Friday, 11 February 2011

Keywords Again and Pie Chart

Keywords again.

1. Apa ke heynye sampai 5 keywords pasal PBSM? Agaknye ramai beno nak masuk PBSM. Sekali lagi, diingatkan kalau nak masuk PBSM, cer la tanya orang kuat PBSM ni.

2. Tempoyak itu sedapppp, bendi celur mmg favourite saya dan ayam belacan tu mcmana rupanyanye? Ayam salut belacankah? Bio betol yeop?!!

3. Sponge finger @ ladyfinger @ savoiardi @ boudoirs. Ianya sejenis cake yg berbentuk finger, lembut dan manis. Orang guna sponge finger ni dalam tiramisu and trifle.

4. Yo-yo dieting tu kire mcm saya punya diet. Kejap naik kejap turun. Bahaya! Sebab kalau initial weight adalah 67kg, pastu diet and hilang 3-4 kilo, pastu tak jaga diet and kalah dengan food temptations, confirm dia bounce balik lebih dr 67kg. Percayalah, yours truly dah lalu semua itu, oh sadis.

5. Barang dkt Harrod London mmg mahal (kalau tak sale), takyah carik la dek non. Kecuali kau gaji RM10k, bolehla kannnn?

6. Ubi keribang adalah ubi keledek. Pergi pasar sekarang! Lepas ni google ubi bandung pulak.


People in UK, alright?
Hello people in States.
Marhaba Mak Piah.
Apa khabar org Malaysia, Indonesia and Singapore?
Kumusta kayo (Phillipines)?
Как вы (Russian Federation)?


Oh sedih sebab takde orang Iceland baca.
Kenapa Iceland?
Ntah, mcm cool kan tinggal dkt Iceland, bukannya kedai Iceland.
Awas, second largest Icelandic Volcano nak meletop.
Kalau nak meletop sila berbuat demikian november onwards.
Sebab tahun ni ada plan nak naik flight 2-3 kali.
Bunyi sungguh selfish kan, begitulah hidup, ye dak?


Photobucket

21 comments:

bujal X said...

blog saya ada pemngunjung dari israel.apahal? haha~

Kazaztan Team said...

mahu ke sana ye kamu.. kirim salam dgn org sana nnt...

Lady of Leisure said...

hehe i kene buat lah satu entry macam gini, memacam keywords singgah kat blog kadang2 tengok nak tergelak pun ada..
huwa biar betik nak meletop babe? i serik dengar volcano nak meletup ni, last time dia meletup i was in zurich tengah nak balik malaysia, masa tu epot amsterdam etc banyak yg tutup, lucky me masa tu naik emirates(sedangkan sblm gtu slalu naik klm) so epot dubai tak ditutup.. kawan husband i ramai yg stranded.. :(

Ms.Lilies said...

kdg kan yg merapu2 keywordsnya kan...

Daddy Ziyyad said...

Cuba guna nama FASHA SANDA dalam entri...memang meletop!!..Ramai yg search..Blog saya ada buat cerita sikit aje pasal fasha sanda pakai bikini kat Bali tu..:P

tasekM said...

gua sehat.

:)


.

Lady Arween said...

Wah..bagi idea nie..kalau takde idea apa nk letak kat blog..kita buat macam nie la jugak

DeLancrettLurpak said...

Bujal: Hevattt blog kamu Bujal!!! Kalau ada pembaca dari North Pole, bagitau eh... Kot la Santa Claus baca.. heheheh

DeLancrettLurpak said...

Kazaztan: Saya tak pi Iceland.. Tapi kalau volcano Iceland meletop, semua airport di UK and europe pun tutup, takut tak leh balik raya, huwaaaa!!!

DeLancrettLurpak said...

LL: I ada baca entry you last year masa volcano iceland diserang batuk2, hehehehe...

hopefully, tahun ni takda apa la... meraung i nanti, i nak balik raya!

DeLancrettLurpak said...

k.Mimi: a'ah, kadang2 takde kena mengena.. heheheh

DeLancrettLurpak said...

DaddyZiyyad: a'ah, kalau kita nak blog kita hit, kita ikut top news that day, confirm org singgah blog kita, hehehehhe

DeLancrettLurpak said...

TasekM: Alhamdulillah. Soalan wajib, dah makan?

DeLancrettLurpak said...

LadyArween: A'ahh, kalau macam dah takde idea kann.. begini la caranya, tapi kan, mmg lawak tau the keywords.. hahahha

Cik Ina minat Do do Cheng said...

makcik pelik kenapa keyword ko penuh ngan pbsm.Mesti kat blog ni ko banyak tulis pasal PBSM.

DeLancrettLurpak said...

Cik Ina M.D.D.C : kannn? pelik tauuuu... penah tulis sekali aje persatuan.. itu je pun..

Mak Piah said...

Iceland tak best. Masa summer dia cam 3 bulan tu takde malam...:P
masa winter sejuk nya mintak ampun.
dan gelapppppp jek manjang.
Bagi yg posa besh aaa...posa 2 jam cengitu jek..:P

ahlan ya habibty...

DeLancrettLurpak said...

Mak Piah: Confirm Mak Piah boleh ckp arab ek.. saya tak suke Summer part malam dia la, pendek bebenor.. tak puas tido u!!

2 jam aje.. alaaa, tak sempat lapar, hehehehe

Yat Maria said...

aikkk ayam belacan?? sgt teruja nak taw gak rupa bentuk dia..err u duta PBSM ka??kok fofularrr betul search tu..let me do mine lak..nak taw gak arr..

DeLancrettLurpak said...

Kak Yat: Bila nampak aje perkataan ayam belacan, i tetiba terimagine, stroberi salut coklat, haa mcm gitu la ayam disalut dgn belacan gamaknye.. errk, u berani makan tak ini mcm?


Pangkat tertinggi dalam PBSM masa kat sekolah is Setiausaha.. itu jek la pun.. hehehe.. belum pernah pun join misi menyelamatkan manusia lagi, psst, balut anduh pun tak pandai tau i ni, hehehhe

DrSinga said...

begitu sinonim kah anda dengan yo-yo diet!!??

Related Posts with Thumbnails