Wednesday, 2 February 2011

This Blog, Nuffnang Earnings and Mee Sup Ekor


Mysinfulobsession was created on 15th April 2009 and this is the 495th entry.
The first person who gave a comment on my first entry was k1m1_KaeMoS.
And tonight, after almost two years blogging, finally Mysinfulobsession followers reach three digits number.
Thanks to all followers and silent readers.


I've joined Nuffnang on 5th June 2009 but I didn't put the ad units straight away. Saya blog hanya suka suki siku, not because of 5.5 inches long and 3 inches wide thing (duit kertas la k.mimi :P). Eh kejap, saya ukur duit kertas pound sterling, takda RM dalam tangan, heheheh. I started to put the ad units in June 2010. And since then, there are people asking me on how much I've earned from Nuffnang ads.  In 6 months, my Nuffnang earnings is (from campaigned and metered earnings)




Takkan jadik jutawan lah.
Korang pikir senang ke nak naik sampai jadik jutawan blogger, kerja keras oi, yg pentingnya isi dalam blog mesti best. Kalau macam Cik Lurpak ni ha, tahun 2020 pun tak tentu sampai rm1000, hahahahaha.
Saya yang bernama DeLancrettLurpak ni takde masa nak jalan-jalan tinggal kesan tapak kaki kat blog korang sambil carik followers pastu malas pulak nak masuk segala mak nenek pertandingan yang Nuffnang buat. So, adik-adik sekalian, takyah simpan angan- angan tinggi mengunung, ye kalau ada rezeki tak kemana tapi usaha la buat entry best-best. Duit kat atas tu, balik Malaysia kang buat beli ayam penyet dengan satay 50 cucuk utk satu family jadik la, heheheh. Apa 50 cucuk? Mana cukup!!! 50 cucuk tu saya ngan T-Bag boleh belasah dalam masa 15 minit 20 saat aje. Eh kejap, kalau banyak tu punye earnings, taxman pun segan nak hanto tax form kan? Hehehe.


Dah, jom makan mee sup ekor dengan sambal kicap.
Huihhhh, tak cukup rasanya 2 mangkok, uppsss.
Saya jenis tak kuasa nak letak daun bawang dgn daun sup, hehehe.

Alhamdulillah.
Tapi kalau mee sup tulang som som mesti lagi power ek.
Leh sedut isi som som tu, slurrrrppp!!
Hambik kau cholesterol reading naik, hehehehe.
Photobucket

24 comments:

Faizal n Fashitah said...

Wahh... dah ada hasil dah nuffnang kitak hoh ehek. Gud! gud!.. rajin2 kitak blogging.. lak2 makin byk earning kitak lak XD

somuffins said...

DLL
Cepat aje I datang dah you sebut2 som som, heheh.
Jgn kuatir, rupa sup you sama dgn rupa sup yg orang kat rumah nih makan. Diorang tak kisah takde daun sadri or daun sup, makanya masa merebus awal2 lagi I dah put those in.

You dapat rm66.81. Not bad tu terlebih rm2.81 dari rm64 I dpt hasil jual paper lama. Nak tak I booking satay dari sekarang?

Hanis MY said...

wahh ok la tu dh byk dah..plg best tang ayat adik2 tu haha..nice advice... apapun keep on blogging yea...

Cik Ina minat Do do Cheng said...

Ya Allah cian makcik tengok ko baru RM66.00, Kalau nak berblogging jangan nak harap sangat duit. Bersabar, perlahan-perlahan Insyaalah satu hari ko boleh berjaya.Makcik rasa ko teruskan makan mee sup ekor tu lagi sedap.

Lady of Leisure said...

Wah bagus jugak ye ada nuffnang, and u rajin update ok la tu kan, i ada mood dalam seminggu the most pun 3 entry je hehe.. Anyway, love reading yr blog esp kalau makan2 because quite a lot of menu2 yg u tampal tu kena dgn selera i.. Hehe.. I suka gila tulang som som, ada satu kedai kari kambing kat kl ni yg sedap, kalau nak gi makan situ i siap call sehari awal mintak dia simpankan kaki kambing sbb nak makan som som.. I love both lembu or kambing pny som som..

Lady Arween said...

Ada gak rezeki awak..Bila blogging just untuk suka2..duit iklan tu kalau dapat..kira bonus la kan..Keep up blogging ek

zoul dahan said...

Congratulations!
Atas kejayaan yg telah dicapai.

Kita tak boleh jadik millionaire dengan berblogging nih...

Daddy Ziyyad said...

I have no advertisement at my blog. Maybe I will keep it that way.

Sekarang pound sterling tengah murah(vs RM). I ingat nak beli byk2, jual balik nanti..hehehe..jadi mini soros!

Ribbon Clown said...

haha..okay lah tu RM66.. duit gak tu..ade gak pekdah ko berblogging.. aku maleh nak letak ads.. blog takde sape baca..sendri letak, sendri baca huhu

tasekM said...

sikitnya makan..



.

Mak Piah said...

oooohhh...menunjuk...takde duit mesia..suka riak tau...lol...kekkeekke.

DeLancrettLurpak said...

Faizal: Sikda masa koh mok molah kedak org lain.. mun dah abis belajar kelak, maybe boleh laa.. mun jak dpt, hehehehe

DeLancrettLurpak said...

CikSom: Hehehe.. tau je kan org sebut nama dia ..

Tempahla satay dgn mee rebus, perhhhh!!! terliur ok!

DeLancrettLurpak said...

Hanis: Ramai sgt budak2 muda yg buat blog tapi isi takda apa pun, sebab dok copy org lain.. tapi nak duit..

DeLancrettLurpak said...

Cik Ina: Nasib baik saya ni suka suki siku je nak berblogging, bukan sebab duit.. tu pasal saya tak kesah.. lagipun this is a just typical blog, so mana mungkin boleh generate money, rite?

DeLancrettLurpak said...

LL: I tak penah makan som-som kambing? Sedap ehh? kena try ni wehh...

I prefer cerita benda makan sebenarnya dkt blog ni.. tapi kadang2 mcm takde apa nak tunjuk.. u tau la kan, dkt oversea apa je lah yg kite boleh makan.. nak tunjuk benda masak, i masak benda yg sama aje, sebab tu kadang2 I update benda yg lain.. tapi seriously, cerita pasal makanan lebih mengujakan.. heheheh

DeLancrettLurpak said...

LA: Duit tu kumpui, kot la dia sampai 100, boleh la pekena seafood dkt umbai, mmg terbaek la kann.. hehehehe

DeLancrettLurpak said...

Zoul Dahan: Tapi ramai manusia berangan nak jadik macam RedDiva, Hanis Zalikha and Paul Tan.. Masing2 punya choice kann? saya? Malas dan tak kuasa.. hehehe..

DeLancrettLurpak said...

Daddy Ziyyad: I letak iklan sebab suka nampak iklan, hahaha..I suka nengok iklan...

hah, beli beli, nanti mana tau ada rezeki nak berjalan ke sini, duit dah ready, ye tak?

DeLancrettLurpak said...

Tasek M: Pengumuman, itu lah mangkuk yg pertama, kalau kat kedai, dah bertingkat dah aku susun mangkuk tu.. hehehehe

DeLancrettLurpak said...

Pe'jah: Buat belanja balik Malaysia.. hehehhehe..

DeLancrettLurpak said...

Mak Piah: Alaa, duit tak best la Mak Piah, kalau nak tunjuk, baikla tunjuk credit card dgn limit 20,000GBP.. tapi lepas guna, org lain bayar, oh heaven!!!

DrSinga said...

Kalau rm 66.81 ...
Sate wak kajang tu...
Tak sampai 50 cucuk beb !!
Terkulat-kulat ..

DeLancrettLurpak said...

Ibusinga: Lepas tu hentak2 kaki, marah sebab tak bawak duit lebih.. hahahahha

Related Posts with Thumbnails