Sunday, 23 January 2011

Tangshan Dadizhen (2010)

Ok. Confession please.
Saya tak penah nangis tahap macam sedih gile meruntun di jiwa masa tengok movie.
Cerita cintan-cintun tidak boleh bikin saya nangis.
Tapi kali ni, tak boleh tahan.
Nasib baik semua orang dah tidor, so boleh nangis dengan tenang.

Tangshan Dadizhen.
The epic story of a family separated as a result of the Great Tangshan Earthquake of 1976.

Ini trailernya.


Sedih ok!
Salute gile dkt mak dia, sebab tabah betol dalam hidup dia.
Korang wajib tgk cerita ni ok!


Photobucket

6 comments:

Kazaztan Team said...

mmg sedih...salute juga pd anak pompuan & anak lelaki ye tu...mmg betui2 tabah...

Mak Piah said...

kang Mak Piah carik...dan bila dah nangeh..Mak Piah bitau Lurpak..
Kene sedia baldi kut..sebab Mak Piah tgk Lion King pun nangis..congek!!

DeLancrettLurpak said...

Kazaztan: kan, kannn? macamana budak umur 5-6 tahun, boleh hidup tanpa mak dia, sedangkan dia tau mak dia still hidup, tak terbayang lah perasaannya.. isk isk

DeLancrettLurpak said...

Mak Piah: Mak Piah ni org mana? Yg saya tau, congek tu org sarawak je ckp? ke ada negeri lain guna gak??

Ida Chan said...

huhuhuu...tamau tgk. aku xsanggup. blum tgk pon dh bole byg die punye sdih(eh?). aku sgt la cube mengelak tgk citer2 tlalu sdih or geram(sb org jahat die sgt jahat atau sb citer tu sgt bodo). sb nt aku tensen. tp kalu denga org citer balik pasal citer yg die dh tgk, bole. (ish3, org mcm nie pon ada..)

so, ko citer skit bole? (>__<)v

DeLancrettLurpak said...

citer pasal 2 budak twins.. masa earthquake, bapak dia mati. twins ni tersepit bawah rubble. Tapi kalau angkat baru sebelah sini, anak dia yg tersepit sebelah sana akan mati, so mak die kena buat decision, yg mana mesti diselamatkan.disebabkan mak dia tak dengar suara anak pompuan dia, mak dia decide selamatkan anak laki dia.. Anak dia sedih gile sebab mak dia pilih adik dia.akhirnya anak pompuan tu dibawak keluar. rupanya dia hidup lagi, tapi mak dia taktau, sebab mak dia bawak adik dia ke hospital. So, dia tak nak ingat mak dia sebab dia kecik ati mak dia pilih adik dia.. so, bila org tanya, ingat tak apa-apa before earthquake, dia kata tak ingat.. So, ada pegawai tentera amik dia jadik anak angkat. Adik lelaki dia kudung tangan. Sedih la part mak dia nak besarkan anak laki dia weh.. Bila dah besar, masing2 dah ada anak, tetiba China kena lagi earthquake. Budak pompuan tu dah ke CAnada. Dia sedih pastu dia nak tlg China. Dia balik. Sekali dia jumpa adik dia and mak dia balik. Sedih wehhhhhh...

Related Posts with Thumbnails