Saturday, 26 February 2011

Tekak Feeling-Feeling Bujang


Ini menu kalau feeling - feeling bujang.
1) Murtabak Mi Segera
Konon-konon nak tulis "Z" macam zorro, hehehe, pooodahh!!!

Saya guna balance mee yg saya guna buat mee kolok dulu. Huiiii, sayang nak guna mee maggi.  Sebungkus mee maggi kari reganya 33pence dekat ASDA.  Cer darab 5, tak ke nangis dengor reganya dalam RM.  Lagipun rasanya sama aje. First time saya makan benda ni masa budak kes angau tu duduk dengan saya. Ada gak peninggalan recipe nya dkt saya, hehehehe.  Kalau korang selak Myresipi, korang tengok ada yg letak daging lah, ayam la, boleh jek letak apa sahaja yg korang nak letak. Makan panas-panas, yang penting masa lapau and dah takde idea apa nak makan, laju je u!

2) Prawn Salad

Ini adalah favourite starter saya sebenonye. Kalau pi makan free dkt mana-mana hotel, saya akan carik ini dulu, biasanya dia letak dalam glass kan, so panggil prawn cocktail. Saya buleh makan 3-4 gelas, huahuahua!!! Tapi sebenornye ni dekat IKEA, bukannye prawn salad or jauh sekali prawn cocktail. Ini adalah prawn sandwich. Mana rotinya? Kat bawah sekali. Sebelum korek-korek jumpa roti, jumpa telur rebus dulu, nyam nyam!!! Disebabkan dia guna roti yg memang sehat abis, ala macam wheat bread tapi laaagi sehat, sebab ada macam2 lagi dalam roti tu which I don't like, so saya tak  makan rotinya, hehehe.


Saya rasa kalau saya travelling sensorang dkt oversea and kalau ada kemudahan masak, saya makan menu pertama aje lah. Kalau tak leh masak, saya akan belasah menu kedua.


Bile pulak aku nak travelling sensorang kalau dah asik berkepit dengan T-Bag and Yaya-Yayen kann? Hehehheeh.
Photobucket

16 comments:

Kazaztan Team said...

kannnn... ehehhehe...murtabak tu resepi org x idea + malas...saya le tu...

Cik Ina minat Do do Cheng said...

Memang makcik tengah lapar ni. Tengok coctail udang terus lagi lapar.seronak tak tinggal obersea?

tasekM said...

asal murtabak megi tu tak rupa murtabak megi...?


kemahen ai kutuk yu.
sila sentap sekarang...

he he.




.

somuffins said...

DLL

Pls be my pom pom gal. I like :-)

Daddy Ziyyad said...

jangan convert to RM...jgn convert.....hehehe..

tu yang saya amalkan bila ke luar negara...kalau tak, mau pitam!

gedek! said...

Z for Zorro...?

Lady of Leisure said...

dulu masa memula makan prawn salad tu i was like, eh nape udang letak dalam gelas ni hehe.. now tersuka pulak.. :D

nuriL said...

bujang lah sangat resepi gtu cik kak oi :P

tapi aku lame dah tak makan menu 1 tu.
mementang berlambak2 dgn special offer, so buat2 tak prasan jer megi tu kat kedai2 heheh

DeLancrettLurpak said...

Kazaztan: Resipi murtabak tu bunyinya sungguh canggih, ahaksss...

DeLancrettLurpak said...

Cik Ina: Syok part dok di ovesea ni lain macam sikit, especially bab shopping ni, banyak options, hehehehe

DeLancrettLurpak said...

TasekM: I tak sentap u.. sebab mmg huduh pun, hahahahahah

DeLancrettLurpak said...

CikSom:
Gimme B
Gimme A
Gimme G
Gimme B
Gimme A
Gimme N
Gimme P
Gimme U
Gimme D
"BAGBANPUN"

yeayyy!!

Gigih tak I taip?Hahaha

DeLancrettLurpak said...

DaddyZiyyad: Btol... tapi kalau gaji dalam RM and jalan2 dkt negara yg currency nya lagi tinggi, gigil gak nak berbelanja kannn?

DeLancrettLurpak said...

Gedek: Antonio Banderas tu handsome :) ahakss!!!

DeLancrettLurpak said...

LL: Kannn? Sedap.. mmg sesuai jadik appertizer.. walaupun senang nak buat, tapi tetap nak makan kat hotel.. hahahaah

DeLancrettLurpak said...

Yanot: Ni bujang alaf baru.. hehehehe

Related Posts with Thumbnails