Monday, 17 January 2011

Weekends

Saturday
Tak pi mana pun. Sebab weather adalah mendung gitu. Malas nak keluar sojuk - sojuk kan. And semua org macam buat - buat muka tak suke nasik, termasuk la Yaya-Yayen. I buat mee bandung Muar and for Yaya-Yayen, I made sweet sour chicken. Mee bandung tu tahan sampai malam. Tapi saya sorang la dok ulang waktu malam. T-Bag tok se makan malam dah skang. Yaya-Yayen hanya makan dalam 5-6 suap aje nasi. Dia asik mintak bread with chocolate spread.

Saya melayan movies iaitu cerita - cerita ini.

Dan saya tak paham kenapa org ckp kelakar gile. Lawak tu ada la. Saya mengharapkan something yang lawak sampai pecah perut. Shaheizy Sam tu macam tak sesuai kot ambik watak yang serious gitu. Tapi okla, not bad. Ada gak a few scenes yg saya perasan tidak conti, peminat filem ni kadang-kadang over, so tak leh komen lelebih. Hahahaha.


Dah lamaaaaaaaa gile saya carik cerita ni yang ada English subtitle. Komen pertama, tak sesuai utk school leavers yg baru nak masuk Univ. Sebab kang berangan lebih. Hahahah. Komen kedua, lagu tak berapa best. Kalau tak silap, ada satu lagu je yg saya rasa "bolehlaa" rentaknya. Komen ketiga, saya suka Kareena Kapoor (Saya suke jugek Rani Mukherjee), so lantakla walaupun dia tak sesuai jadik med student, hahahaha.  Dan yang terakhir, mmg betol message yg disampaikan. After 10 years leaving your school/university, most of us buat reunion bukan sebab rindu, tapi nak check what we have become. Masing2 boasting ada profession best gile, rumah besar gile, kereta import, anak jadik model Pampers dan whatnot. Nak tengok rakan taulan punya achievement juge. Jangan nak kata tidak. Ini adalah fact! Memang pedih untuk diterima. Hahahaha. Kannnnn?



Saya tgk ini sebab saya nak tgk Mawi tengok effect yg dikatakan gempak. Nampak sgt menarik effectnya.  Dan yg paling saya suka dalam cerita ini adalah Nenek Kebayan. Mmg sesuai amek Ziana Zain. Dgn baju kebaya merah, sanggul tinggi and suaranya, good job!

Sunday
Saya adalah craving mocha and chocolate cake. Yg the latter one tu, boleh je buat. tapi sebab saya tau, saya nak makan satu slice saja, so mari menikmati di Starbucks.

Frust ok! Belgian Chocolate Velvet Cake itu tidak sedap! Rega 2.15gbp kot. Tidak berbaloi! Kalau darab 3 cost itu, boleh buat one whole cake tauuu!!!


Oh Yaya-yayen minum apa? Kalau order juice, confirm dia tak nak minum. So, share saja dgn saya. Dia kata  mocha frappucino itu adalah chocolate ice-cream. Dan dia minum separuh ok! Amazingly, lepas minum mocha itu, saya rasa ngantuk gile, apa hal ntah!


Tapi tak buleh nak tido, lepas ni kena baca paper, next week kalau buleh nak jumpe boss. But before that, kena compile few things so that the trip to Birmingham itu bermakna, gituuu!! Sementara menaip ini, budak kecik ini tengah main. Tapi saya confuse, dia main golf atau hockey, hmmm..



Ok chiaooo!!!
Photobucket

11 comments:

DrSam said...

kira khatam le tiga filem satu hari :) saya tak boleh komen tentang filem-filem tersebut sebab tak tengok lagi.

DeLancrettLurpak said...

Dr Sam: Beginilah kalau jadik student. Konon2 takde keje, tapi sebenonye procrastine till takyah tido and meroyan sorang2.. hahahahah

somuffins said...

DLL
Komain lagi orang UK dah katam 3 filem. I cuma tengok 20minit 3 Idiots tu (Astro baik hati sbb beri selected customers seminggu intai2 channel sebelum dikenakan bayaran <- sungguh berjela penjelasan, heheh). Bila nak tengok betul2, habis dah intai2 period tu.

You pun buat mee bandung ek?

kucingorengemok said...

tak ketawa the 1st hour tengok ngangkung... start dia menang nombor baru macam nak ok skit

mamat tu tah apa² buat mulut koncop n suara deep, tak natural kan?!

long live hantu kak limah :)

DeLancrettLurpak said...

CikSom: Over kan I? Bab movie ni mmg laju aje CikSom. Tapi pernah teringat kawan I ckp pada anak dia, "jangan jadikan movie/film itu pengukur betapa uptodate nye kita".. I insap!

Ala, CikSom buat from "garu" the mee bandung. I pakai serbuk adami aje.. U takpe, U expert ...

DeLancrettLurpak said...

KOG: kannnnn? Kenapa nak buat mulut koncop kann? buat natural udah le..

Nak tgk gak Hantu Mak Limah, confirm gelak guling.. bila la diorg nak upload ni...hehehhehe

aliaaroslan said...

saya tengok ngangkung 10 mins aje then terus tuka tengok magika. hihi..

tengah tunggu 2 alam dengan hantu mak limah. mane ntah nak download.

akak download kat mane eh filem melayu?

Ribbon Clown said...

P/s: klu dah ade org upload citer hantu kak limah, tlg send link tu kat FB aku..

hehe

ko tgk kt youtube ke download..aku tgh giler melayan MAsterchef..download previous season..

DeLancrettLurpak said...

Aliaa: Kami tak download.. kami streaming aje..tak kuasa nak simpan dalam harddisk..

Kami tgk kat sini.
http://mtvhomevideo2u.blogspot.com/

DeLancrettLurpak said...

Pe'jah: Aku jumpe, aku roger ko, ok!

aliaaroslan said...

got it. thanx kak..

Related Posts with Thumbnails