Monday, 7 February 2011

Telur Bungkus Tak Jadik = Telur Lapik

Ini menu minggu lepas.

Kalau dah isi melimpah ruah, tapi telur hanyalah bersaiz XS, macamana nak muat, ye dak?
Dahla chef nye amatur, sebab tu jadik telur lapik, bukan telur bungkus

Telur lapik, pun lapik lahhh..
Janji dapat makan dengan sambal sotong yg sudah lama diidam-idamkan...
First time buat sambal sotong sendiri, eh sedaplah, hehehehe..
Sendiri makan, sendiri puji, T-Bag tak berani puji, kang koyak seluar bini dia, abis lagi duit poket beli seluar baru, heheheh.

Ini version lauk sedap minggu lepas, oh sedap, nak lagi, lagi dan lagiii.
Telur Lapik, Sambal Sotong, Tempe Goreng Kunyit dan Sambal kicap.
Perhhhh, nangiss!!!



eh sayur takda, malas ok nak goreng sayur, sapa tak cukup serat, sila makan pisang.
Photobucket

18 comments:

kucingorengemok said...

telur lapik tu dah banyak sayur, cukup la... buat apa banyak2, we're not kambings, hehe

DeLancrettLurpak said...

KOG: eh you're not kambing, u kucing, sebab tu makan ikan bakar saja.. hehhehe


***jeless tauuuu, sedapnya ikan bakar ituuuuu

Faizal n Fashitah said...

Tapi sedap jak upa telor ya koh. Tolong anta sitok pls...huhu

gedek! said...

Saya pantang sotong... dokto marah..!

~ Mamma Olyn ~ said...

waa sotong!! alergik tp ttp ngap gak..sodap la

DeLancrettLurpak said...

Faizal: coba ktk datang sitok aihhhh.. heheheh

DeLancrettLurpak said...

Gedek: Doctol tak nampak masa makan, so kira halal, hehehehhe

DeLancrettLurpak said...

Mamma Olyn: Resdung kahh? takpe, kat sini, confirm takde resdung

sedapppp tau sambal sotong!! hehehe

Ms.Lilies said...

aku sejak peknen kan syira terus xmakan sotong smpi ke sudah...padahal peveret tu dulu2....mana pegi napsu sotong aku ni..


eh tapi syira pun tak makan sotong gak....padu gakla gen pembawakan dia kat aku kan

:p

Nonie Z.A said...

Sedapnyaaaa tempe goreng..
Terliur dah..

Lady of Leisure said...

Hehe i adalah hantu sotong lelebih lagi kalau masak sambal gini sedap kan.. Telur lapik u sangat comel tau hehe

DeLancrettLurpak said...

K.Mimi: Tak terliur ke kalau order sotong goreng tepung.Kalau tak terliur, confirm dah tak geng la dgn sotong kak mimi ni.. Tapi kan, bagus jugak, kureng sikit risiko gout, kann?

DeLancrettLurpak said...

Nonie: Patutnya diorg declare tempe sebagai snack kann? oh sedapnye. tapi saya ada lagi tempe dalam peti ais, weeehoooo, hehehehe

DeLancrettLurpak said...

LL: sotong adalah sgt sedapkannn.. tapi i tak penah cuba lagi la sotong kari, sedap tak agaknya ek?


telur lapik yg tak leh buat jual, sebab presentation wise, hancusss!!!

Cik Ina minat Do do Cheng said...

pedulik apa ngan telur tu, janji masuk mulut sedap .betul tak? amboi sambal sotong , tak ingat. lapar jap pepagi buta ni.

DeLancrettLurpak said...

Cik Ina M.D.D.C: Sila carik dkt kantin yg berdekatan yek.. kalau ada telur sotong kat dalam, perhhhhh, gigil wa cakap lu, hehehehe

~ Mamma Olyn ~ said...

2bln seblum dtg uk i dpt resdung teruk nyaris2 kna operate, nsib i ni jenis ikut arahan doc mkn ubat, nasal spray, cuci hidung ikut time, so lega, tp sejak dok cini ilang trus! erk..tkut gak tetambah ada winter flu..

~ Mamma Olyn ~ said...
This comment has been removed by the author.
Related Posts with Thumbnails