Wednesday, 23 February 2011

REAL FAGGOTS!

Masa balik dari berjinak-jinak dengan dunia yg ini.
Abaikan seluar dan kasut yg tidak kena dgn gaya permainan ini,
maklumlah namanya pun berjinak-jinak, kannnn?
Kalau dah liar lain pulak kekdahnye.

Saya ternampak satu kedai jual REAL FAGGOTS.
Apa?!
Saya terkejut.
Puas saya tgk keliling-keliling kedai tu,
saya jenguk jenguk dari dalam kereta,
kot la ternampak bahan jualan.
Isy, bior betol yeop!
Takkanlah council selamba badak je bagi green light to put the shop headboard kann?


Akibat banyak menengok cerita omputih yg ntahhapahapa, yang saya tahu faggot adalah
a common homophobic slur against lesbian, gay, bisexual, and transgender people (Wiki, 2011).


Tapi yg sebenonye kedai tu jual sejenis British traditional dish called Faggot.

A faggot is traditionally made from pig's heart, liver and fatty belly meat or bacon minced together, with herbs added for flavouring and sometimes breadcrumbs. The mixture is shaped in the hand into balls, wrapped round with caul fat (the omentum membrane from the pig's abdomen), and baked (Wiki, 2011)


Tu pasal,
kalau tak tahu jangan segan bertanya.
Kalau segan bertanya dengan manusia,
tanya pada Cik Google.

Photobucket

30 comments:

bujal X said...

sesetengah perkataan akan mengalami evolusi menjadi sesuatu yang bermaksud buruk.

bitch!

maksudnya cuma anjing betina.tapi cuba try cakap kat perempuan~mau kena tumit~

eh panjang la komen saya pagi ni~~

DeLancrettLurpak said...

Bujal: a'ah, dah nama binatang tu Babi, kenapa nak marah mesti guna nama binatang itu. kann? bangga binatang tersebut, ada org ingat kat dia, kihkihkih

noir said...

haha tengok post title, i thought nak cite tentang adek2 omputeh.

i pun suka driving range, buang stress. turun green tak minat. have a lovely day maam.

DeLancrettLurpak said...

Noir: kihkihkih, I dah agak mesti ramai tak sabar nak tgk gambar yg dasyat, hehehe.

I'm off to sleep now. 12.37am dah ni.
esok perlu tenaga utk pukul -memukul di driving range :)

gedek! said...

Faggots makna pertama saya tak minat.

Faggots makna kedua pon saya tak minat...

Lady of Leisure said...

Wah ada gaya golfer, handicap berapa dah skrg hehe.. Pergi drving range slalu bagus kan, it s a good exercise..

Ya ampun i pun tot ada lah pic adik2 just now semangat nak bukak tau ekekeke

DrSinga said...

ewwwwwwwwwwwww...
to both

- GC - said...

faggots?? dua2 makna tak berapa familiar. kah3x.

kucingorengemok said...

oh, ingat dia salah eja maggots

somuffins said...

DLL

Encik Google memang baek. BTW, I pandai menternak maggot, sumpah tak tipu!

Faizal n Fashitah said...

Shiohhhh faggot! hahaha. Anyway, lamak dah mek sik gi driving range. Camne ndak ka mek maluk bol golf nektok ka ekeke...

Daddy Ziyyad said...

masa mula2 baca tajuk, minda otomatis terbayang maggots..ahahaha..

dah handicap berapa

norh said...

pernah cuba sesi kat driving range..awak mengingatkan saya tentang aktiviti ni la..terasa nak masukkan dlm plan pulak..he he

Mak Piah said...

bebola babi.. hahahha

Kalau men golf pukul natang faggots ni camne?

Ms.Lilies said...

aiyakkkkkk


tonyok!!!

aliaaroslan said...

kalau malas saya tanya bonda saya sahaja. hihi..

DeLancrettLurpak said...

Gedek: Hehehe... kalau faggots yg kedua tu boleh dimakan, ada gak pekdahnye kannn?

DeLancrettLurpak said...

LL: Tu la, I punye upperbody besar dr lower body.. mana tau main golf leh kasik balance right..

Semangat u nak tgk gambar adek2, hehehe.. adek2 omputih tak secantek adek2 dkt tempat kita, i tau mana nak carik kat bristol ni, hehehehe

DeLancrettLurpak said...

Ibusinga: Masa dkt UTM, saya ada kawan2 jenis adek2 ni.. best tang mengumpat aje la.. heheheh

DeLancrettLurpak said...

GC:hehehe.. kita tak biasa jumpa, bila jumpa macam "eh pelik kannn" hehehhe

DeLancrettLurpak said...

KOG: Ada budak tu masa kami still undergrad, dia nampak ulat sampah, dia jerit "eeee maggots".. kiteorg mcm "wahhh, coolnye, mesti anak org kaya"

sampai sekarang saya tak paham, apa kaitan perkataan maggots dengan orang kaya, ahaksss!!!

DeLancrettLurpak said...

CikSom: I pun kadang2 ternak maggots, especially waktu summer dekat sini, pastu sendiri jugak yg kena cuci, geli u!!!

DeLancrettLurpak said...

Faizal: Mun ktk rajin carik, ada faggot di belakang muzium..hehehehe

Mahal sik driving range di Jalan keretapi sia oh? Mun mahal, sikboh jak mbak hobi tok balit Malaysia ehh..

DeLancrettLurpak said...

DaddyZiyyad: terbayang maggots, sebab faggot mengelitis mcm maggots kah? hehehhe

I tak penah main dkt green lagi, baru nak test power di driving range..

DeLancrettLurpak said...

Norh: Mari kita golfing bersama2, hehe, I dah ketagih u!! hehehe

DeLancrettLurpak said...

Mak Piah: Kalau pukul faggot ni guna golf stick tu, alamatnye haram la padang golf, hehehehe.. kena samak..

DeLancrettLurpak said...

K.Mimi: Apakah tonyok?

DeLancrettLurpak said...

Aliaa: Mama awak adalah google bergerak ehh.. hehehe...kirim salam Dr Google Bergerak tersebut.. heheheh

melissa said...

Akak,

pernah dgr black pudding? lagi geli, dr darah babi huhuhu (tetiba rasa nk termuntah)

DeLancrettLurpak said...

Farrah: Akak penah tgk, dalam rancangan Zimmern. Kalau real life, tak penah laa.. hehehe

Related Posts with Thumbnails