Sunday, 27 February 2011

Kebab


Saya paling suka Kyros Kebab.
First time makan masa dkt Skudai Parade.
Osah sedap eh!!!
Mmg gian wehhh, lamb kebab in lebanese bread, fuhhh!!!
Tapi malangnye dah pindah Kuching, sempat makan seround aje dkt Kyros Kebab Jalan Kulas, lepas tu kedai tu bungkus, frust tau!

Kebab pasar malam pun saya layan gak. 
Tapi tak suka dalam roti hotdog tu, saya suka dalam pita bread. 
Eh tak cukup satu tauuu, nak 2 baru puas hati.



Yang ni kebab dkt Big John's, Selly Oak, Birmingham. 
Sedaplah jugak. 
Kak Nita yg ajar makan ni, so addicted.
Tapi hari tu beli, saya hidang la dkt T-Bag.
T-Bag kata apasal kebab ni bau ketiak.
Saya buat taktau je.
Saya panaskan dalam microwave.
Lepas tu letak cili sos banyak2.
Saya makan aje, diam.
Suapan terakhir, saya akur, kebab ni bau ketiak.


Tapi masalahnya, ketiak sapa?!!!


Sent from my BlackBerry smartphone from Virgin Media

16 comments:

noir said...

i luv kebab but if mcm dlm pic tu seram sikit. bau ketiak sapa ek? thnx for making me smile pepagi minggu ni.

Lady of Leisure said...

haha tengah feeling baca sambil bayangkan keenakkan kebab, tetiba sampai kat bau ketiak terbantai gelak! bau ketiak tu la penyedap dia :D

DeLancrettLurpak said...

Noir: It's either the person who made the kebab or the person who ate the kebab.. hahahaha...

DeLancrettLurpak said...

LL: Come to think of it, I wonder, mcmana I boleh telan the kebab despite aroma yg sungguh mencengkam jiwa itu, hahahaha

nurhanzs co said...

muahaha... adoii cik mimah.. takmo benti ketawa camno ni?..haha

itu kebab kambin yg punye ke?.. sbb ada certain kebab kambin mmg bau camtu.. dorang silap teknik masak kut..

psst: akak ingat akak sorang jer yg kdg2 bau camtu.. tp diam2 jer laa sbb org sblh makan dgn sedapnya..

DeLancrettLurpak said...

K.Nita: A'ah, mmg kamben.. saya selalu beli lamb donner kebab dkt Big John's tu.. tapi tak pernah pulak bau ketiak, first time u!! hehehehe

Cik Ina minat Do do Cheng said...

makcik setuju banget, first time makcik makan kebab adalah kyros kebab kat klang prade.Lepas tu dorang sekarang dok ikut ikut jual kebab, tetap boleh menandingi kyros kebab.

somuffins said...

DLL

I kenot imagine bau ketiak versi siapa, kih3.

Masa muda2 dulu naik mini bas pegi kerja. Memang azablah kalau berdiri sebelah dia yg 'big, strong, friendly' tu. Wpun tiaknya bau nangka, I tetap suka nangka, hehe.. esp nangka madu.

Ms.Lilies said...

takde mamak kan?
eh??hahaha

DeLancrettLurpak said...

Cik Ina: I taktau kedai mana lagi yg jual kebab yg best mcm Kyros Kebab.. leh la bagi suggestion kat saya wahai Cik Ina..

DeLancrettLurpak said...

CikSom: Bau nangka best apa CikSom.. kalau bau petai and jering baru you leh menangis terharu, hahahaha..

DeLancrettLurpak said...

K.Mimi: Pakistan-british kire mamak tak? hehehehe...banyak bulu menyumbang kepada aroma itu kahh? ehehhee

Yat Maria said...

LMAO!! kok bau ketiak...??potong stim arr!!!!!!!

somuffins said...

DLL
Percayalah... bau nangka dari tiak tu tak masuk carta punya bau.

DeLancrettLurpak said...

Kak Yat: Kannn? I dah feeling2 dah makan tau the kebab.. sekali bau ketiak, ciss!!!

DeLancrettLurpak said...

CikSom: I tau, mesti muntah darah kalau pregnant lady terbau, ahakss

Related Posts with Thumbnails