Saturday, 8 January 2011

Yaya-Yayen

Budak ini sudah cuti dari 24th December till now. 
So, dia sangat boring.
Sebab parents dia selalu buat-buat sibuk, dia kena main sorang - sorang. 

 Tengok ini, dia tgh bagi arahan dkt toys dia.
Akibatnya, rumah adalah bersepah.


Kelmarin, ada movie Wall-e main dkt TV.
So, kami anak beranak layan la.
Yaya-Yayen duduk elok tengok, diam aje. 
Bila dah abis cerita, dia still diam aje.
Saya jengok.
Rupanya dia nangis!!!
Air mata turun dr mata dia slow aje.
Lepas tu baru dia peluk saya nangis beria.


Saya masa kecik rasanya tak pernah pun emo tengok cerita sampai nangis. 
Tapi adakah dia boring, sampai taktau buat apa and then mengenang nasib diri lalu menangis?


Huh, nasib baik hari selasa ni, dia dah start school.
Tapi still dalam settling in period.
Kena la kami teman dulu dkt sekolah sampai cikgu dia kata everything is ok.
Lepas dah settle, baru la boleh saya mula routine ke Birmingham.
Itupun kalau ada benda nak report, kah kah kah!!!

Photobucket

10 comments:

Faizal n Fashitah said...

Haha...bes2 jak toys nya. Robosapien da juak eh hehe..

DeLancrettLurpak said...

Faizal: Bukan kmk meli, laki kmk meli,nya ya nang over bab toys anak nye.. hihihihi

Perasan ktk ada homosapiens Homer ya.. mun ada marge best juak ooo

Ribbon Clown said...

emosi sungguh yaya-yayen..huhu cian..walle ending kan best?

eh asal ade yayen..ko ade cerita ke lam entry dulu? hehe

~ Mamma Olyn ~ said...

banyaknye toys yaya:)..siap ble bg arahan kat toys, jenuh mamanye nak kemas..hehe

DeLancrettLurpak said...

Pe'jah: Sebab dia selalu sebut "Yaya is Yayen, roaarrrrrr". hehehe

Kan ada masa tu Wall-e tu dah abis tenaga solar ke apa ntah.. tu yg dia sedih, dia ingat wal-e mati.. hahahah

DeLancrettLurpak said...

Mamma Olyn: Saya hanya kemas sebelum tido sahaja. Sebab saya jenis sebelum masuk tido, rumah mesti kemas.. heheheh..Tapi skang dia buleh disuruh kemas, cuma banyak alasan aje la..

Rozie said...

ui la rindu yaya!

aliaaroslan said...

sama kes dengan botak kalau tengok citer stok sob sob. citer sedih dia akan menangis. agaknya, ni penangan anak-anak omputih kot.. they are trained to express their feelings.

kakak dia ni aje yang hati batu. or tak pandai nak express feelings? eh

DeLancrettLurpak said...

Rozie: Perantin, nanti balik sini, jgn lupe bawak tuna chilli eh..

budak kecik ni asik sebut nama ko, sile dtg sini!

DeLancrettLurpak said...

Aliaa: Kakak Alim tu bukan takdak perasaan, dia saja je.. kalau dia tunjuk perasaan dia, confirm jadik drama.. hahahahah

Related Posts with Thumbnails