Tuesday, 4 January 2011

Tak Paham!

Saya tahu. Saya patut tukar gambar tukang masak dkt atas blog ni jadik gambar shopper kan. Sebab saya bukanlah tukang masak yg tegar. Saya cuma seorang tukang makan yg tegar, hihihihi. So patutnya, gambar itu jadik seorang shopper yg suka makan kan?

Anyway, saya mmg manusia yg suka masuk kedai. Tak semestinya saya beli, saya survey dulu. Sebab tu org selalu tanya kenapa ko selalu dpt barang baru yg agak murah. So, since saya punya hobby bukanlah lagi mengumpul setem (ye, saya dulu kumpul setem sampai 4-5 buku. Jangan jeles, sebab mak saya kerja pejabat pos, hehehe), saya pilih "membeli baju budak" sebagai hobby terulung saya. Saya beli dan saya jual. So, tahun lepas, saya angkut bawak balik baju-baju hasil koleksi saya ke Kuching. Saya jual dkt kawan opis dan sapa-sapalah yg mengenali diri ini (cheh, macam ucapan dalam radio pulak ek). Alhamdulillah laku. Nasib baik semua pelanggan saya setuju dgn harga ciptaan saya sebab baju itu ada brand sedikit tapi saya letak harga agak murah dr kedai - kedai yg carry brand itu di Malaysia.

So, since plan nak balik raya tahun ni adalah masih kabur-kabur. Saya tak berani nak kumpul dulu. Kalau tiket dah beli, saya akan terus serang kedai-kedai, lagipun baju yg nak pakai kat Malaysia tunggu summer collection la kan.  Tapi acik tak paham. Korang tgk bodysuits ni yg saya beli utk personal collection, kot la adik Yaya-Yayen menjelma tahun 2013, hahahah. Yg bodysuit polka dots kat belakang tu adalah untuk umur 0-3 months, brand Bruin. Ianya lagi besar gabak dari bodysuit ZARA yg dkt depan yg untuk umur 6-9months. Tapi seriously yg ZARA punya tu macam tak logic. Nak kata brand Malaysia, tak pulak. Kalau brand Malaysia, bolehla kita kata yg dia ikut size Malaysian.  Confuse acik.


Susah nak jual kalau brand tak sama tapi age yg direcommend itu lain - lain. Rupanya susah bukak kedai online ni. By the way, kedai saya itu saya bukak di Facebook. Sila click sini.
Photobucket

9 comments:

bujal X said...

saiz baby kat tempat kamu dengan malaysia sama tak lurpak??

*oi~~apsal nama baru susah benar nak sebut??

Faizal n Fashitah said...

Baju polkadot ya sama ngan baju baby mek ekekeke....

Hanis MY said...

cayalah bisnes baju budak...ganbatte ne ada anak nanti nk order hehe...

DeLancrettLurpak said...

Hi Bujal. Lama tak nampak..hihihi

Ntah la bujal, anak aku lahir 3.3kg.. anak omputih pun lebih kurang gak beratnya..

confuse acik!

DeLancrettLurpak said...

Faizal: Sine ktk meli Faizal? Mummycare ka? Ktk tauk berapa kmk meli ya.. murah ada jak koh GBP1.99.. hihihi.. coba darab 5 lok.. hihihihi

DeLancrettLurpak said...

Eh Bujal, lupe pulak nak cakap..

itu nama sama nama dgn Twitter.. tu pasal kasik sync.. hihihi

DeLancrettLurpak said...

Hanis, sementara dah duduk UK ni kena shopping bersungguh2.. since kalau shopping utk diri sendiri agak tidak memuaskan, so shopping utk org lain.. lagi puas ati, sebab org lain puas ati.. :)

Deceptive said...

wah best. kedei mak ngesep sikdakah...?

DeLancrettLurpak said...

Deceptive: Mak baby dah selalu gilak ngesep kohhh.. berik chance baby gik ngesep.. hihihi

Related Posts with Thumbnails