Thursday, 24 February 2011

My Yaya-Yayen and Dessert Paling Canggih

Coding tak jalan.
So kena tarik napas panjang-panjang.
Kalau tak, ada yg laptop ni tetiba wujud dkt laman orang sebelah ni kang.
Confuse pulak orang tua Oliver tu, bile masa pulak council bagi hadiah kut udara ni.


Orang kata kalau tensi pasal kerja ke, tensi kek bantat ke, tgk muka anak, sejuk je rasa ek.
Yaya-Yayen dah tido dah masa saya buat entry ni.
So, saya layan video ni.
Ni video masa Yaya-Yayen first time jalan.
Easter holiday 2009 kot, masa ni still duduk dkt Warwick Crest, Birmingham.
Abaikan rumah sepah-sepah itu.



Alahai, kocik je mamat ni.
Rasa nak ku cium-cium aje.
Masa ni bile dah start ckp but mmg tak paham satu hapah la.


Sekarang sudah banyak ckp, banyak pulak alasannye
Gerammm.


2-3 hari ni saya tak memasak sgt, eh bukan korang yg makan, hehehehe.
semalam buat spaghetti bolognese sebab kesian budak kecik kat atas tu, asik la sebut "gheti".
tadi masak ayam masak korma.
dan dessert yang paling canggih saya telah buat adalah

agar-agar milo uols!


Itupun T-Bag yg request.
T-Bag kata milo kurang.
Ape nak buat, ini milo datang dr Malaysia.
Katanya milo kat sini tak sedap, saya tak pernah rasa milo kat sini, orang katalah.
Saya tak berapa nak suke buat agar-agar, tgkla,  huduh, siap ada bubbles.
Bab buat mmg tak berapa suka, bab makan i laju u!!!


Photobucket

25 comments:

Ms.Lilies said...

Sapa bab mkn adalah pelan rugi uuuuuuuuuu



Kan!?

somuffins said...

DLL
I setuju bab milo sana tak sama milo sini, even our nespray milk susu serbuk tak sama rasa dgn Spore punya.

My fav lengkong tu. Dah lama tak buat. You campur tepung custard ke?

Ismail Fitry said...

2nd vid tu last sekali masa Yaya jatuh tu, mesti korang terus berhenti rakamkan?

Daddy Ziyyad said...

best baby2 zaman millenium kan..

I dulu takde pun video masa kecik2 belajar jalan..~haha

bujal X said...

eh milo malaysia dengan tempat kamu lain rasa kah?

Lady Arween said...

Milo Malaysia jadi mahal ka uk ek? Ada kawan i pg bali dia bawak milo untuk tour guide katr sana..Dia kata kat Bali..milo kita kira barang yang mahal

Kazaztan Team said...

heiii...bubble tu satu seni...

noir said...

hati i sejuk tengok video budak tu

norh said...

saya suka ayat last sekali tu..sama la kita..he he

Cik Ina minat Do do Cheng said...

bestnya makcik suka je buat agar milo ni.letak dalam peti ais, kalau tengah panas. sedap je masuk mulut.milo lagi banyak lagi sedap.makcik tamak.

gedek! said...

1) Adakah suara remaja itu suara anda...?

2) Saya nampak Macbook hitam sedang di charge atas lantai... betol kah?

DeLancrettLurpak said...

K.Mimi: Saya dari kecik ada persaingan secara sehat dgn adik beradik saya, maklumlah semua laki kan kecuali saya, sapa kunyah lambat, merasa la kau telan air lior, heheheh

DeLancrettLurpak said...

CikSom: tak campoq custard pun, saya buat mcm nak buat air milo tapi letak agar-agar.. hehhehhe

DeLancrettLurpak said...

Ismail: A'ah, terus stop.. budak tu tak melalak... tapi muka takut gile, heheheh

DeLancrettLurpak said...

DaddyZiyyad: Saya pun takde video masa kecik2 tauuu.. Dulu kan mahal gadget mcm gini kann? sekarang murah2 aje...

DeLancrettLurpak said...

Bujal: Kawan2 saya ckp, lain rasanya, taktau la pulak, tak pernah beli..

DeLancrettLurpak said...

Lady Arween: kawan saya milo malaysia buleh jumpe dkt Loughborough aje, tempat lain milo datang dari Sri Lanka, kalau tak silap laa..

DeLancrettLurpak said...

Kazaztan: Kan best kalau semua org nampak kecacatan itu sebagai satu seni,takda orang rasa kecil hati, kannn?

DeLancrettLurpak said...

Noir: Budak besar tu mmg sejuk je dipandang kann?

DeLancrettLurpak said...

Norh: Kan kan? makan no 1... hehehe

DeLancrettLurpak said...

Cik Ina M.D.D.C: Memang, kalau buleh setin nak tuang ke dalam lengkong tu.. nikmat aje makannye... tak cukup se tupperware mcm gitu... hehhee

DeLancrettLurpak said...

Gedek:
1) Suara remaja itu adalah suara saya, hehehhe

2) Ye, macbook kepunyaan husband saya. Saya pernah pakai tapi saya tak suke, so saya jual... hidup vaio!

Lady of Leisure said...

berbuih belakang kira janji sedap kan hehehehe

DeLancrettLurpak said...

LL: i jeles tau tgk org buat jelly licin aje.. ke kena curah SKII dalam jelly tu, hehehehe

Ribbon Clown said...

comey Yaya yayen time bebel2 tuh.. happy je je..

Adam tgh stage bebel nih.. hari2 dia duk bebel Bapi, Papi, Pipi, Bibi and last one Babi hahahahha Aku gelakkan aje.. :p

Related Posts with Thumbnails