Tuesday, 1 February 2011

Oh No!

Last week
No rice during lunch from Monday to Friday.
One of those days, I had these.
Pistachios, a Banana, Cherry Tomatoes and a Can of Mango Fizzy Juice.

Saturday
My weighing day is every Wednesday tapi gatal gak nak naik scale, hambek kauu, sile menangis, naik 0.6kg!!! Sudah risau.
Tapi tetaplah makan kannnn.
I had half of the rice portion only sebab squid tu sikit sgt, cisss!!
Our favourite Squid Pepper Egg Fried Rice. 
Dessert was tau fu fahh, oh yummy!
Kalau balik Malaysia, confirm rindu nak makan ini, what?

And Today
A cup of plain rice (lebih sikit laa, kann) with sambal udang petai, fried seabream and seabass plus stir fry pakchoy.
Meletop!!!


Saya sudahi lunch tadi dengan ...

Sepotong oreo cheesecake.
Perhhhh!!! 



Gastronomic Heaven indeed.
Lepas tu kau nangis la sendiri kannn?

Photobucket

20 comments:

bujal X said...

oreo cheescake itu~~ah~~

*siut~time saya tengah batuk upload gambar kek~padam sekarang!

haha~

Lady of Leisure said...

Isk i yg tgk entry ni pun rasa mcm gastronomic adventure tau.. Food semua tempting esp yg ada potai tu hehe..

DrSinga said...

batuk tak apa lah makan kek , Bujal!!
.
.
segarnya petai-petai itu!!
stok bila ni?

Ms.Lilies said...

Sambal udang dgn kek tu xmenahan tuuuuu

somuffins said...

DLL

"saya sudahi .. " bunyi macam nak bertobat tapi tak ehh? hehe..

tasekM said...

ok.
sekarang dah naik berapa kilo....?

he he.


.

Ribbon Clown said...

ala..nak makan, makan je..kang bertobat balik hahaha

DeLancrettLurpak said...

Bujal: Kenapa lak org batuk tak leh makan kek? Sedappppp Bujal!!! hehehehe

DeLancrettLurpak said...

LL: kann??? i suke gila sambal udang petai, first time buat sendiri, sib baik jadik tauuu.. hehheh

DeLancrettLurpak said...

Ibusinga: stok 3 minggu lepas, member saya bawak dr KL.. simpan kat freezer.. hhehhe

DeLancrettLurpak said...

K.Mimi: kak Mimi buat saya sasau pengat pisang tauuuu!!!

DeLancrettLurpak said...

CikSom: errrk, lupa pulak nak ckp alhamdulillah.. hehhheh

selagi ada makanan, selagi tu la tak pandai bertobat, heheheh

DeLancrettLurpak said...

TasekM: huiii, jgn kau tanya berapa kilo yg naik, sebab aku seriau nak timbang.. hehehe

DeLancrettLurpak said...

Pejah: tetiap hari, pukul 8pm, aku akan bertobat.. tghari esoknya, aku buat hal lagi, hehehehe

~ Mamma Olyn ~ said...

kui2..i sukeee sambal petai, boleh ratah cam tue je. btw i da try mee kolok u, wallla beeee i stat sukeee, sampe mee abis i sambung gan nasi, jadi nasi kolok..hahhaa, suke la sambal tu, naik selera tau, thanks 4sharing:)

geraugebang said...

Tak makan nasi? Laporrrrrrrr

DeLancrettLurpak said...

Mamma Olyn: Kan I dah ckp, mmg sedap kan the mee kolok. Anak-anak you suka tak?

DeLancrettLurpak said...

Kak Gerau: Saya kalau dtg sasau saya, mmg saya makan nasik banyaaaaaakkkk. Mak saya pun takut kalau saya dah dtg sasau, hehehehe...

~ Mamma Olyn ~ said...

btoi2 sedap! anak2 i jenis xmakan mee/bihun ni, tp skali i nak ngadap pinggan pertama mee kolok i, yg 1st tu dtg, mama can i have tis(bau satu umah wangi bla grg mee kolok ni)..erk.. nasib masa tu xtaruk sambal g, so i tolak pinggan kat depan dia, skali mengadap je abis, ngan adik die menyusul lagi, 2pinggan licin, mee +sup + daging carik2...1st time dorg mkn mee mcm mkn nasi..hehe, mmg i akan slalu wat mee kolok ni!

melissa said...

Akak, semlm saya tak makan langsung seharian siang, (tak sempat, berderet kelas n seminar) tp balik punyalah kebuluran, saya bantai nasi + telur rebus + kurma daging, karipap 4 bijik n bihun tomyam. Konon2 kurus sikit tak makan siang, tp lepas makan malam terus zzzzzzzz, sama aje hehe

Related Posts with Thumbnails