Wednesday, 16 February 2011

Nasi Lemak Home Delivery

Korang ado?
Setakat order lempeng moden and mekDi aje, ape khelasss!!!
Ini NASI LEMAK babe!!!


Nasi lemak served with spicy chilli gravy, fried peanut, fried anchovy and cucumber :
1) with fried egg GBP2;
2) with spices chicken GBP2.50;
3) with fried egg and spices chicken GBP3

Dah makan sesuap, baru ingat nak ambik gambau. Tu yang berkecah aje dalam foil itu. Gelabah weh sebab si Yaya-Yayen nak berebut ikan bilis yang dia panggil Small Fish dengan mak dia, ciss!!! Mak dia pun satu, dengan anak pun nak berebut, hahahaha!!!

Yang saya makan kat atas tu adalah yang paling mahal sekali (Wahhh, berlagak, hahahahahha).
Biasanya menu akan diwar-warkan sehari sebelum.
 Hanya perlu SMS aje malam sebelum tidor and ting! esok pagi sudah sampai ke rumah.
Tapi sebab saya mengada-ngada, tukang jual hantar waktu petang.
So, takyah masak dinner dah, heheheh.

Mari kita tunggu next menu mereka dan berdoa supaya next menu adalah seperti berikut:
1) Rojak Kucei
2) Nasi Ayam Penyet
3) Nasi Samin with Chicken Korma and Jelatah.
4) Nasi Kerabu -- Ini 95% tidak mungkin, sebab tukang jual adalah suami isteri yg berasal dari Johor dan Sarawak.

 Saya suka tau membantu bisnes orang.
Baik kan saya?
Ok lah, yelah yelah, sebenarnya saya dalam mood malas masak.
Hehehehe.



Photobucket

22 comments:

somuffins said...

Saya pun suka membantu business orang.

YY kata small fish dah betullah tu. My son kata ikan kering (patut kena sekel sbb dia dah buat fikiran I haywire).

Kazaztan Team said...

ehhh nasi ayam penyet kat omputih land....

bujal X said...

ape da mahal~

sedap tak?

Ms.Lilies said...

tp ko xde siam punya delivery hahahaha...


sedapnyaaaaaaaaa

Daddy Ziyyad said...

~kalau saya buka restaurant serve halal malaysian foods kat UK, masih ada market tak? area mana yg u rasa byk pontential customer?

Faizal n Fashitah said...

Aihh...plek juak rupa nasik lemak ya hoh...sedap ka?

aliaaroslan said...

delivery sampai notts tak kak? malasnya masak. nasib harini mama dah masak curry mutton. yey!

DeLancrettLurpak said...

CikSom: Hehehe,kita berdua kan selalu aje nak make sure pot and pans dpt rehat yg cukup, heheheh

DeLancrettLurpak said...

Kazaztan: Itu kalau ada mmg heaven!!!

DeLancrettLurpak said...

Bujal: Sedaaaaaapppp!!! Mahal kalau convert.. kalau tak convert ke RM, murah gile la tuuuu...

DeLancrettLurpak said...

K.Mimi: Ada siam delivery, tapi buleh order seafood aje la, yg lain semua daging katok, heheheh

DeLancrettLurpak said...

DaddyZiyyad: London of course. tapi make sure kena sedap betol, ada satu cafe malaysia dkt London, mmg hampeh aje rasanya, kami end up kena makan dkt Malaysian hall canteen.

DeLancrettLurpak said...

Faizal: Nya packing style food in flight ya.. tapi nyamaaaaannnn!!!

DeLancrettLurpak said...

Aliaa: Takda sampai Notts la Aliaa, hehehhehe.. kesian Mama Aliaa flu.. sejok sgt ke Notts? Kami panas aje kat bawah ni haa.. heheheh

srar said...

Kita tukar dgn sashimi nak? Pilih salmon @ tuna :D

DeLancrettLurpak said...

Srar: saya tak penah makan tuna raw.. sedap tak? salmon tu kalau pi pasar, rasa nak kokak dkt situ gak, sedappp!! hheheheh

taknak tukar, sedap tau nasi lemak ni <mode:tamak!!!)

Lady of Leisure said...

hee bahagianya time winter kalau boleh order makanan pedas gini kan.. i yg dok makan ansi lemak selalu pun terliur tau.. kalau kat kl ni dok pekena nasi lemak kat mak wanjor di kampung baru.. iskiskisk, rasa nak pegi skrg juga..

DeLancrettLurpak said...

LL: You tau dak, I pernah sekali kot je makan dkt Kg Baru. Itupun masa tu Along I yg bawak. Tak pernah tau makan nasik lemak kat sana.. huh, teringin! Tapi I tau kalau bukan org KL confirm marah2 pi sana, sebab taktau mana nak parking, hahahahah

GreenJade said...

perghh syiok nye sis..ikut ati nk suruh delivery terus smapi ke dapo...buka molot terus ngap2 je ye tak? hehehe :D

DeLancrettLurpak said...

GreenJade: Kalau ikutkan hati nak over lagi, nak je suruh T-Bag suap, jimat tenaga! dasar pemalas saya ni, hehehehhe

aliaaroslan said...

notts kan terkenal dengan cuaca yang tak mengikut cuaca tempat lain. orang lain dah snow, dia tak snow lagi. orang lain panas sedap je. sini ialah 2 darjah. mama tak habis flu lagi. tula berjangkit dengan alim haritu.

DeLancrettLurpak said...

Aliaa: Umang ai, sejok eh, kami kat sini 13 u! hehehehe.. suh mama steam muka tau...

Related Posts with Thumbnails