Tuesday, 22 February 2011

Kenapa II [Update]

Saya taktau la korang kan.
Kenapa kalau birthday kita, kita mcm terasa - rasa orang pandang kita,
bisik - bisik and senyum-senyum.
Ke saya sorang je rasa macam tu?
Ye, saya mmg perahsantan dari kecik.
Tak penah hayat org buat suprise party utk saya.
Hehehehe, sebab saya confirm tau.
Mata saya ada "banyak".

Lepas tu, orang selalu declare,
"I don't do birthday".
Konon-konon style la.
Cheh.
Fine la tak sambut birthday kan.
Tapi if someone wish you happy birthday,
kan lebih polite, if ckp thanks.
Kan?


Ok, tahun ni saya nak buat birthday party,
"My Super Sweet 30".
Pengsan.


Thanks la korang, pakat2 wish birthday saya..
walhal birthday saya end of November, waakakaka..

Photobucket

30 comments:

bujal X said...

sudah tua~haha~~

ble wish sekarang kah?

happy birthday!!!!

sihat dan ceria selalu.

Kazaztan Team said...

bila?...sila tayang makanan..& selamat hari tua...eppei besday...

kucingorengemok said...

someone i know, bila diwish happy mother's day, menjawab "i don't do mother's day, dalam agama saya takde"... susun la ayat betul² jangan sampai jawapan poyo sangat, and since when islam tak kasi orang raikan ibu? kan?

kswsk said...

welcome to the 30's club..

Ms.Lilies said...

Aku paling nyampah bila aku wish besday anak2 kat blog ada org ckp...

Saya xde ajar anak saya sambut besday...wish pun x...


Fine...suka hati diala kan anak dia...tp boleh ko diam2 je situ?


Eh emo lak

gedek! said...

"Mata saya ada banyak?" Macam jin la pulak..?!

HBDTY!

DrSinga said...

kita orang nak claim party tu bila ko balik Malaysia!!!!

Daddy Ziyyad said...

balik malaysia, dan buat besday party ke 30 tu...~hahaha..

Lady of Leisure said...

bila bila bila besday u? hehe.. i sokong buat party.. know what my dad dah 79 last dec, memang tak penah buat kenduri apa pun.. but katanya birthday ke 80 dec hujung tahun ni dia nak buat kenduri.. hehe.. mcm kesyukuran gitu sbb dalam umur gitu pun dia masih sihat, aktif n masih bekerja..

norh said...

happy birthday awak..semoga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezki :)

Encik Blogger said...

jgn pengsan dulu~~

Ribbon Clown said...

sila buat besar-besaran and ajak aku ;p

DeLancrettLurpak said...

Bujal: Korang tertipu, ahaksss!!! Anyway, thanks la Bujal.. nanti belanja saya suratkhabar satu eh...

DeLancrettLurpak said...

Kazaztan: lambek laiee.. nanti saya tayang makan2, akak tolong telan air liur eh.. hehehe

DeLancrettLurpak said...

KOG: Btol!!! Korang perasan tak ramai sgt manusia poyo.. kalau niat betol plus sambutan itu tak menganggu akidah dan kepercayaan kepada agama, apa salahnya..

kadang2 rasa nak seligi aje kepala manusia poyo ni tauuuu!!!

DeLancrettLurpak said...

Wawa @ KSWSK : Huihhh, belom lagi, ada lagi setengah tahun lebih lagi.. heheheh.. Weh,lupa nak wish, selamat pengantin baru!

DeLancrettLurpak said...

K.Mimi: Apa ke hey nye deme tu K.Mimi oi! Bagus apa celebrate birthday, bolehla mengingatkan umur dah tambah, so otak pun mesti ada improve sikit.. lebih matang and paling penting bersyukur.. kannn?


sekeh aje deme tuuu!!!

DeLancrettLurpak said...

Gedek: Thanks atas wish utk birthday pelesu ku ini..

Tu pasal orang kata ckp siang pandang2, ckp malam dengor2.. hehehe

DeLancrettLurpak said...

Ibusinga: Jum kita tumpang majlis adik saya kawin, makan free!! heheheheh

DeLancrettLurpak said...

DaddyZiyyad: Kalau dah buat, jgn tak dtg lakk.. hehehe

DeLancrettLurpak said...

LL: lambat lagi, ada masa lagi nak enjoy as a 20++ woman, heheheh...

Bagusnya ayah u, dia mesti kuat exercise kann?

DeLancrettLurpak said...

Norh: Thanks ye, tapi jgn lupa wish pada hari birthday yg sebenarnya nanti, heheheheh

DeLancrettLurpak said...

EncikBlogger: Nanti confirm abah saya kata, dah tua bangka ada hati buat birthday partym hahahaha...so harus pengsan!

DeLancrettLurpak said...

Pe'jah: Ko dtg rumah mak aku raya tahun ni, kita sambut 2 bulan awal, hahahahahha

nuriL said...

aku dah bace entry ni tadi.
dah terpk dah ngape ko mention pasal besday party apa plak utk ko awal2 tahun ni :P
sahih2 besday ko baru lepas hjg tahun lepas.

pastu tgk ade versi update.
hahahah. well super sweet 30 katenye :P

DeLancrettLurpak said...

Yanot: ahkak gile nak makan kek.. tu pasal ahkak ckp pasal birthday, hahahahah

Cik Ina minat Do do Cheng said...

Sama cam makcik, rakan sekerja, selalu wish. ucap terima kasih je. Bab celebrate party birthday ni makcik jarang buat. selalu buat untuk anak je. makcik dah baca note ko tu, belum lagikan birthday ko.Mudanya lagi dik oo. sweet 30, apa ada pada angka, yang penting jiwa kena muda.hua hua

DeLancrettLurpak said...

Cik Ini M.D.D.C: Sebab perasan muda lah, satu hari tu saya volunteer main badminton wakil college. Masa tu umur 26thn. Dpt pulak opponent umur 20thn, bengkok I tauu!! hehehehe

aliaaroslan said...

saya akan lebih perasan jika ada bunting atau banner (untuk ape tujuan sekalipon) yang terkandung tarikh hari jadi saya. hik hik

DeLancrettLurpak said...

Aliaa: BETOL!! Sgt setuju ok! Kalau tetiba banner tu tulis "promosi makanan padang bermula 30nov" tak pasal2 je perasan kan, hehehehe

Related Posts with Thumbnails