Monday, 21 February 2011

Soalan Ceduk dari Aliaa

Ini soalan yg ceduk dari Aliaa. Saya tiba-tiba gedik nak buat, hehehehe..
******************************************************************

1) Were you named after anyone?
Dr Hamimah *****.  Sepupu abah saya. Abah saya duduk rumah diorg masa dia belajar dkt Vokasional JB.

2) When was the last time you cried?
Masa tgk cerita Tangshan Dadizhen. Nangis sampai tersedu sedan.

3) Do you like your handwriting?
Sometimes. Tulisan saya automatic jadik cantek kalau saya isi borang. Ye, hobi saya adalah isi borang.

4) What is your favourite lunch meal?
Apa saja. Saya telan semua benda.

5) Do you have kids?
I have a kiddo, Yaya-Yayen. Ye, saya mahu lagi 2 kids.

6) If you were another person, would you like to be friends with you?
Saya tidak la best sangat, tapi saya baik hati, tentulah saya nak berkawan dengan diri saya.

7) Do you use sarcasm?
Dulu tak pandai. Sekarang saya belajar sikit-sikit dari T-Bag, dia mmg king of sarcasm.

8) Do you still have your tonsils?
Ada tapi T-Bag takde. So kami share, apakah?

9) Would you bungee jump?
Pssst, flying fox pun saya tak pernah buat, hahahahah.

10) What is your favourite cereal?
I don't do cereal. Hehehehe.

11) Do you untie your shoes when you take them off?
Buang masa lah nak untie kasut.

12) What is your favourite ice–cream?
Vanilla

13) What is the first thing you notice about people?
How people dress.  Seriously. Saya bukan pandang brand ke apa. Tapi suka tgk ragam pakaian orang. Dulu zaman gila mIRC, nickname saya adalah Cik_Selekeh. Memang saya selekeh dulu. Masa dkt UTM, pakaian harian saya adalah jeans baggy, baju besar macam pinjam baju along saya, pastu selipar PUMA. Kalau presentation, baru gigih pakai baju kurung warna purple corak abstract, sampai bestren/roomate saya sorokkan baju itu.  Macam dah takde baju lain, katanya, hehehhehe

14) Red or pink?
Red-pinkish?

15) What is the least favourite thing about yourself?
Susah nak focus. Kadang-kadang saya confuse, saya tgh buat PhD or Gomen hantar saya utk mission shopping, wakakakaka.


16) Who do you miss the most?
Mestila parents saya. Saya jenis tak cakap saya rindu. Kena paham-paham sendiri. Hahahahaha.

17) Do you want everyone to complete this list?
Siapa gedik macam saya boleh la buat.  Heheheh.

18) What colour of trousers and shoes are your wearing?
GAP jeans size 14 yg longgar, perhhh, baik punya explaination. Dalam rumah tak pakai kasut lahhh.

19) What are you listening to right now?
Bunyi game bola dari PS3 yg T-Bag tgh main.

20) If you were a crayon, what colour would you be?
Ermmm, magenta. Eh jap, magenta color apa eh? Saja suka sebut, magenta.

21) Favourite smells?
Bau spa.

22) The last person you talked to on the phone?
Mak saya.

23) Do you like the person who sent you this?
Dia tak hantar, saya yg gi amik, kan Aliaa, hehehe

24) Favourite sports to watch?
Saya suka tgk game yg saya tgk dari awal, tak leh main celah. Baik football, tennis, apa-apalahh

25) Hair colour?
Hitam itu bergaya.

26) Eye colour?
Ite.

27) Do you wear contacts?
Tak leh, saya jenis suka raba-raba mata, kang tanggal. Lagipun, apahal aku nak pakai contacts, saya hanya pakai sunglasses. Berlagak la kauuu, kang Tuhan bagi kau pakai specs lepas PhD siap, padan muka!


28) Favourite food?
Huiii, silap besar la kau tanya aku soklan ni!

28) Scary or happy endings?
Eh of course la happy ending, itu yang saya mintak selalu dariNYA

29) Last movie you watched?
Tak ingat. It's either Hantu Mak Limah or The Bird Cage

30) What colour of shirt are you wearing?
Grey

31) Summer or winter?
Summer. Sebab tak panas sgt cuma kering aje. And tak sejok, so boleh pakai sehelai baju SAHAJA.

32) Favourite dessert?
I tak memilih u, asal ada,  I belasah.

33) Most likely to respond?
To jokes.

34) Least likely to respond?
Gossip Artis, tapi gossip blogger I suke! Ahakss!!!

35) What books do you read?
Fiction, especially chick-lit or thriller

36) What is on your mouse pad?
Mouse on a pad? Wadehey?

37) What did you watch last night?
Last 10 minutes of Human Planet

38) Rolling Stones? Beatles?
Flo Rida-My Supervisor Can't Handle Me Right Now!

39) Where is the furthest you have been from home?
Newcastle, UK la kan, sebab dia paling north

40) Do you have a special talent?
I'm good at management. I'm also good dealing business with banks. Saya perasan sajalah. Makan sajalah kot special talent saya, hahahaha.

41) Where were you born?
Lumut, Perak. 


***********************************************************
Soalan tetiba kepada readers saya yg tak berapa nak ramai:
Antara banyak-banyak kedai jual ayam kat Malaysia, KFC lah, Ayamas lah, CRS lah, Nando's lah, Kenny Rogers lah, Ayam Penyet lah yg mana korang paling suka? Cer share...

Ke korang suka Ayam Malek Noor?
Photobucket

20 comments:

somuffins said...

DLL
Terasa nak buat Q'naire tu tapi not at the moment sbb virus gedik belum sampai tahapnya lagi, ngeheheh..

I suka ayam yg berbagai masakan makanya I like all those that you've mentioned except maybe Ayam Malek Noor (tak tau exist pun).

DeLancrettLurpak said...

CikSom: Hehehe, jom la join gedik, gedik tak apa, jgn terkinja-kinja.. heheheh

Ayam Malek Noor wujud dkt Jasin dan daerah2 yg berhampiran aje tauuu, hehehehe

Ms.Lilies said...

no 12 ko sama dgn syira no 34 ko sama dgn aku akakakakaa

Kazaztan Team said...

i like number 15 & ...kedai nasi ayam pak din...ada jual di kajang.. ketika zaman 90 an..skrg tak tahu kat mane die berniaga...tmpt lama dah kena roboh dgn MPKj...

Cik Kiah said...

What? you were born in lumut? tu dekat2 rumah teman tu..

Daddy Ziyyad said...

-for a healthy meals, I prefer Kennys.

-for a finger licking good cholesterol, of coz, KFC !

DrSinga said...

saya suka kenny rojers..
1/4 ciken + banana muffin + macaroni c cheese + garlic potato + mashed potato.
sedappp....

..
.
kat sana tak ada yang halal eh ?
~rubbing it in...~

DeLancrettLurpak said...

K.Mimi: jgn lupa, kalau ada yg hangat meletop sila BBM saya, hehehehe

DeLancrettLurpak said...

Kazaztan: Macam rugi kan, kedai2 yg sedap ni hilang begitu saja.. rugi rugi...

DeLancrettLurpak said...

Cik Kiah: I lahir dkt spital lumut, dulu I dok Sitiawan..

DeLancrettLurpak said...

DaddyZiyyad: Tapi Kenny Rogers adalah mahal tahap guling2, kannnn?

KFC sentiasa menjadi pilihan, ayam dia lain macam sedapnye...heheheh

DeLancrettLurpak said...

Ibusinga: garlic potato, sedapkah?

cisssss!!! Tunggu! Lagi 6 bulan!

Lady of Leisure said...

sedihnya i tak pernah makan ayam penyet lagi.. so kalau u suh pilih, i prefer nandos yang very hot tu hehe.. i suka jawapan u yang no 21 hehe sebab i suka bau yang sama juga.. rasa melayang-layang gitu kan ahha..

DeLancrettLurpak said...

LL: kannn? I suka gila bau spa.. mcm suruh relax and tido aje heheheh.. kalau satu rumah bau mcm tu, confirm asik tido..

i pun makan extra hot nandos dkt sini.. tu yg paling sedap selain dr KFC.. hehehhe

Tijah said...

awak suka isi borang yer? haa. misti awak ahli MLM khannnn?

larikkk!

Encik Blogger said...

KFC la paling byk jual ayam.. hehehe.. pstu pasaraya2 besar

Ribbon Clown said...

nandosss!!! aku suka sos dia je sebenarnya..best qnaire nih..nk buat ke tak eh? huhu

DeLancrettLurpak said...

Tijah: Huii, ada 1 kali hampir terjebak tauuuu.. sebab member punye pasal.. memandangkan saya tak berminat nak isi borang dia, so bye-bye laa..

Join MLM ni silap haribulan bukan dpt kawan, dpt lawan ada lahhh.. tol tak kak jah?

DeLancrettLurpak said...

Encik Blogger: Apakah? Gua tanya which one yg sedap laaa, hehehehhe

DeLancrettLurpak said...

Pe'jah: Aku pun suka sauce Nando's tu.. tapi kat Malaysia aku penah makan 1-2 kali jek la Nando's.. Sekali makan dkt UK ni, eh sedap pulak, hehehehhe..

Related Posts with Thumbnails