pedas, hehehe

Lady of Leisure said...

biar betik dia ada kitchen sendiri.. bestnya kalau masak ada orang comel tolong2 hehehe..

Lady of Leisure said...

http://allrecipes.com//Recipe/to-die-for-blueberry-muffins/Detail.aspx

link untuk ke recipe sanggup mati punya muffin beri biru.. direct translation gitu.. sedap muffin tu hehe..

~ Mamma Olyn ~ said...

fuyooo.. best arr ada kitchen sendiri..hehee, ble masak utk mummynye.. pandai yaya!

DeLancrettLurpak said...

LL: Thanks for the recipe :)

budak ni dia sebuk tau kacau aje.. pastu tak sabar nak makan, heheheh

DeLancrettLurpak said...

Mamma Olyn: Nanti anak you dah masuk school, dia pun sebuk nak tlg you kat dapur, sebab dah belajar kat sekolah :)

zarin said...

kihkih chomel!
siap ada own kitchen tuh

norh said...

alahai, comel betul kedua2nya.. anak dan set itu.. :)

melissa said...

Yaya pujaanku!! (auntie Farrah speechless)

DeLancrettLurpak said...

Zarin: Budak zaman sekarang kan, macam2 la dia punya toys.. dulu I main pasir jek tauuu!!!

DeLancrettLurpak said...

Norh: Thanks Aunty! :-)

DeLancrettLurpak said...

Farrah: Mamat ni pantang kalau org melayan dia.. Rozie tu suka melayan, sampai sudah dia asik ingat Rozie aje tauu

Related Posts with Thumbnails